Køb seng på afbetaling

Husk du kan købe senge på afbetaling…

Og det kan altså gå hen og blive en rigtig stor hjælp. Måske sidder du i situationen, måske har du prøvet det før. Uanset kan vi nok godt blive enige om, hvor frustrerende det kan være ikke at have råd til det, man har brug for lige nu og her. Og en ny seng kunne meget nemt gå hen og blive noget, man har brug for nu og her. Måske står du og skal flytte hjemmefra eller sammen med en partner. Måske skal du flytte fra en partner, eller også er sengen gået i stykker. Der kan være rigtig mange forskellige grunde til, at behovet for en ny seng opstår akut – i hvert fald akut nok, til at der ikke er tid til at vente på at kunne spare op til den nye seng. Heldigvis er der råd at hente.

En ny seng er guld værd

Det kommer jo ikke bag på nogen – det er jo trods alt derfor, forhandlerne tager penge for dem. Men de kan være mere end guld værd: en ny seng kan ændre din livskvalitet betydeligt til det positive. En dårlig nattesøvn har langt flere følger med sig, end mange er klar over. Det kan på langt sigt være sygdomme som sukkersyge eller det kan få psykiske konsekvenser som ADHD-lignende symptomer. Allerede efter kort tid ses følgerne af manglende søvn. Du får sværere ved at koncentrere dig på arbejdet såvel som i hjemmet. Din hukommelse bliver dårligere, og du kan få tendenser til at blive mere klodset. Dit humør påvirkes næsten med det samme – ja, muligvis allerede efter første nat med dårlig søvn. Du bliver mere irritabel og får en kortere lunte, og det kan i værste tilfælde komme til at gå alvorligt ud over dit sociale liv, hvis du ikke får gjort noget ved den manglende søvn.

Hvorfor sover man dårligt?

Listen over årsager til at have en dårlig søvn kan være næsten lige så lang som årsager til at være stresset eller i dårligt humør – og humør, stress og søvn påvirker tit hinanden indbyrdes. En dårlig søvn kan altså gælde alt fra bekymringer, for store arbejdsbyrder eller dårlige søvnrytmer. Det er nemlig vigtig at man sørger for at have en nogenlunde stabil døgnrytme, for ellers kan du risikere, at kroppen bliver forvirret. Det er blandt andet også derfor, der er fokus på mobiltelefoners belysning – den udskiller nemlig et lys, der kan være med til at forvirre kroppen, fordi kroppen forstår mobiltelefonens lys som dagslys. Det kan naturligvis diskuteres, hvor meget lyset fra telefonen forstyrrer. Men det kan være nogle små justeringer, der kan være med til at skabe en bedre søvn.

Hvordan hjælper en ny seng?

En ny seng kan hjælpe overraskende meget. Hvis du har en dårlig søvn, og du samtidig er meget stresset på arbejdet og tager bekymringerne med i seng, kan sengen naturligvis ikke få alt dette til at forsvinde i det øjeblik, du lægger dig i sengen. Men en ny seng kan sørge for, at du får en fantastisk søvn, når du først falder i søvn – og det er helt klart guld og penge værd! Mange har en tendens til at undervurdere, hvor stor en indflydelse den rette seng har på både søvn og krop. Hvis du får den rette seng valgt efter netop din krop, kan det gøre store underværker. Du vil opleve at sove roligere og bedre end før, hvis du har været vant til at sove i en seng, der ikke har passet din krops behov. Måske er du vant til at vågne op med ondt i krop og læn – det burde du ikke, med mindre der naturligvis er eksterne faktorer, der har været inde og påvirke. Har du dagen før trænet ryg, er der naturligvis ikke noget at sige til det. Hvis du arbejder i en dårlig position, er det selvfølgelig også en ganske naturlig årsag. Men hvis du har den forkerte seng, kan du risikere, at sengen er med til at skabe problemer for ikke kun din ryg, men også din livskvalitet.

Hvad gør en god søvn?

En dårlig søvn påvirker ikke kun dit humør, men også din krop. Hvis du ikke får nok søvn, kan du mærke, at du og din krop ikke er udhvilet. Det gør ikke kun noget negativt for dit humør eller din krops ydeevne, men det gør også noget dårligt for din krops balance og dit kropslige helbred. Kroppen bruger nemlig søvnen på at restituere. Du har jo brugt kroppen på den ene eller anden måde i løbet af dagen, og om natten skal kroppen give musklerne fri og lade dem slappe af. Men hvis du f.eks. ubevidst ligger og spænder i ryggen eller andre dele af kroppen, fordi din seng i virkeligheden ikke er lavet til din målgruppe, så får musklerne og resten af kroppen ikke den afslapning, som er nødvendigt. Ligger du derimod, som du skal i din seng, vil du og din krop være langt mere veludhvilet, når du vågner. Det betyder, at kroppen er langt mindre modtagelig over for skader og sygdomme.

Hvordan finder jeg så den gode seng?

Den bedste tommelfingerregel er klart, at kigge efter en lige rygsøjle, når du ligger i sengen. Er rygsøjlen lige, når du ligger på siden og på ryg/mave, har du fundet vinderen. Det gælder også, når du skal lede efter en ny pude – rygsøjlen går jo hele vejen op til hovedet, så den rette hovedpude har også en positiv effekt på kroppens restitution. Mange vil helst ikke bruge den store formue på denne slags ting, men der er nu en gang mange gode årsager til at få købt den gode seng – og den gode hovedpude, nu du er i gang. Du står nok og tænker, at du jo ikke har de penge, der skal til. Men der er som sagt en løsning. På bedrenaetter.dk kan du nemlig finde et godt udvalg af kvalitetssenge, som du kan købe på afbetaling. Så hvis du ikke har pengene stående klar på bankkontoen, så køb sengen på afbetaling – din krop vil prise sig lykkelig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *