Hovedpuder

Find den bedste nye hovedpude herunder.

Hovedpude - Eurodun Comfort

Comfort Moskus 3 kammer hovedpuden er dejlig blød og luftig. De 3 kamre gør, at puden tilpasser sig til faconen på dit hoved og nakke, så du får støtte de rigtige steder. Denne pude er en str m.

Hovedpude - Änglamark

Består våret af 100% økologisk bomuld, der også er mærket med Oeko-Tex Standard 100. Det er din garanti for at våret er udviklet, så det lever op til miljø- og sundhedsmæssige krav.

MIND by BN - Mellem

MIND by BN. Fyldet giver dynen den eftertragtede lethed og varme, som mange efterspørger når de køber pude. Andedunene er udvalgt med omhu og nøjagtighed for at kunne producere den bedst mulige pude

Snedronningen - Lav

Hovedpude serien ”Snedronningen” der er produceret af danske Ringsted Dun er en hovedpude i særklasse. Her får du en superlækker gåseduns hovedpude med 3 kamre bestående af gåsedun.

Bliv fri for spændinger i hoved og nakke med den rette hovedpude 

Når vi ikke sover behageligt om natten, så kan det give ømhed og spændinger i kroppen dagen efter. Desuden kan man opleve søvnbesvær og dertilhørende koncentrationsproblemer og træthed dagen efter. Derfor er det vigtigt at sørge for, at man sover godt og behageligt om natten.  

Det kan man for eksempel gøre ved at købe en god hovedpude, som kan give ens hoved og nakke et blødt liggested henover natten. Nedenunder finder du en guide til, hvordan du finder den bedste hovedpude til dig.  

Hvilken hovedpude skal jeg vælge? 

Den bedste hovedpude til dig er én, der sørger for, at nakken ligger i en naturlig forlængelse af ryggen, når du sover. Hovedet skal altså helst ikke ligge for højt oppe eller i for skarpt et knæk i forhold til din ryg. Nakke- og ryghvirvlerne skal helst følge hinanden, når du ligger i din seng. 

For lad dig ikke narre – Selv om du synes, din nuværende pude er god, så kan skyldes at din krop blot har vænnet sig til at ligge i en unaturlig vinkel. Men bare fordi din krop har vænnet sig til at sove på denne måde, så kan det sagtens være et stort problem for spændingerne i dit hoved, din nakke og dine skuldrer.   

Men hvilken pude, der er bedst til dig, afhænger af to ting: Hvordan du sover, og hvor hård eller blød du godt kan lide din pude. 

Hvor høj skal min hovedpude være? 

Afhængig af hvordan du bedst kan lide at sove om natten, er der forskel på, hvilken højde der passer bedst til dig og din krop, så den kan ligge naturligt og behageligt om natten. Her er en lille oversigt over, hvor høj din hovedpude skal være, hvis du sover på ryggen, maven eller på siden. Højden har nemlig en betydning for, om din nakke ligger i en lige linje med din ryg, når du sover.  

  • Sover på ryggen: Sover du på ryggen, bør din pude ikke være for høj, men nærmere i den lave ende, da den blot skal give hovedet lidt ekstra støtte om natten.

  • Sover på mavenSover du på maven, er der stor risiko for, at din nakke kan blive belastet, fordi den altid må knække til én af siderne. Derfor er det bedst at prøve at vænne sig af med dette eller også købe en lav og blød pude, så hovedet ikke kommer for højt op.

  • Sover på sidenSover du derimod primært på siden, er det en god idé at gå efter en lidt fastere og også højere pude. Puden skal danne støtte fra hovedet og ned til madrassen, så hovedet ikke ligger for langt nede i forhold til ryggen, der jo bliver støttet af skulderen.  

Hvis du gerne vil ligge så godt og naturligt som muligt, når du sover, så er det altså en god idé at følge de overstående råd for højden, så du ikke oplever unødvendige spændinger i hoved eller nakke.   

Vil du gerne give dig selv en virkelig god nattesøvn, så er det også værd at tage et kig på, hvilket indhold i puden der er bedst til dig.  

Hvilket indhold er bedst i en hovedpude? 

Når man vælger pude, så er det vigtigst at tænke på højden. Men når man har gjort det, så skal man overveje hårdheden af ens pude. For man kan have nok så høj en pude, men hvis den er fyldt med et let indhold så som for eksempel dun, så synker man alligevel langt ned i den.  

Men primært afhænger af valget af indholdet af dine egne præferencer for din hård- og blødheden af din hovedpude. Vi har samlet de mest typiske præferencer her nedenunder, så du kan finde det pudeindhold, der vil passe bedst til dig.  

  • Blød pude: Til dig der måske sover på maven eller på ryggen, og som elsker en blød og let pude, er naturfyldet bedst. Naturfyld er for eksempel dun, silke, fjer eller hør, som alle sammen giver en dejlig blød og behagelig fornemmelse.

  • Mellemfast pude: En billigere version af naturfyld er syntetisk fyld, der både kan give en rimelig blød til mellemfast pude. De er ofte også lidt mere elastiske end naturfyld, hvilket mange mennesker foretrækker.

  • Fast pude: Sover du primært på siden, så skal du gå efter en fast pude af enten memory skum eller latex. Disse materialer er oftest de nogle af de dyreste, men de bliver også ofte fremhævet som værende de bedste til folk med smerter i nakke og hoved. Køber man en hovedpude med memoryskum eller latex, så bør man dog primært sove på siden fremfor på maven eller ryggen, da hovedet ellers kommer for højt op. 

Hvilket indhold, der er bedst, afhænger altså både af præferencer og af, hvordan man sover om natten. Men uanset hvordan du sover, eller hvilket indhold i din pude, som du bedst kan lide, så skal der nok være en rigtig hovedpude til dig derude.