Pudebetræk

Vi har samlet de bedste pudebetræk herunder.

Derfor er det vigtigt at finde det rette pudebetræk

Hvis man ønsker at forbedre sin nattesøvn, bliver der ofte brugt lang tid på at finde den helt rette hovedpude, der giver den bedste komfort. Dette er naturligvis også vigtigt, men typen af betræk der er på puden, er ligeså vel med til at præge komforten af din nattesøvn. Derfor er det vigtigt, at du finder det helt rette pudebetræk, så du kan sove så godt som overhovedet muligt.

Her bliver du guidet til det rette valg af betræk til dine puder, hvad end det er for at optimere nattesøvnen, eller det er til pyntepuder der skal pryde din sengegavl i dagtimerne.

Hvilket pudebetræk er bedst til hovedpuden?

Betræk til hovedpuder laves i et hav af forskellige materialer – og der er ikke nødvendigvis én udgave, der er mere behagelig end den anden. Dette kommer mest af alt an på, hvad man har af præferencer. Derfor kan det være en god idé at kende til de mange forskellige materialer, så du kan finde ud af, hvad der er bedst for netop dig.

  • Lærredsvævet bomuld: Dette er det mest almindelige materiale, når der fremstilles pudebetræk til hovedpuden. Bomuld er et naturligt materiale, hvilket gør, at din hud kan ånde, når du ligger på det. Materialet holder godt, og er billigere end mange andre materialer.

  • Bomuldssatin: Dette materiale er også lavet af bomuld, men har en finere vævning end lærredsvævet bomuld. Dette gør overfladen blødere og mere skinnende. Denne type er en smule mere eksklusiv som pudebetræk og ligger i den lidt dyrere ende.

  • Silke: Silke har en ualmindelig blød overflade. Det smarte ved silke er, at det tilpasser sig din egen temperatur, så ikke det bliver for varmt for dig at ligge på puden om sommeren, eller for koldt om vinteren. Dog skal man være klar på at betale lidt ekstra for pudebetræk i silke.

Helt overordnet kan det anbefales at købe betræk til hovedpuden i naturlige materialer, da syntetiske materialer gør det svært for din hud at ånde, når du ligger på puden. Selvom de syntetiske udgaver ofte er billigere, kan det betale sig at skyde lidt ekstra penge efter betræk lavet af naturlige stoffer.

Kan jeg købe økologiske pudebetræk?

Gennemsnitligt sover vi omkring 8 timer i døgnet. Småbørn sover som regel væsentligt mere. Det vil altså sige, at vi tilbringer en hel del tid med hovedet på puden. Det kan derfor være en fordel, at købe pudebetræk i økologiske materialer, for på den måde at undgå, at din eller dit barns hud kommer i nærkontakt med unødvendige kemikalier, der bestemt ikke er sunde for vores krop.

Ved at købe økologiske betræk til hovedpuden sørger du først og fremmest for, at din nattesøvn bliver så sund som overhovedet muligt. Men derudover er du også sikret, at de der har fremstillet betrækket, ikke har stået med hænderne i giftige kemikalier.

Så at sige gør det gavn for både sig selv, producenterne blandt pudebetrækkene og ikke mindst vores jord, hvis du vælger at købe de økologiske udgaver, frem for dem der er proppet med kemikalier.

Kan jeg købe allergivenlige pudebetræk?

Der er et par gode forholdsregler, du kan tage, hvis du ønsker at mindske allergier for både dig og dit barn, når de ligger på hovedpuden i nattetimerne.

Først og fremmest kan det, som tidligere nævnt, være en god idé at købe økologise hovedpudebetræk, da du her undgår diverse tilsatte kemikalier. Kaster du dig ikke ud i de økologiske varianter, er der nogle andre ting, du bør være opmærksom på.

Betrækkene med kraftige farver, kan være allergifrembringende, da det langt fra er alle, der kan tåle farvestofferne. Køber du betræk med farver og mønstre, er det derfor en god idé at sikre sig, at det er naturlige farvestoffer der er benyttet. Lige meget hvad er det altid en god idé at vaske betrækket en gang inden det benyttes, for at komme det værste overskudsfarve til livs.

En anden ting du kan gøre, for at mindske allergi er, at købe nogle ekstra hovedpudebetræk. Rigtig mange mennesker har allergi over for husstøvmider, som netop sætter sig i sengetøjet. Ved at købe ekstra betræk, kan du sørge for ofte at udskifte betrækket oftere, så du kan få bugt med husstøvmiderne

Hvilke pudebetræk bør jeg benytte til gavl- og pyntepuder?

Det er et hit at have gavlpuder, store puder eller pyntepuder til at pryde sengen, så den tager sig godt ud i dagtimerne. Her er der naturligvis også et hav af forskellige betræk, der kan vælges imellem.

I de fleste tilfælde bliver disse puder blot brugt til at skabe et visuelt udtryk, og du bør derfor vælge betrækker efter, hvad du tænker, passer bedst ind i din indretning.

I soveværelset kan der ofte være brug for rolige omgivelser, da det er et sted, man skal kunne slappe af og falde til ro. Det kan derfor være en god idé at købe betræk til dine gavl- eller pyntepuder i afdæmpede farver, som lyseblå, grå eller hvid. På den måde bliver dit sind ikke forstyrret af for mange livlige og sprælske farver.

Ydermere er det en fordel, at købe betræk i slidstærkt materiale, da disse puder ofte flyttes frem og tilbage eller slides, når man sidder op ad dem. Dette kan med fordel være i hør eller tætvævet bomuld. Modsat hovedpuder bliver disse betræk ikke vasket ofte, og skal i stedet tåle at kunne bankes eller rystes, når der er behov for det.