Sovesofa

Overvejer du at få fat i en sovesofa? Du er måske lige flyttet hjemme fra i en studiebolig eller er lige flyttet ind i en mindre lejlighed, hvor du ikke har plads til den gamle seng og sofa. Så kan det være på tide, at du overvejer at få fat i en sovesofa. Sovesofaen er både praktisk, billig, og så kan man få nogle, der ser rigtig flotte og smarte ud samtidigt. Vi har lavet en guide til dig over de forskellige sovesofaer og deres fordele, så du selv kan vurdere, hvilken sovesofa der er bedst til dig.

Hvad er en sovesofa?

En sovesofa ligner i udgangspunktet en almindelig sofa, men den har mere end bare én funktion. En sovesofa kan nemlig laves lynhurtigt om til en seng uden, at man mister komforten. Afhængig af hvilken sovesofa, man køber, kan den slås ud til at være en dobbeltseng eller en enkeltmandsseng. Sovesofaen er altså en møbel med to funktioner: en funktion til dagen (sofa) og en funktion til natten (seng). Man skal sjældent bruge begge på én gang, så sovesofaen er et rigtig smart møbel, som flere og flere benytter sig af med god grund.

Sovesofaer kommer i mange forskellige størrelser og former, fordi der næsten findes en sovesofa for hver slags sofa, der er. Fælles for dem alle er, at de er lavet til at skulle være praktiske og hurtige at slå op og ned, når det er aften eller morgen. Med en sovesofa er der altså sjældent nogle problemer med at skulle løfte nogle tunge madrasser rundt. Oftest sidder der en fjedder i sovesofaen, der gør det let for dig at slå den ud eller ind. Så bliver det ikke meget nemmere.

Hvorfor skal man købe en sovesofa?

Sovesofaer er blevet rigtig populære i Danmark, fordi man kan spare en del plads, hvis man for eksempel bor i en mindre lejlighed inde i byen. Her er der sjældent nok rum til det hele, så hvis man køber en sovesofa, så får man som sagt sofaen og sengen i ét køb. Af den grund er det også en del billigere at købe en sovesofa, end hvis man foreksempel skal ud både og købe en hjørnesofa og en kontinentalseng. Man sparer både halvdelen af pengene og halvdelen af pladsen ved at købe en sovesofa.

I højere og højere grad er det også blevet populært at bruge sovesofaen som en gæsteseng. I de danske hjem er der sjældent rum nok til gæster også, men vil man gerne give dem en god komfort alligevel, så skal man købe en sovesofa. Så får man altså en noget bedre nat som gæst, end hvis man sover på en madras på gulvet. Når man så ikke har gæster, så kan sovesofaen fint stå slået sammen til en moderne sofa eller en god chaiselong sofa i stuen.

Af samme grund er der også mange, der vælger sovesofaen, når de skal indrette børnerummet, eller teenageren skal have ny seng. Har de venner ovre, så er det legende let at slå sofaen ud, så begge børn kan ligge med god plads i samme seng. Så sparer man en også en del opredninger af en madras på gulvet for ikke at nævne opbevaringen af en eller flere ekstra madrasser.

Hvilken sovesofa er bedst?

Hvilken sovesofa, der er bedst, afhænger meget af dit behov, men også din stil. Sovesofaer er ikke nødvendigvis nogle tunge og klodsede krabater. Tvært i mod kan de være meget elegante og stilfulde. Nedenunder har vi samlet et udpluk af de mest populære sovesofaer, som du kan vælge i mellem afhængig af dine behov og din stil.

Innovation sovesofa
En innovation sovesofa er en sovesofa af høj kvalitet, og de kommer i mange forskellige flotte designs. Blandt andet med velour overtræk, hvis man ønsker sig en mere retro sovesofa. Med en innovations sovesofa sparer man stadig penge i forhold til at skulle købe en sofa og en seng, men her går man absolut ikke ned på kvaliteten. Tvært i mod kan man få en del mere komfort og kvalitet for pengene, hvis man køber en innovations sovesofa frem for at skulle ud og købe en middelmådig seng og sofa.

Sovesofa med elevation
Ønsker man sig en elevationsseng, men har ikke plads til den? Så kan man få en sovesofa med elevation, som især er populær hos ældre mennesker, der ikke lige så let kan slå en seng op og ned. Her skal du blot trykke på en knap for at lave din sofa om til din seng. Ved nogle sovesofaer med elevation kan man også få elevation i ryggen, når man ligger ned. Så døjer du med rygsmerter eller svage led, så er en sovesofa med elevation den bedste sovesofa til dig.

Sovesofa med chaiselong
Sovesofaen med chaiselong eller hjørne sovesofa er en af de mest populære sovesofaer. Det skyldes, at den fungerer perfekt som en familiesofa, hvor der er god plads til at slå benene op på chaiselongen efter en hård arbejdsdag. Desuden har de fleste sovesofaer et magasin under chaiselongen. En sovesofa med opbevaring er ekstra smart, for her kan du have dine dyner lige ved hånden til, når du skal rede op for dig selv eller dine gæster. Sovesofaen med chaiselong kan slåes ud til en dobbeltseng, så der er god plads i den om natten også.

Futon sovesofa
Futon sovesofaen er en meget enkel og stilren sovesofa, der blot er en dobbeltmadras, som er bukket på midten. Ikke desto mindre ser den højst moderne ud og passer godt ind i et nyere hjem. Futon sovesofaen har nemlig ingen armlæne, men dette virker blot til et enkelt og let udtryk. Bare fordi en sovesofa skal kunne være to møbler, så behøver den altså ikke være tung eller klodset, det er futon sovesofaen et bevis på. Derfor er en futon sovesofa også et godt valg, hvis man ikke har meget plads og gerne vil have en let og lys fornemmelse i sit hjem.

Billig sovesofa
En billig sovesofa er især populær for dem, der lige er flyttet hjemmefra og måske kun har en SU at gøre godt med. Selv om det skal være billigt, kan man altså stadig få rigtig meget for prisen. Mangler man bare en sovesofa, der kan stå og pynte på en respos, og bruges til når man får gæster, der skal overnatte, så er den billige sovesofa også et godt køb. Man kan både få nogle ret billige 2 personers sovesofaer, sovesofaer med chaiselong og futon sovesofaer.

Retro sovesofa
Med årene bliver retro-stilen mere og mere populær, så selvfølgelig kan man også erhverve sig en retro sovesofa. Retro sovesofaen kan bringe noget attitude og kant over et hjem eller et rum. Hvis man for eksempel ikke har så mange penge at gøre godt med til farverige dekorationer, så kan man købe en retro sovesofa i en flot farve for rimelige penge. Det er altså noget, der kan give et spark til indretningen i en studielejlighed eller et rum med mange hvide vægge.

Stadig i tvivl?

Der er, som man kan se, rigtig mange sovesofaer at vælge i mellem, så har man ikke fundet den rigtige sovesofa til sit hjem, så findes den altså derude. Man kan eventuelt besøge en forhandler for hjælp, eller man kan søge inspiration på diverse hjemmesider. Sovesofaer er af god grund meget populære, så der skal nok være en lige til din smag også.

Er man stadig i tvivl om, hvilken en af sovesofaerne, der passer bedst ind i ens hjem, så kan man tage en sovesofatest. Så svarer man blot på nogle spørgsmål om, hvad man forventer af sin sovesofa, og hvilken stil man ønsker. Så fortæller testen dig, hvilken sovesofa du bør købe.

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber en sovesofa?

Afhængig af hvilken kvalitet din sovesofa er, så kan det være en god idé at købe en topmadras til. Topmadrassen kan give lige lidt ekstra komfort om natten. Den er for eksempel god, hvis man foretrækker en hårdere sofa, men godt kan lide at ligge på en meget blød madras om natten.

Har man rygsmerter eller svage led er det bedste valg at købe en sovesofa med elevation. Så slider man ikke sin krop yderligere, men kan lægge sig behageligt til rette uden at skulle slå en madras op eller ned.

Hvis man bor på en meget lille plads og ikke kan finde noget opbevaringsrum, hvor man kan have sine dyner og pude, når sovesofaen er slået op til en sofa, så skal man kigge efter en sovesofa med opbevaring. De fleste sovesofaer med chaiselong kommer med opbevaring, men man kan også godt få en mindre sovesofa med magasin.

[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]