Kontinentalseng

Der findes mange senge på markedet og en af de mest populære på markedet, er en kontinentalseng. Det er en seng, der har hjulpet mange danskere ud af deres søvnproblemer, da det er en af de senge, der giver den bedste komfort, som du kan få for penge. En kontinentalseng er en seng, der er beregnet til, at du skal sove godt om natten. Her er komforten i højsædet, og du kan blive lullet i søvn med tanke på al den komfort, der venter på dig, hvis du investerer i en kontinentalseng.  

Hvad er en kontinentalseng? 

En kontinentalseng er kendetegnet ved højden. Det er nemlig tre madrasser stablet ovenpå hinanden. Det betyder, at en kontinentalseng består af en boxmadras i bunden, en springmadras i midten og en topmadras helt øverst. Det hjælper hver især til, at du får den bedste komfort til kroppen, og det hjælper med at sikre din nattesøvn. De tre madrasser ovenpå hinanden giver en høj seng, der er særdeles praktisk til ældre mennesker og dem, der døjer med eksempelvis rygsmerter.  

Boxmadrassen sørger i bunden for at give den grundlæggende komfort i din kontinentalseng. Med en boxmadras får du også den træramme, som hjælper til at holde de andre madrasser på plads. Siden kommer en springmadras ovenpå, og her kan du mærke yderligere komfort. Den har i modsætning til en boxmadras ingen træramme og er derfor en frit flydende madras. På toppen ligger selvfølgelig topmadrassen, som er den, du mærker med din krop. Der er flere typer topmadras at vælge imellem, men du vil typisk vælge den, der former sig efter din krop og din søvn.   

Størrelser på kontinentalsenge 

Størrelsen på din kontinentalseng afhænger med af de madrasser, du køber til. En boxmadras kan du nemlig få i mange forskellige størrelser, og det samme gælder for en springmadras. Du kan få både boxmadrasser, springmadrasser og topmadrasser i disse størrelser: 

  • 80×200 
  • 90×200 
  • 120×200 
  • 140×200 
  • 160×200 
  • 180×200 

Derfra kan du selv sammensætte dem, som du har lyst til. Størrelsen afhænger udelukkende af, om du er single eller dele seng med en partner. Derfra kan du selv vælge den størrelse, der passer til dig og din familie. Det kan også være en kontinentalseng til gæsteværelset ikke behøver at være lige så stor som sengen, der står i dit soveværelse. Derfor er forskellige størrelse oplagte at udforske, da de egner sig til forskellige værelser og forskellige behov.   

Hvad er forskellen på boxmadras og kontinentalseng? 

Der er som sådan ingen forskel på en boxmadras og en kontinentalseng. Boxmadrassen er nemlig en del af en kontinentalseng sammen med en springmadras og en topmadras. Derfor kan man ikke adskille de to. Der er mange, der benytter sig af en boxmadras til at sove på, da den er bundsolid og giver en udmærket komfort for sig selv. En kontinentalseng er selvfølgelig lige et par niveauer over i komfort, fordi den kombinerer flere typer madrasser.  

Hvorfor skal jeg vælge en kontinentalseng? 

Du skal vælge en kontinentalseng, hvis du vægter komforten og din nattesøvn frem for alt. De tre madrasser sætter hver især deres præg på, hvordan du sover om natten. Fra boxmadras i bund, springmadras i midten til topmadras kan du ikke få en bedre komfort. De supplerer alle tre hinanden, så du får det ypperste, du kan finde inden for senge og sengekomfort 

Det giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen, når du lægger dig til rette på en kontinentalseng. Hvis din nattesøvn er vigtig for dig, så er det værd at overveje. Sover du dårligt om natten, kan det nemlig gå hårdt ud over din hverdag. Med en god nattesøvn kan du til gengæld få langt mere overskud i hverdagen til at klare strabadserne med et smil. Derfor kan en kontinentalseng være med til at ændre dit liv til det bedre.  

Uanset om du skal have 5, 6 eller 8 timers søvn om natten, så er det vigtigt, at du følger din søvncyklus og ikke bliver afbrudt midt i det hele. Hvis du sover for varmt eller har dårlig ryg, kan det forstyrre dig om natten. Du kan tilpasse din kontinentalseng både i forhold til komfort og ventilation. Her spiller topmadrassen en stor rolle. Du kan både finde en topmadras af skum, der giver dig ekstra komfort til ryggen, og en topmadras af latex, som sørger for at din krop er godt ventileret. Det afhænger udelukkende af dine behov.    

Kan jeg få en kontinentalseng med opbevaring? 

Det moderne liv har behov for så meget plads som muligt. Derfor kan du selvfølgelig finde en kontinentalseng med opbevaring. Den er ofte lidt højere end en normal kontinentalseng, men til gengæld er der masser af plads, hvis man løfter boxmadrassen. En kontinentalseng med opbevaring er en fremragende løsning, hvis du gerne vil opbevare sengetøj et tørt og godt sted.  

Hvis du har en kontinentalseng på gæsteværelset, behøver du heller ikke at have redt sengen hele tiden. Så kan du eksempelvis lægge dyner og puder under boxmadrassen klar til brug, når du får gæster på besøg. Det er en rigtig praktisk løsning, hvor du ikke behøver have redt sengen fra starten, men kan gemme det hele, så det er klart til at tage frem med et øjebliks varsel.     

Kan jeg få en kontinentalseng med gavl? 

Hvis du har behov for at føle dig som en konge eller dronning i soveværelset, så kan du da også finde en kontinentalseng med gavl på. Mange kontinentalsenge med gavl foran har også plads til opbevaring nedenunder. Den ser også flot ud, og særligt hvis du får en kontinentalseng i størrelsen 180×200, så er du klar til at indtage soveværelse med stil.  

I visse tilfælde kan du også købe en gavl ved siden af din kontinentalseng, som du kan installere på. Så selv hvis du ejer en kontinentalseng i forvejen, så kan du anskaffe dig en gavl til. Det giver et rigtig flot og klassisk udtryk til din kontinentalseng.