Kontinentalseng

Få det bedste ud af din søvn med en kontinentalseng

Hvis du har problemer med at få sovet ordentligt om natten, kan en løsning være en ny seng. Mange har mindre sovekomfort, end de egentligt har brug for. Det kan skyldes mange ting, men vi oplever tit, at mange får en væsentligt bedre søvn, når de har skiftet seng. En seng er nemlig ikke bare en seng. Alt afhængigt af blandt andet dine søvnvaner og din vægt, vil dine behov være forskellige. Der findes et væld af forskellige sengetyper, som kan dække forskellige behov. Med en kontinentalseng kommer du som regel længst, hvis du gerne vil opnå størst mulig komfort.

Hvad giver en kontinentalseng dens særlige komfort?

En kontinentalseng er blevet mange menneskers drømmeseng. Denne sengetype kan nemlig noget helt særligt. Med en kontinentalseng er du sikret en meget høj komfort. Det synligt særlige ved disse typer af senge er højden. Kontinentalsenge er nemlig væsentligt højere end mange andre senge. Dette skyldes sengens tre lag: en boxmadras nederst, en springmadras i midten efterfulgt af en topmadras. Disse tre lag gør sengen højere end normale enkelt-madrassenge. Det er også disse tre lag, der sikrer den høje komfort. De tre lag vil være nøje udvalgt til at kunne dække dine behov og dermed sikre dig den bedst muligt tænkelige søvn.

Boxmadras til ekstra komfort 

Boxmadrassen er et af de lag, der er med til at sikre den ekstra komfort. De fleste andre senge har nemlig typisk blot en træramme som nederste lag, der ikke bidrager til komforten, men blot sikrer en bund til sengen. Boxmadrassen i sig selv har eksempelvis en træramme som bund. For at give lidt perspektiv på, hvad der gør  en kontinentalseng så komfortable, så husk blot på, at der er mange der har en boxmadras alene som seng. Boxmadrassen vil typisk være bygget op om enten fjedre eller skum. Boksmadrassen danner altså bunden for din seng, hvorefter springmadrassen danner midten af din seng.

Springmadras for skræddersyet komfort

Det er springmadrassen, der er med til at sikre, at din nye kontinentalseng dækker dine særlige behov. Springmadrassen er nemlig med til at afgøre sengens fasthed, og derfor er denne madras nøje udvalgt efter dine behov og sengevaner. Hvis du skal have en dobbeltseng til dig og din partner, er det også denne madras, der vil variere, hvis I har to forskellige behov. Det midterste lag i kontinentalsengen vil ofte være lavet af to springmadrasser i et samlende betræk. Det praktiske ved at have to enkelte springmadrasser i stedet for en hel er, at I vil kunne have to forskellige madrasser, der dækker hver jeres behov. Det betyder også, at I vil kunne skifte en af madrasserne (eller begge) ud, hvis den ikke er optimal til behovet.

Topmadras

Topmadrassen sætter prikken over i’et i forhold til din komfort og den støtte, din krop får i løbet af natten. Blandt topmadrasser af høj kvalitet vil du typisk kunne vælge mellem to kernematerialer: Memory Foam (skum med hukommelse) og Latex. Blandt hovedkvaliteterne er Memory Foam kendt for at forme sig efter din krop, og Latex er mere allergivenligt og åndbar. En topmadras er med til at sikre levetiden på madrasserne, eftersom topmadrassen danner et beskyttende lag mod slitage og fugt. Derudover kan du med en topmadras skabe en mere hygiejnisk seng, eftersom du kan tage betrækket af din topmadras – noget du typisk ikke vil kunne gøre med en box- eller springmadras.

Kontinentalsengetest: kom tættere på din drømmeseng

Når du skal vælge en seng, er der en række af ting, der er vigtige at forholde sig til. Boxmadrassen skal være af en vis kvalitet for at give en optimale effekt. Springmadrassen vælges typisk ud fra vægt og kropsform. Tommelfingerreglen hedder, at hvis du vejer under 75kg, skal du bruge en medium fasthed, vejer du mellem 75 og 95kg skal du bruge en fast fasthed og vejer du over 95kg anbefales det, at du får en madras med fast fasthed og ekstra fjedrer. En for blød seng kan nemlig skade ryggen, selvom madrassen føles rar at ligge i. Din kropsform har som sagt også noget at sige. Hvis du for eksempel har brede hofter og ligger på siden, er en zoneinddelt madras typisk det rette valg. Noget, der kendetegner den rette madras, er at din rygsøjle er lige. Hvis madrassen ikke giver efter for dine former, vil du få en skæv rygsøjle. Er madrassen derimod zoneinddelt, vil madrassen give sig de rigtige steder, som eksempelvis ved hofterne. Du kan få mere af vide om test af kontinentalsenge og topmadrasser ved at læse vores indlæg om kontinentalsenge test

Dyner og puder har også noget at skulle have sagt

Selvom du har de bedste odds for en god søvn med den rette seng, har valget af puder og dyner også en væsentlig indflydelse. Ved valg af pude er det igen vigtigt at tænke på en lige rygsøjle. Rygsøjlen går op til hovedet og skal holdes lige hele vejen ved hjælp af den rette madras og pude. Materialet kan vælges efter smag og efter behov for eksempelvis formbarhed og allergivenlighed. Når det kommer til dyner er der nogle andre faktorer, der spiller ind: kan du lide en tung eller en let dyne? Får du det nemt varmt om natten, eller fryser du ofte? Valget af materialer til dynen afhænger af dine svar på disse spørgsmål, og kan give det sidste skub i retningen af en optimal søvn.

[Total: 1   Gennemsnit: 5/5]