Boxmadras

Hvad er en Boxmadras?

En boxmadras er ideel til dig, der ønsker fleksibilitet. For en boxmadras kan nemlig være en seng på to måder. Du kan for det første vælge, at sengen skal stå, som den er, og blot montere et sæt ben. Du kan også vælge, om du vil have et sengestel. Så hvis du f.eks. har en 90×200 boksmadras, kan sengen den ene dag blot bestå af madras og ben. Næste dag kan madrassen uden problemer danne en dobbeltseng med endnu en 90×200 boksmadras og et sengestel som ramme. 

Det kan være, børnene er flyttet hjemmefra og nu vil have en dobbeltseng, fordi der er mere plads. Det kan også være, du er flyttet sammen med en partner. Der er ingen problemer i, at omdanne to boxmadrasser til én dobbeltseng. Med en god topmadras kan du eller I sagtens ligge bekvemt uden at mærke rillen mellem de to madrasser.

Hvilken madras skal jeg vælge?

Dette spørgsmål får vi ofte, og vi er altid glade for at kunne hjælpe vores kunder med at besvare det. Du kan også læse med her og finde ud af, hvad du skal kigge efter, når du skal have en ny seng. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, du vælger den rigtige madras. Her er der nogle forskellige faktorer, der spiller ind. 

Eksempelvis er det super relevant, om du vil have en springmadras eller en boxmadras. Springmadrasser har den fordel, at de kan vendes, så levetiden kan være væsentligt længere end med en boxmadras. Det kan dog også være for meget besvær for nogen og derfor en løsning som vælges fra.

Fordelen ved boxmadrasser er, som vi har skrevet ovenfor. Med disse madrasser har du nemlig en væsentligt større fleksibilitet end ved springmadrasser. En springmadras har nemlig ikke en indbygget sengeramme, ligesom boxmadrasser har. Det er ikke nødvendigvis en ulempe. Nogle sengerammer og sengestel har nemlig ikke plads til en boxmadras. I stedet er de skræddersyet til springmadrasser, som har en tendens til at være væsentligt lavere. 

Har du et sengestel, og ønsker du derfor i stedet en springmadras, så se vores springmadrastest her. Så har du et overblik over de bedste springmadrasser på markedet. Du kan også undersøge vores udvalg af springmadrasser. Ønsker du i stedet en boxmadras, så kan du læse videre.

Hvordan får jeg den størst mulige bekvemmelighed med min nye boksmadras?

Hvis du vælger en boxmadras, skal du være opmærksom på, at der er forskelle i hårdhed og blødhed på madrasserne. Nogle tænker, at de frit kan vælge – det handler jo om, hvordan du kan ligge i den nu og her. Men faktisk kan vi rådgive dig over telefon med blot nogle korte spørgsmål. Eksempelvis er madrassens blødhed og hårdhed ikke op til frit valg, hvis du gerne vil ligge godt i sengen hele natten. 

Her dur en 20 minutters test ikke. I stedet er faktorer som vægt, soveposition og kropsform vigtige. Hvis du vejer over 95 kilo, skal du have en væsentligt hårdere seng, end hvis du vejer under 75 kilo. Er sengen for blød, risikerer du at gøre skade på din ryg og andre dele af kroppen. Er sengen for hård, er det ligeså. Du må nemlig hverken synke for langt ned i sengen eller ligge for hårdt.

En anden ting, der skaber mere bekvemmelighed, er topmadrasser. Med topmadrasser får du nemlig ekstra komfort. Her kan du yderligere styre sengen hårdhed og blødhed. Desuden kan du også styre, hvor ’fast’ du ligger i sengen. Det gælder f.eks. med topmadrasser lavet af Memory Skum. Her kan du også styre bekvemmeligheden efter din kropsform. Desuden kan du yderligere regulere temperaturen. Nogle materialer har nemlig bedre åndbarhed end andre. Andre materialer er specifikt lavet til at holde dig køligere eller varmere om natten. 

Vi har et stort udvalg af topmadrasser og vil helt sikkert også have en, der passer til dig. Her er det igen vigtigt at tænke over kvaliteten af jeres valg. Nogle af de billige topmadrasser har nemlig desværre en tendens til at miste formen over kort tid. Vælger I derimod en af god kvalitet, kan I være sikre på, at topmadrassen holder længe. Desuden er en topmadras en god investering. Ikke kun sikrer topmadrasser yderligere komfort. Topmadrasser sikrer også en længere levetid for madrasserne.

Hvis du vil have en dobbeltseng, kan du se vores udvalg her. Vi har også boksmadrasser i størrelse med en dobbeltseng. Her har vi både 140×200, 160×200 og den helt store på 180×200. Disse størrelser er ideelle til dig, der sover meget uroligt og derfor også spreder dig meget på sengen. Med en stor seng bliver det nemmere at holde sig inden for sengekanten. 

De store størrelser er også ideelle som dobbeltseng for to, der har nogenlunde de samme madrasbehov. Her gælder det altså, at I begge skal have cirka den samme kropsform og samme vægt. Dette er nødvendigt, hvis I vil have en madras, som I begge kan sove godt i. Er I nemlig for forskellige, kan I risikere, at I begge får en dårligere søvn, fordi I går på kompromis. Men det er slet ikke nødvendigt. Der er nemlig en løsning, som vi har skrevet om nedenfor.

Boksmadras til dobbeltseng

Er I to med væsentligt forskellige vægte og kropsforme – som mange par jo er – er de store størrelser ikke ideelle for jer. Men der er selvfølgelig en løsning. Som vi har nævnt, kan I nemt få en dobbeltseng ud af to boxmadrasser. Hvis I vil være fuldstændig sikre på ikke at kunne mærke rillen mellem jer, er der flere ting at gøre. For det første kan I få to forskellige madrasser i én beklædning. 

Allerede her vil I altså næsten ikke kunne mærke rillen. Dernæst kan I få en topmadras, der fylder hele sengen ud. Har I altså to boxmadrasser a 90×200, kan I købe en topmadras på 180×200. Så vil I på ingen måde kunne mærke rillen mellem de to madrasser. Hvis I har spørgsmål eller har tvivl, så kontakt vores forhandler, så I sammen kan finde frem til den rette sengeløsning.

[Total: 1   Gennemsnit: 5/5]