Det er vigtig at du finder den rigtige weekendseng

Er du på udkig efter en god weekendseng? Her vil vi prøve at give svar på de mest gængse spørgsmål, som forbrugere ofte stiller, når de leder efter en sådan seng.

Hvis du ikke ved, hvad en weekendseng er, så kan du få svar på det her. Weekendsenge eller rejsesenge er smarte soveløsninger til babyer. Det er senge, som du kan tage med på farten, og som foldes ind og ud på ganske kort tid.

Dette er blevet en utrolig populær løsning hos rigtig mange forældre, som allerede nu nyder godt af denne investering. Vi ønsker naturligvis også, at du kan komme til at nyde godt af disse fordele, og det er blandt andet derfor, at vi her giver dig en komplet guide til køb af en weekendseng.

Hvad er fordelene og ulemperne ved en weekendseng?

Der er fordele og ulemper ved alt – også smarte rejsesenge. Her får du de centrale fordele og ulemper:

Fordele: 

 • Du kan altid tage baby med på farten/rejsen
 • Sengen fylder stort set intet og er nem at folde sammen
 • Weekendsengen er let at gøre ren
 • Den findes med en indbygget madras
 • Den kan tjene mange forskellige funktioner

Dette er nogle af de mest gængse fordele, som forældre påpeger omkring denne sengetype. Det lyder altså som en meget praktisk løsning, men hvad er ulemperne så?

Ulemper:

Fordelene var påpeget ud fra et generelt perspektiv, som gælder for de fleste af sengene, men dette er svært at gøre ved ulemperne. Derimod får du et par ulemper, som du kan være opmærksomme på, så du undgår disse:

 • For høj pris
  – Priserne svinger utroligt meget, og derfor kan du risikere at betale for meget.
 • Madrassen er for hård
  – Undgå at skulle tilkøbe en ekstra madras ved at finde en weekendseng med en komfortabel madras første gang.
 • Materialer
  – Det kan godt betale sig at holde sig fra de billigste modeller, som ofte er fremstillet i nylon.

Derved fik du både præsenteret nogle generelle fordele og nogle mere specifikke ulemper, og nu mangler du blot svar på et par spørgsmål, inden du er klar til at købe.

Kan man købe en weekendseng brugt?

Man kan sagtens købe en weekendseng brugt… forstået på den måde, at det er muligt. Det er dog ikke altid den bedste ide. Her er nogle grunde til, hvorfor det ikke altid er en god ide at købe brugt.

Den største grund, til at man ikke bør købe rejsesenge brugt, er at den netop kan være for brugt. Slid kan nemt påvirke syninger, madrassen og selve stellet. Dette kan føre til en urolig eller ligefrem dårlig søvn for baby. Herudover er det essentielt, at man undersøger, hvor stabilt stellet er, inden man køber.

Man kan selvfølgelig også være heldig at finde en god brugt seng til en favorabel pris, men der findes efterhånden så mange forhandlere, der fremstiller gode senge til lave priser, at det stort set ikke kan betale sig.

Hvad bør man overveje, inden man køber?

Der er foretaget en del forskellige tests af weekendsenge. Disse tests har taget udgangspunkt i nogle forskellige parametre, som har været med til at definere den samlede score. Disse parametre kan du også sagtens tage med i dine overvejelser, inden du køber.

De kan for eksempel lyde sådan her:

 • Design
  – Hvor vigtigt er et flot og lækkert design for dig?
 • Funktioner
  – Er det vigtigt, at den er praktisk og let at anvende? Og vil du gerne have en multifunktionel rejseseng?
 • Komfort
  – Hvor blød og komfortabel skal sengen være? Vil du hellere købe en ekstra madras eller et ekstra tæppe og spare penge på selve sengen?
 • Økonomi
  – Hvor meget vil du bruge på sengen? Og hvad vil du gerne have for dine penge?

Hvis du har disse overvejelser in mente, når du leder efter en ny seng til den lille, så skal du nok finde den perfekte løsning til din familie.

Hvad koster en god rejseseng?

Vi har været lidt inde på, at prisen varierer utroligt meget. Dette er dog en smule vagt, og derfor vil du her få en klarere indblik i priserne.

Dette får du for under 500 kroner:
For under 500 kroner får du en meget enkel seng, som kan anvendes lejlighedsvis. Hvis du ønsker at anvende den ofte og til mange overnatninger, bør du overveje at ofre en smule mere.

Dette får du for omkring 1000 kroner:

En smart seng, som tjener mange gode funktioner. Dog kan der være enkelte problemer hist og her, som man kunne ønske var anderledes.

Dette får du for over 1500 kroner:

Her er der virkeligt kvalitet at hente, men det er naturligvis også i den høje ende af prisspektret, men hvis du gerne vil være sikret kvalitet, så er dette prisen.
De ovenstående eksempler gælder naturligvis bedst som fingerpeg, og tager ikke hensyn til tilbud, rabatter osv.

[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]