Springmadras

Hvad er en springmadras?

En springmadras adskiller sig fra boksmadrasser ved den afgørende faktor, at en boksmadras er bygget op om en træramme. Springmadrassen er udelukkende en madras og kan derfor ikke bruges for sig selv, som en boksmadras kan. Det gør til gengæld, at du kan have din springmadras i længere tid, end du typisk kan med en boksmadras. Du kan nemlig vende madrassen, så du skifter mellem at sove på ”toppen” og ”bunden” af madrassen – reelt har en springmadras jo hverken top eller bund. 

Springmadrassens manglende træramme betyder, at du skal bruge et sengestel. Med en boksmadras behøver du ikke et sengestel, da denne type madras udgør en seng i sig selv, fordi den er bygget på en træramme, der gør tilføjer det nødvendige underlag. Springmadrassen har som sagt ikke en træramme, og kan derfor bøjes. Det betyder, at du skal bruge et sengestel. Men det behøver bestemt ikke være en dårlig ting – tværtimod kan sengestel tilføje det helt rigtige look til soveværelset.

Sengestel

Sengestel kommer i mange forskellige designs og farver, og du vil helt sikkert kunne finde et design, der passer til din smag og dine behov. Sengestel skaber en ramme om din seng, og hvis du vælger det rigtige stel i en god kvalitet, kan den holde i mange, mange år. Du kan få alverdens slags sengestel – det handler bare om at lede de rigtige steder. 

Hos de fleste forhandlere herhjemme finder du de mest populære modeller, og der er som regel et meget stort udvalg. Du kan få alt fra helt simple sengestel, der blot udgør en ramme, til mere avancerede sengestel, der er indbygget en sengehimmel. Du kan også få praktiske sengestel, som har indbygget skuffer, som du kan bruge til f.eks. ekstra dyner eller til sengetøjet.

En madras til mange formål

Springmadrassen fås i mange forskellige mål, hvilket betyder, at du kan bruge den til mange forskellige formål. Der er naturligvis kun et primært formål med en seng: at være skøn at sove på. Men udover det, må der jo også gerne være noget praktisk smart i en madras. En springmadras kommer fra den mindste størrelse på 80x200cm, som passer ideelt til større børn. De største madrasser er 180x200cm, som svarer til en stor dobbeltseng. 

Man kan med fordel som voksen købe en 90×200 madras, hvis man er alene og har et mindre soveværelse. Det smarte ved springmadrasser er blandt andet nemlig, at to enkeltpersoners-madrasser kan samles i et sengestel til en dobbeltseng. Så hvis man bor alene, men ved at man snart vil flytte sammen med en partner, kan begge parter samle sin madras i et sengestel til en dobbeltseng. Selvom man bor sammen som et par og gerne vil have en ny seng, kan det stadig være smart at købe hver sin springmadras, som samles til én dobbeltseng via stellet. 

Folks behov er nemlig forskellige, og selvom man som par kan blive enige om mange ting i livet, er det ikke nødvendigvis gældende ved madrasser. Folks madras-behov varierer nemlig efter f.eks. sovevaner, vægt og kropsform. Så det kunne meget vel være, at I har brug for hver jeres madras i stedet for én stor madras. Med den rette topmadras er det heldigvis ikke et problem.

[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]