Messina Kernebøg

Messina er en sengeramme bygget i massivt træ af træsorten kernebøg. Dette er en funktionel sengeramme, som udover at garantere en komfortabel nattesøvn også giver dig rig mulighed for opbevaring

Kaagaard Sengeramme - Hvid - 180x200

Sengerammerne fra Kaagard passer til en lang række forskellige madrasser. Det betyder, at du kan vælge både en boksmadras, skummadras eller springmadras til din nye seng, ligesom den også kan bruges med en elevationsbund.

Delta sengeramme 160 x 200

160 x 200 sengeramme i overvejende hvid med runde ben i eg struktur samt på sengens hovedgavl. Sengens hovedgavn er medvirkende til at gøre denne sengeramme helt unik.

Agnes sengeramme - mørkegrå stof

Flot stilren mørkegrå 180x200 cm seng. Sengen kommer med elegante træben og polstringen er udsmykket med lysegrå knapper. Sengen er kun til boxmadrasser.

Sengeramme

En seng kan komme til at skabe et helt nyt look i soveværelset med valget af den rette sengeramme (også omtalt ’sengestel’). Der findes rammer til langt de fleste størrelser af madrasser, så du kan finde den model, der matcher netop din smag og din seng.

Denne guide hjælper dig med at få overblik over markedets muligheder af modeller. Guiden vil give inspiration til, hvilket materiale der vil være mest funktionelt for dig, alt efter hvad dine behov er. Denne ramme kan skabe et stilrent og elegant design for dit soveværelse og samtidig have en praktisk funktion.

Nedenfor findes en oversigt over de mest klassiske og populære størrelser på markedet samt særlige modeller, som tilgodeser særlige behov.

Hvorfor vælge en sengeramme?

Der kan være flere betydningsfulde grunde til at vælge denne ramme til soveværelsets, hvis ikke hjemmets, vigtigste møbel, sengen.

Pladsoptimering
En sengeramme med opbevaringsmulighed er særlig fordelagtig i de tilfælde, hvor pladsen i soveværelset i forvejen er knap, eller hvor der ønskes en mere optimal pladsudnyttelse.

Der kan fås mange forskellige udgaver af sengerammer med ekstra plads i form af f.eks. skuffer. Det er også muligt at få et sengestel med ben, som giver mulighed for opbevaring under sengen med f.eks. bedrollers.

Design og stil
Det er en billigere løsning i det lange løb blot at udskifte rammen, når der ønskes en ny stil i dit soveværelse. Med de mange muligheder for designs i form af både farver og materialer er det nemt og enkelt at ændre stil. Om stilen skal være klassisk og stilren, eller mere unik og farverig er op til dig.

Vedligehold af madras
En seng er i sig selv udsat for meget slid. Den er blandt de møbler i dit hjem, der bliver brugt mest og er tilmed ofte placeret med risiko for stød og anden slitagerisiko. For at skåne og passe bedst på særligt din boksmadras, kan denne type ramme være et oplagt valg.

Den skaber en naturlig beskyttelse på den ofte dyre boksmadras. Klassiske størrelser af sengerammer Det første parameter du skal være bekendt med, før du vælger sengeramme, er størrelsen på din seng. I langt de fleste tilfælde er det muligt at få materialer til samtlige af de klassiske størrelser.

  • 90X200 cm.
  • 140X200 cm.
  • 160X200 cm.
  • 180X120 cm.

En sengeramme kan være en praktisk og fleksibel løsning, da der f.eks. er mulighed for at samle 2 enkeltmandssenge til én samlet, stor seng gennem valg af den store sengeramme.

Særlige modeller af sengerammer

Foruden de klassiske modeller findes der særlige udgaver af rammen, som tager særligt hensyn til specifikke behov. Dette kan både dreje sig om et praktisk aspekt samt i forhold til type af seng.

Sengeramme med opbevaring Muligheden for opbevaringsplads indbygget i din sengeramme optimerer pladsen i dit soveværelse. Denne særlige model findes i flere udgaver, hvor skuffeanordningen er placeret forskellige steder.

Modellen med opbevaringsplads er typisk en større udgave, som giver mulighed for opmagasinering, også under selve sengen. Før du anskaffer en sådan model, er det vigtigt at være bevidst om, hvordan pladsen i soveværelset er. Det er af praktiske hensyn ikke underordnet, om sengerammens skuffer er i siden eller ved fodenden – alt afhængig af sengens placering i dit soveværelse og pladsen her.

Sengeramme til elevationsseng Til elevationssengen findes en særudgave, som er specialdesignet til formålet og anvendelsen. Der er mulighed for både at finde en flot og stilren model til såvel enkeltmandsseng som dobbeltseng.

Den ekstra plads under elevationsengen bliver funktionelt udnyttet ved brug af en sengeramme og dens muligheder i forhold til pladsoptimering.

Sengeramme til boksmadras En boksmadras kan opnå et ekstra elegant design i kombination med en sengeramme. Indretningstrends skifter, og soveværelset er ingen undtagelse. Et sengestel kan være både en fleksibel og økonomisk fordelagtig løsning i denne forbindelse.

Når trends skifter, eller du blot ønsker at skifte stil og design i dit soveværelse, er det nemmere at udskifte rammen fremfor den ofte dyre boksmadras.

Valg af materiale

Sengerammer fås i flere forskellige materialer, der sikrer, at der findes en udgave til ethvert soveværelse og enhver smag. Herunder er nævnt de mest anvendte og populære materialer. Visse forhandlere tilbyder øvrige materiale end dem, der er listet herunder.

  • Træ Træ er et klassisk materiale, der kan bruges både til børneværelset, sengen i sommerhuset samt i det almindelige soveværelse. Træsorterne varierer fra forhandler til forhandler. Bøg, fyr og egetræ er blandt de mest populære træsorter. Fordelene ved træ som materiale handler om holdbarhed, flot udseende og lang levetid.
  • Stof Polstringen med stof til ens sengeramme skaber et unikt og personligt udtryk i soveværelset. Der kan vælges mellem flere forskellige farver.
  • Metal og stål Metal samt stål skaber et stilrent, tidløst og elegant look. Med metal eller stål bliver din sengeramme et minimalistisk og elegant møbel i dit soveværelse. Der er mulighed for at vælge mellem flere forskellige udformninger.

     

  • Melamin/laminat Dette materiale er populært som følge af dets slidstærke karakter og klassiske muligheder for farvevalg – herunder sort og hvid. Dette materiale er særlig anvendeligt til børneværelset, da overfladerne tåler at blive vasket af. Laminat er et solidt og slidstærkt materiale.

Gode forhandlere af sengerammer

Hos Boboonline findes et bredt sortiment af både modeller og materialer. Her er det tilmed muligt at vælge mellem flere, unikke materialer – herunder specifikke træsorter som finér og fyrretræ. Hvad angår mulighederne for at vælge en sengeramme med stof i farve hos Unoliving, kan der vælges mellem brun, lilla, blå og grå.

Derudover kan Bedre Nætter nævnes som forhandler af sengerammer med et inspirerende udvalg af udgaver og modeller.

Hos Bedre Nætter finder du eksklusive modeller i f.eks. massiv eg og med mulighed for at tilkøbe sengehynder til din ramme. Materialerne er alle produceret i træ og kommer i elegante designs med oliebehandlede overflader.

Bedre Nætter fungerer udelukkende som onlinebutik og går specifikt op i at tilbyde deres kunder eksklusive produkter, hvor der er kræset om designet og detaljerne. Sengerammen er et møbel, der kombineret et lækkert design med funktionalitet. Med de mange muligheder på markedet og brede sortimenter hos forhandlere er der garanti for at finde en model, der matcher dit soveværelse og smag for indretning.

[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]