Skummadras

Skummadrasser har en evne til at forme sig efter den krop, der ligger på dem. Den understøtter altså kroppens naturlige stilling, så kroppen kan hvile sig på den bedst mulige måde. Med en skummadras føler man sig energifyldt, når man vågner. Både fordi kroppen har fået lov at hvile sig i sin optimale stilling, og fordi madrassen føles luftig og frisk i længere tid end andre madrasser.

Hvad er en skummadras?

En skummadras er en madras, der er lavet af blødt skum i forskellige kvaliteter. Skummadrassen former sig efter den sovenes krop. Skummadrassen er derfor ideel som topmadras, fordi den på længere sigt giver den bedste komfort til din krop. Madrasser af skum er modsat madrasser i memory skum bedre til at ”ånde”. Skummadrassen bliver altså ikke lugtende eller slidt lige så hurtig som en madras af memoryskum gør.

Skummadrassen er et populært valg som topmadras i Danmark. Det skyldes, at den kommer i forskellige materialer. Det er muligt at erhverve sig en skummadras lige efter ens behov, hvad enten man leder efter en billig skummadras af koldskum eller en mere luksuriøs skummadras af latex.

Skummadrassen bliver ofte brugt i børne- og babysenge på grund af dens høje komfort og tilpasning til barnets krop. Med en skummadras kommer barnet til at ligge i sin krops naturlige stilling i stedet for en unaturlig stilling, som kan ske, hvis man har valgt en madras, der er for hård. Desuden absorberer skummadrassen stød fra kroppen, når den vender sig om natten, som mange småbørn og børn kan have tendens til.

Skummadrassen er også anbefalelsesværdig, hvis man døjer med rygsmerter, fordi den absorberer det stød, kroppen afgiver, når den bevæger sig i søvnen. Det er især godt for dem med smerter i kroppen, så man ikke belaster kroppen yderlige i søvnen, men i stedet understøtter den, så den er klar til at arbejde igen dagen efter. Er man en af dem, der vender sig mange gange i løbet af natten, så er skummadrassen det helt rigtige valg som topmadras.

Skummadras efter mål

Skummadrasser kommer i mange forskellige størrelser og mål. Det typiske er at få en skummadras som sin topmadras. Den kan nemlig vaskes og holder længere, fordi skummet er mere luftigt end for eksempel memory skum. Skal man ud og have fat i en skummadras, skal man huske at kigge på sine mål på sengen. Hvad enten man har en dobbeltseng (skummadras 180 x 200), en halvandenmandsseng (skummadras 140 x 200) eller en enkelmandsseng (skummadras 90 x 200), så kan det fås.

Mange steder kan man købe en skummadras, der passer lige netop til ens ønskede mål. Har man lavet sin egen seng, kan man nogle steder også designe og bestille sin egen skummadras efter mål. Så er man sikret, at man kommer hjem med den helt rigtige madras til ens seng. Køber man en kontinentalseng, så kan man vælge en løsning med en skummadras som topmadras eller madrassen i midten. Så får man en spritny seng med hjem, der er sammensat af ens ønsker og behov til de tre lag af madrasser.

Skummadras eller springmadras?

Forskellen på de to slags madrasser er, at en springmadras har metalfjedre i dens indre. På den måde fordeler springmadrassen kroppens vægt over hele overfladen. Derfor former springmadrassen sig heller ikke efter kroppen, men giver tværtimod et hårdere og mere unaturligt underlag. Derfor er det bedst for ens nattesøvn, hvis man supplerer sin springmadras med en topmadras af skum.

Modsat springmadrassen så er skummadrassen lavet til at give støtte til alle kroppens former og absorbere stød, når man vender sig i sengen. Til børn og babyer er skummadrassen bedst, fordi de kan have tendens til at vænne sig meget i søvne. Her giver skummadrassen den bedste støtte og komfort i forhold til, hvis man nøjes med en springmadras.

Kan man vaske en skummadras?

Har man købt en skummadras som topmadras, kan den for det meste vaskes i vaskemaskinen ved 40 grader. Som regel vil der fremgå flere oplysninger på en vaskeseddel, der enten følger med i købet eller sidder på en af madrassens sider.

Vær opmærksom på at nogle skummadrasser kan have en lugt, når de er helt nykøbte. Her skal de blot luftes lidt, ellers går lugten også væk af sig selv efter nogle dage. Køber man en skummadras, der er rullet sammen ved køb, så er der typisk ingen lugt, men der kan gå et par dage, før madrassen har taget sin oprindelige form igen.

[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]