Weekendseng

Er du på udkig efter en smart løsning til din baby, når I skal på farten? Så er en weekendseng en god løsning. Sengen kan nemt foldes sammen, så den fylder minimalt, og derfor er weekendsengen både nem at håndtere og få plads til, når hele familien skal på tur.  

Hvad er en weekendseng 

Weekendsenge, eller rejsesenge som de også kaldes, er smarte sengeløsninger til babyer. Disse typer senge har den fordel, at de nemt kan pakkes sammen og transporteres. De kan nemt tages med på farten, og dertil er de meget nemme og hurtige at folde ud og pakke sammen igen. Som forældre har man ofte mange ting og udstyr som babyen skal bruges. Derfor går flere og flere efter løsninger som weekendsenge, som gør det nemt at være forælder. Weekendsenge er ofte designet sådan, at de kan transporteres nemt fra a til b, så du både kan have den med i bilens bagagerum eller sågar i toget.  

Hvad er fordelene ved weekendsengen?  

Den største fordel ved at købe en weekendseng er, at sengen fylder minimalt. Den optager ikke meget plads og kan opbevares nemt. Med dens simple design er den nem at folde sammen og slå op. Konstruktionen er ganske simpel, og det kan du nyde godt af som forælder, når du står med din baby på den ene arm og skal folde sengen ud med den anden.  

For det andet har weekendsengen den fordel, at den har en indbygget madras, som gør det en nem pakkeløsning. Med en weekendseng behøver du ikke huske mange forskellige dele, da det hele er samlet et sted. Derfor slipper du for en masse besvær, da weekendsengen ikke kræver en særlig stor indsats at slå ud. 

Hvilken weekendseng skal jeg vælge?  

Som så mange andre sengeløsninger kommer weekendsengen til babyer også i forskellige formater. Der er rig mulighed for at vælge netop den løsning, der passer bedst til dig som forælder og selvfølgelig til din baby. Som forælder går du selvfølgelig op i, at dit barn skal sove bedst muligt, men på samme tid må du også tage en række praktiske hensyn. Derfor kan weekendsengen være den gode løsning, da du med det store udvalg af weekendsenge kan tage hensyn til begge dele.  

Når du skal vælge weekendseng til din baby, bør du tænke over både pris, kvalitet, funktioner, komfort, design og størrelse.  

Weekendsengens pris er en faktor, som de fleste går op i naturligvis. Men den billigste weekendseng er ikke nødvendigvis den bedste løsning. For køber du en weekendseng i kvalitet kan den holde meget længe. Den holder måske så længe, at samme seng kan genbruges af dit næste barn, og derfor kan en kvalitetsweekendseng gå hen og blive den billigste løsning.   

Hertil bør du også overveje komforten. Børns søvn er ufattelig vigtig for hele deres opvækst, for når barnet sover, så udvikler hjernen sig. Det er derfor vigtigt at se sig om efter en weekendseng i god kvalitet.  

 Hvilken madras til weekendsengen skal jeg gå efter?  

Kvaliteten på weekendsengen vil for det meste være en kombination af valget af materialer samt valget af madrassen i weekendsengen. Jo bedre kvalitet, jo blødere madras. Nogle weekendsenge har meget hårde madrasser, som gør, at du alligevel må spendere et ekstra beløb for at købe en ekstra madras.  

Valget af madras har unægtelig også betydning for, hvor nemt sengen kan foldes sammen, grundet den smarte fold-sammen-løsning som weekendsengen bygger på. Fordi den netop skal kunne pakkes sammen i et stykke, må der tages hensyn til dette, når det kommer til madrassen.  

Du kan finde mange weekendsenge på tilbud. Kendte forhandlere som BabySam har weekendsenge på lager, men du kan også købe weekendsenge i Jysk eller Bilka.   

Kan man købe en brugt weekendseng?  

Du kan købe brugte weekendsenge på DBA eller gul og gratis, hvis du vil have en billig weekendseng. Dog skal du være opmærksom på, at sengene vil være brugte, og dermed får du ikke den samme seng, som hvis du køber den fra ny. En brugt seng betyder, at madrassen måske ikke er i den bedste stand længere, afhængig af hvor meget weekendsengen er blevet brugt at dens forrige ejer.   

Er du på udkig efter en brugt weekendseng, er det en god idé at være opmærksom på, om sengens madras kan vaskes. Typisk vil du kunne lyne det yderste betræk af på madrassen, som du kan smide i vaskemaskinen. På denne måde kan du sikre dig, at dit barn kan sove rent og trygt uden for mange fremmede bakterier.   

Hvis du vil købe en weekendseng brugt, så vil vi anbefale, at du går efter en kvalitetsseng, da de med stor sandsynlighed vil kunne holde nogle flere år.    

Weekendseng til voksne 

Weekendseng er et begreb, der oftest gør sig gældende for rejsesenge til babyer. Det betyder derimod ikke, at du ikke kan købe en seng, der let kan transporteres og pakkes sammen målrettet voksne. Sengeløsninger som luftmadrasser eller sammenklappelige gæstesenge, er det nærmeste man kommer på en weekendseng beregnet til voksne.