Dobbeltseng

Vi ved i dag rigtig meget om, hvor stor en påvirkning vores søvn har på vores liv. Hvis vi får en god søvn, fungerer vi bedre i løbet af dagen. Vi tænker mere klart, er bedre til at fokusere og har mere overskud. I det lange løb har den gode søvn en positiv indvirkning på vores livskvalitet og vores helbred. Søvn er altså ikke noget, vi skal tage let på. God søvn er utrolig vigtig – og det starter med en god seng. Det er her, magien starter for den gode søvn. Men en seng er ikke bare en seng. Der er mange valg, der skal tages angående madras, topmadras, puder og dyner. Du kan læse med her om, hvordan du får skabt dig en god base for en god søvn. Når du skal vælge en dobbeltseng, er der nogle ting, som du skal være ekstra opmærksom på.

Er det virkelig en videnskab at finde den rette seng?

Det korte svar er: ja. Men bare rolig – vi står klar til at rådgive dig. Du kan også læse med her og blive klogere på, hvad det er, du skal være opmærksom på, når du vælger ny seng. Der er nemlig stor forskel på de forskellige madrastyper, og hvad de kan bidrage med. Først og fremmest er det vigtigt at kigge på din søvn og på din krop. Har du en tendens til at sove uroligt, er det ekstra vigtigt at finde den helt rette seng til dine behov. Din vægt og kropsform er også vigtig at tage hensyn til, når du skal have en ny seng.

Er dobbeltsengen blot til dig selv, er det din egen krop, du skal tage hensyn til – det giver sig selv. Men har du en partner, som du skal dele dobbeltsengen, er det vigtigt at kigge på begge jeres kroppe. Er der forskelle på jeres kroppe i vægt eller form, er det ikke sikkert, I skal have den samme madrastype. Men det betyder selvfølgelig ikke, at I ikke kan dele seng. Med den rette topmadras og med en sengeramme kan I sove i hver jeres madras, men i samme seng. Vigtigst af alt: på den måde kan I begge få den mest optimale søvn. Læs mere her om vores boxmadrasser.

Hvad med resten til vores dobbeltseng?

Hvis du tænker ”Er der ikke mere, vi skal tage stilling til, når vi skal købe vores nye seng?” er svaret: jo. Men sengen er et rigtig godt sted at starte. Hvis du gerne vil sove helt optimalt, er valg af puder og dyner også rigtig vigtigt. Puder og dyner er lavet med forskelligt fyld til forskellige funktioner. Puder har forskellige former og tykkelser. Der er nogle puder, der er ergonomiske – specialpuderne. Disse puder er særligt gode, hvis du har mange problemer med nakken. Hvis du ikke har problemer, er en almindelig hovedpude også rigtig fin. For nogle endda bedre, fordi de bliver generet af de ergonomiske puders særlige form. Her er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du sover. Sover du mest på ryggen, skal du f.eks. have en pude, der er lavere, end hvis du sover på siden. Læs om vores puder her.

Dyner er også vigtige at tage stilling til. Først og fremmest er det en god ide at skifte dyner i takt med, at temperaturen skifter. En tyndere dyne om sommeren kan give en bedre søvn og lige sådan omvendt. Materialet er også vigtigt at tage stilling til. Nogle sover bedst med en lidt tungere dyne, mens andre sover bedst med lettere dyner. Hvis du lider af allergi, er det naturligvis også vigtigt, at du vælger et materiale, der tager hensyn til dette. Du kan læse mere om vores udvalg af dyner her.

Når I skal vælge puder og dyner til jeres dobbeltseng, er det igen vigtigt at tænke på, at I begge er forskellige. Den ene har måske problemer med nakken og skal derfor have en lav ergonomisk pude, fordi vedkommende sover på ryggen. Den anden skal måske have en almindelig hovedpude, som er høj, fordi vedkommende sover på siden. Hvis blot en af jer er allergiker, kan det være en god ide at I begge køber materialer, der er allergivenlige. Dette gælder, fordi I begge sover i sengen. Selvom I har hver jeres dyne og pude, ligger I stadig tæt. Selvom allergikeren sover med en allergivenlig pude, kan den anden pude altså stadig påvirke allergikeren.

Kvalitet af en god dobbeltseng

Sidst, men ikke mindst er det vigtigt at kigge på kvaliteten af den nye dobbeltseng. Sengen lever måske op til de vigtigste standarder. Er sengen af dårlig kvalitet, er det dog ikke sikkert, den holder disse kvaliteter længe. Hvis sengen er for billig, kan den ikke være lavet af gode materialer. Med dårlig kvalitet risikerer du, at sengen mister form allerede efter en kort årrække. Gode senge derimod kan du forvente at have de næste mange, mange år. Kvalitet er altså også en vigtig faktor, når du kigger efter en ny dobbeltseng. Du kan se vores dobbeltsengetest her og finde gode tilbud hos vores forhandler Bedre Nætter her. Her kan du finde gode tilbud på mange dobbeltsenge. Husk, at med den rette seng kommer du langt. Du får mere overskud i dagligdagen og en større livskvalitet i den lange ende. Så hvis du er i tvivl om, hvorvidt sengen er pengene værd, håber vi, at du nu kender svaret.

[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]