Messina Kernebøg

Messina er en sengeramme bygget i massivt træ af træsorten kernebøg. Dette er en funktionel sengeramme, som udover at garantere en komfortabel nattesøvn også giver dig rig mulighed for opbevaring

Messina Kernebøg 180x200

Messina er en sengeramme bygget i massivt træ af træsorten kernebøg. Dette er en funktionel sengeramme, som udover at garantere en komfortabel nattesøvn også giver dig rig mulighed for opbevaring.

Delta sengeramme 160 x 200

160 x 200 sengeramme i overvejende hvid med runde ben i eg struktur samt på sengens hovedgavl. Sengens hovedgavn er medvirkende til at gøre denne sengeramme helt unik.

Agnes sengeramme - mørkegrå stof

Flot stilren mørkegrå 180x200 cm seng. Sengen kommer med elegante træben og polstringen er udsmykket med lysegrå knapper. Sengen er kun til boxmadrasser.

Sengeramme 

Soveværelset er for mange det sværeste rum at indrette, fordi sengen oftest optager det meste af pladsen i rummet. Medmindre man bevidst har investeret i en dekorativ seng, så er det begrænset, hvor dekorativ sengen er i sig selv. Selvfølgelig kan man komme langt med sengetøj og pyntepuder, men hvis du gerne vil skabe en indbydende og sammenhængende indretningsstil i soveværelset, så kan en sengeramme oftest være det, der gør udfaldet.  

Hvad er en sengeramme? 

En sengeramme er en ramme udenom sengens madras. Sengerammen er et stel, som skal bidrage til at give sengen et visuelt og dekorativ udtryk, som kan pryde indretningsstilen i soveværelset. Der findes et hav af forskellige sengerammer, og til fælles har de, at de er designet med henblik på at gøre sengen til mere end blot et møbel at sove i.  

For mange er soveværelset hjemmets vigtigste rum, fordi det er her, man kobler af, og det er her, der er plads til restitution. Derfor skal soveværelset naturligvis også indbyde til, at man har lyst til at opholde sig i rummet. Med en stor seng, der fylder det meste af rummet, og klædeskabe der ligeledes stjæler meget af pladsen, kan det være svært at skabe den rette atmosfære i soveværelset, men det er særligt her, at en sengeramme kan være til stor hjælp.  

Hvis du står og skal ud at investere i en ny seng, så kan du med fordel vælge at købe en sengeramme med dertilhørende madrasser. På den måde kan du slå to fluer med et smæk, fordi du både får et komfortabelt og dekorativt møbel med hjem. Når du køber en sengeramme med dertilhørende madrasser, så behøver du ikke bekymre dig om at skulle gå på kompromis med komforten, blot fordi du tilvælger det visuelle.  

Du behøver selvfølgelig ikke at gå ud at investere i en ny seng, hvis du drømmer om en sengeramme. Der findes mange forskellige sengerammer både til boksmadrasser og elevationssenge, så du kan nøjes med at købe sengerammen uden at skulle købe ny seng.  

Hvad enten du ønsker at skabe en moderne, romantisk eller klassisk atmosfære i soveværelset, så findes der en sengeramme, der kan bidrage til formålet. Sengerammen skal gøre sengen mere dekorativ at se på, og derfor er det selvfølgeligt vigtigt, at der findes en sengeramme til enhver smag.  

Hvilken sengeramme skal jeg vælge? 

Hvis du har besluttet dig for at investere i en sengeramme, så du kan skabe den helt rette atmosfære i soveværelset, så findes der heldigvis mange forskellige sengerammer at vælge mellem. Hvilken sengeramme du skal vælge, afhænger af flere ting. Først og fremmest afhænger valget af hvilken stil, du gerne vil have i soveværelset. En sengeramme i massivt træ kan eksempelvis bidrage med at skabe en hyggelig, nordisk stil i soveværelset.  

Generelt er en sengeramme træ god, hvis du gerne vil skabe en afslappet og rolig atmosfære i soveværelset, fordi at træ er ideelt til at skabe harmoni og ro i rummet. Hvis træ ikke passer ind i din indretningsstil, så findes der selvfølgelig også andre sengerammer, som ikke er udført i synligt træ. Du kan eksempelvis få sengerammer i stål, eller du kan vælge polstrede sengerammer, som også kan være med til at skabe en hyggelig og indbydende atmosfære.  

Dit valg af sengeramme bør derudover ikke kun afhænge af dit valg af materialer. Det afhænger også af, om du i forvejen har en seng, du gerne vil købe en sengeramme til, eller om du skal ud at investere i en ny seng med dertilhørende sengeramme.  

Hvis du i forvejen har en seng, du er glad for, men som du godt kunne tænke dig bidrog mere til indretningsstilen i soveværelset, så bør dit valg af sengeramme også afhænge af størrelsen på din seng, samt hvilken sengetype du har. Der findes sengerammer til både elevationssenge og boksmadrasser, men det kan indskærpe dine valgmuligheder en smule. Dermed ikke sagt, at du ikke kan vælge mellem en masse smukke og dekorative sengerammer, det er blot vigtigt at have in mente, at sengerammen skal kunne passe til lige netop din sengetype.  

Hvordan finder jeg en sengeramme der passer til madrassen? 

Hvis du kender målene på madrassen, så er det oftest ingen sag at finde en sengeramme, der kan passe til din seng. Der først et hav af forhandlere af sengerammer, og en hurtig googlesøgning kan hjælpe dig godt på vej. Dog kan det også besværliggøre søgningen en smule, fordi du formentlig vil få visninger frem på sengerammer, der ikke størrelsesmæssigt passer til din senge.  

Hos Sengeguru har vi forsøgt at gøre din søgning efter den perfekte sengeramme meget nemmere. Her finder du en oversigt over de mest populære sengerammer, og du finder også en liste over de bedste forhandlere af sengerammer.  

En god idé inden du går ud og køber en sengerammer er at gøre dig nogle tanker om, hvilken type sengeramme du godt kunne tænke dig. Der findes mange forskellige sengerammer, som er forskellige i materialer, men som også har forskellige funktioner. Der findes eksempelvis både sengerammer med opbevaring og sengerammer med gavle. Der findes også sengerammer, der har begge dele, og så findes der dem, der har ingen af delene, men som derimod har et stilistisk udtryk.  

Hvis du er på udkig efter en sengeramme til elevationsseng eller en sengeramme til boksmadras, så kan vi hjælpe dig godt på vej. Hvis du har boksmadras, så er det en fordel at vælge en sengeramme uden bund, som kan danne ramme om sengen. Har du derimod en elevationsseng, eller drømmer du om en, så findes der sengerammer med elevation, så du kan kombinere elevationsfunktionen med et dekorativt udseende.  

Mulighederne er mange, når du skal vælge en sengeramme, og derfor er det en god idé først og fremmest at danne sig en idé om, hvad det er på, man er på udkig efter.  

Skal jeg vælge en sengeramme i træ? 

Om du skal vælge en sengeramme i træ, afhænger først og fremmest af, om det passer ind i den indretningsstil, du gerne vil have i soveværelset. Der findes naturligvis sengerammer udført i forskellige træsorter, så der er stor sandsynlighed for at finde en sengeramme, som kan bidrage til din indretningsstil.  

Derudover er træ et naturprodukt, og naturprodukter har en særlig evne til at skabe harmoni og ro i et rum. Netop derfor er træ også særlig godt at indrette sig med i soveværelset, fordi det netop er ro og harmoni, som mange efterspørger i dette rum. Soveværelset skal helst indbyde til hvile, og derfor er der mange, der foretrækker, at der ikke sker for i rummet rent indretningsmæssigt.  

Hvilke størrelser sengeramme findes der? 

Sengerammer fås i de klassiske sengestørrelser. Du kan eksempelvis få en sengeramme 160×200 eller en sengeramme 180×210, hvis du har en topersoners seng. Hvis du har en enmandsseng behøver det naturligvis ikke at afholde dig fra at købe en sengeramme, du kan nemlig også få en sengeramme 90×200.  

Hvis du har to enmandssenge, du gerne vil have slået sammen til en seng, så er en sengeramme også den ideelle løsning, fordi at sengerammen afholder sengene fra at glide fra hinanden. Med en sengeramme og en topmadras er det ingen sag at slå to senge sammen til en, og du kan ovenikøbet få det til at se pænt og dekorativt ud.  

Derfor er det altså ikke størrelsen på madrassen, der skal afholde dig fra at købe en sengeramme, hvis din madras har et af de klassiske mål.