Boxmadras

Hvis din nattesøvn er vigtig for dig, så skal du også have en god boxmadras, som kan lægge hele fundamentet til, at du kan sove godt om natten. En god nattesøvn kan nemlig betyde en kæmpe forskel i din hverdag. Her kan en boxmadras hjælpe dig. I samarbejde med den rigtige topmadras, kan en billig boxmadras skabe det solide fundament for din nattesøvn.

Det er med boxmadrassen, det hele starter. Uanset hvor mange timer du skal have for at sove ud om natten, så er det vigtigt, at du finder din helt egen søvncyklus. Og med en boxmadras kan du skabe de bedste forudsætninger for det. Læs videre, hvis du er nysgerrig på, hvor du kan finde billige boxmadrasser, der giver dig den sengekomfort, du altid har drømt om.  

Hvad er en boxmadras? 

En boxmadras er også bedre kendt som madrassen, der ligger i bunden af en kontinentalseng. Det er madrassen som er knyttet til det sengestel med fire ben, som sengen står på. Derfor er det hele fundamentet for din nattesøvn. Det er i hvert fald her, det hele starter og med en robust boxmadras, er vi godt på vej mod at sove bedre om natten.  

En boxmadras er typisk lidt hård og robust i det, og det er derfor ikke en madras, du kan ligge på uden som minimum at have en topmadras imellem. Til gengæld giver den et solidt fundament, som gør, at du ikke ligger for blødt og synker ned i sengen, når du ligger på din topmadras. Den giver altså en god spændstighed i modvægt til komforten fra en springmadras og en topmadras, som du finder i en kontinentalseng. 

Skal jeg vælge en boxmadras eller kontinentalseng? 

Hvis du står og skal vælge mellem en boxmadras og en kontinentalseng, så skal du først spørge dig selv, hvad dine behov egentlig er. Der er mange, der benytter en boxmadras alene som seng med en topmadras ovenpå. Den fylder ikke så meget, er billigere og så giver den en komfort, som i forvejen er efterspurgt.  

Hvis du til gengæld sover dårligt om natten eller på anden vis trænger til at forbedre din nattesøvn, så kan en kontinentalseng ikke anbefales nok. En kontinentalseng giver dig det ypperste inden for velbehag og komfort. Her har du tre madrasser ovenpå hinanden, der hver især giver dig forskellige grader af komfort: 

En boxmadras i bunden, der holder sammen på det hele og giver et godt og solidt modspil til den bløde springmadras, der ligger ovenpå og giver en fantastisk affjedring. Ovenpå krydrer vi det hele med en topmadras, der sørger for at kroppen er i balance enten som skum eller latex, der hjælper enten på en dårlig ryg eller med ventilation, så der ikke er for varmt at sove om natten. En kontinentalseng er for dem, der ønsker at sove bedre om natten, kort og godt.  

Hvad skal jeg vælge, en boxmadras eller springmadras? 

Hvis du skal vælge mellem en boxmadras eller en springmadras, er det en god ide at vælge boxmadrassen. En springmadras er simpelthen bare en madras, der ligger løst for sig selv. Med en boxmadras får du madrassen, men du får også sengerammen og fire ben, den kan stå på. En springmadras er ikke nogen seng i sig selv, men et tillæg til en seng, eksempelvis til en kontinentalseng. 

Som nævnt er en springmadras også langt blødere end en boxmadras. Det betyder, at den for sig selv, kan føles lidt blævrende at ligge på. Der mangler simpelthen noget, der understøtter den, som en boxmadras, der er hård og solid i forhold til den bløde springmadras. De to komplimenterer til gengæld hinanden rigtigt fornemt.  

Hvilket sengestel skal jeg vælge til boxmadras? 

Der er forskellige størrelser af sengestel, du kan vælge til din boxmadras. De følger samme størrelse som den boxmadras, du køber. De typiske størrelser for alle slags madrasser ligger sådan her: 

  • 80×200 
  • 90×200 
  • 120×200 
  • 140×200 
  • 160×200 
  • 180×200 

Det anbefales, hvis man sover alene, at man som minimum anskaffer sig en madras i størrelsen 90×200. Børn kan nøjes med en boxmadras til 80×200.  

Hvad angår sengestel, kan man få det i mange forskellige farver og design. Du skal tænke det som rammen om din seng, som kan beskytte boxmadrassen mod slid udefra. Og derfra må det også gerne se flot ud, og du kan helt sikkert finde en boxmadras med et sengestel, der falder i din og din families smag, uanset om det er til voksne, unge eller børn.     

Bedste madras til dårlig ryg? 

Når det kommer til dårlig ryg, så er en kontinentalseng med en topmadras af skum altid den bedste løsning. Topmadrassen former sig efter din ryg og resten af din krop og sørger for, at den spænder så lidt som muligt, når du lægger dig ned for at sove. Det giver den bedste komfort i det store billede. 

Med en boxmadras kan du også få en skummadras til at lægge på toppen. Uden springmadrassen i midten mangler selvfølgelig noget komfort, men en boxmadras kan sagtens fungere som et alternativ bare med en enkel topmadras af skum ovenpå.  

En anden ting, du kan være sikker på, er, at jo større din seng er, jo bedre sover du i den. Du behøver selvfølgelig ikke en kongeseng til dig selv, men du kan finde en boxmadras i en størrelse, som du kan boltre dig i. Jo mere plads du har at vende dig på, jo mindre spændt er kroppen. Og det er særligt spændinger i kroppen, der giver dårlig ryg i det hele taget. Når nerverne sidder i klemme, så handler det om at finde den bedste måde at afspænde kroppen på, og med alt for lidt plads kan du ende med at gøre dine rygsmerter værre.     

Skal en boxmadras være hård? 

Når du vælger den bedste boxmadras til derhjemme, så skal du være opmærksom på hårdheden. Den kan nemlig godt variere over tid. Hvis du boxmadras ender med at være for blød, kan det nemlig godt gå ud over din ryg på længere sigt. Det samme gælder, hvis den er for hård. Det tager altid lidt tid at vænne sig til en ny boxmadras, og du skal derfor væbne dig med tålmodighed.  

Du kan forhøre dig hos din sengeforhandler og få gode råd af eksperter. Der er mange faktorer, der spiller ind, som eksempelvis din vægt. Med eksperthjælp kan du minimere risikoen for, at du skal have byttet din seng efter en måned. Det tager godt og vel 2 til 3 uger for kroppen at vænne sig en ny madras, så du skal lige over den første periode, før du vurderer om det virker eller ej. Til gengæld kan du være sikker på at mærke en forskel med det samme, hvis du rammer rigtigt med din nye boxmadras og tilhørende seng.