Topmadras 140×200

Find den topmadras 140×200 du bedst kan lide

Copenhagen Lurex 140x200

Topmadrassen har en 4 centimeter tyk kvalitetskerne bestående af 100 % komfortskum, der yder en forholdsvis fast komfort og giver god støtte natten igennem. Komfortskum er et højelastisk materiale, der er kendetegnet ved at være langtidsholdbart, komfortabelt og ventilerende, hvorfor det egner sig rigtig godt som materiale i topmadrasser.​

Mayan Green Cloud

Mayan Green er den eneste certificerede kollektion af organiske latexmadrasser, der findes. Hvis ikke et produkt bærer Mayan Green-mærkatet, så er det ikke 100% naturlatex. Mayan Green er således den eneste kollektion af topmadrasser, som er fuldstændig naturlig. Hvis du gerne vil kombinere fremragende komfort med sunde og allergivenlige materialer.​

FloatGel - Latex 140x200

FloatGel topmadrassen er bygget op med en 4 centimeter tyk latex-kerne med en kernedensitet på 65 kg/m3. Densiteten er et godt parameter til sammenligning af latex topmadrasser, da det er et udtryk for kvaliteten af latexen samt latexens fasthedsgrad - her ligger FloatGel Latex over mange topmadrasser til den dobbelte pris. ​

Budget topmadras 140 x 200​

Hvis du gerne vil have en lækker topmadras til billige penge, så er denne budget topmadras et rigtig godt valg for dig. Den har 25mm latex, og den betræk er vaskbart. Den er lavet i polyester og bomuld, quiltet med fibervat. Leveringen på denne er fra 1 til 3 uger og fragten er gratis. Den passer godt oven på din boxmadras​​

Topmadras 140×200 – en investering i morgendagens energi!

Senge i størrelsen 140×200 og 120×200 går ind under kategorien trekvartseng. Denne kategori ligger midt imellem kategorierne enkeltseng og dobbeltseng. Derfor er trekvartsenge både at finde hos singler og par. Især senge i størrelsen 140×200 er populære hos par, der bor småt, og som derfor ikke har plads til en regulær dobbeltseng (180×200 eller større). Men de er også populære hos singler, som nyder at kunne brede sig i søvne. Hertil kan man slippe for at skulle redde en gæsteseng (eller sofaen) op til overnattende gæster, idet man sagtens kan ligge to personer i sengen.

På trods af, at der er plads til to i sengen, anbefales det dog, at man kun sover én i trekvartsengen. Dette skyldes, at 140 cm sjældent er bredt nok til, at begge kan ligge ordentligt. Man kommer hurtigt til at forstyrre hinanden, når man flytter på sig i løbet af natten. En forstyrret nattesøvn i ny og næ gør ikke så meget. Men hvis man hver nat skal ligge og slås om pladsen, risikerer man at forringe egen og partners energiniveau og livskvalitet generelt. Men fortvivl ej – har i ikke plads til en dobbeltseng, så kan en topmadras 140×200 hjælpe på sengesituationen!

Hvad en topmadras 140×200 kan gøre for jer

Hvis i har en trekvartseng, så har i sikkert oplevet at vække hinanden – måske sker det endda hver nat. Hvis den ene ikke kan sove, og ligger og vender og drejer sig, kan det være svært at falde i søvn ved siden af. Der er også mange, som spreder ben og arme ud, når de sover. Selvom det kan være hyggeligt at ligge tæt, så sover langt de fleste bedst, hvis de kan få lov at ligge for sig selv. 

Hvis ikke i har plads til en dobbeltseng, så sørg for, at kvaliteten af jeres seng er i top. I kan ikke gøre noget ved pladsen, men i kan gøre noget ved kvaliteten. Især hvis jeres seng kun består af en billig boxmadras, kan der være noget at hente. At sove direkte på en boxmadras er nemlig både en ujævn og hård oplevelse.

Jeres vægt og madrassens hårdhed hænger sammen

Sengens hårdhed har stor betydning for, hvor godt i sover. Hvilken hårdhed, der passer til Jer, kommer an på både jeres vægt og præferencer. Selvom i bliver nødt til at gå på kompromis, da en topmadras 140×200 dækker hele sengen, kan i stadig opleve et væsentligt løft i kvalitet.

En tommelfingerregel siger, at vejer man under 75 kg, skal man have en seng med medium hårdhed. Vejer man mellem 75 og 95 kg, skal man have en seng med fast hårdhed. Inden for disse to vægtklasser er det muligt at justere sengens hårdhed igennem valg af netop topmadras. Vejer man over 95 kg, skal man imidlertid gå efter både en hård madras og en meget fast topmadras. 

Det første råd er derfor, at lade være med at vælge en seng i den helt bløde eller helt hårde ende. Medmindre at i altså begge to enten vejer under 75 kg, eller begge vejer over 95 kg. Det næste er, at i bliver klar over, hvor mange andre områder en topmadras har betydning for.

En topmadras af memory foam: God mod smerter

Der findes, groft opstillet, to typer skummadresser på markedet: De ”almindelige” og memory foam topmadrasser. Førstnævnte er lavet af enten koldskum eller purskum. Begge er billige skumtyper, hvorfor en almindelig skummadras kan fås til små penge. Memory foam er lidt dyrere, til gengæld er den også meget bedre at sove i ift. ergonomisk støtte. Oplever du eller din partner, at i vågner med ondt i ryg, nakke, lænd, hofter eller skuldre, så kan altså være en god idé at overveje en topmadras af memory foam.

Det, som memory foam kan, er at forme sig efter din krop. Når du lægger dig på madrassen, vil de tungere dele af din krop synke ned, mens de lettere bliver oppe. På den måde sikres det, at din rygsøjle ligger mere lige end på en almindelig skummadras. At rygsøjlen er lige, er vigtigt, da det er vrid i kroppen, som resulterer i smerter.

Selv hvis i har investeret i en kontinentalseng, som altså allerede har en topmadras, kan det altså være en idé at undersøge, om der måske er en topmadras, som passer bedre til jer.

En topmadras af latex: Mindsker hedeture

En topmadras af latex kan være en rigtigt god løsning, idet den generelt er meget fast og hertil meget ventilerende. Sandsynligheden for, at både du og din partner kommer til at ligge bedre (dermed mere roligt), er derfor høj. Latex er et naturmateriale, som har den fantastiske egenskab, at det er ventilerende. 

Når man sover meget tæt, har man en tendens til at svede. Især om sommeren! En topmadras af latex er lidt dyrere end andre typer af topmadrasser, men er man to om en trekvartseng, er det en fornuftig investering. Den gode fasthed og kølende effekt gør nemlig, at begge parter vil ligge mere roligt. Således vil i forstyrre både jeres egen og hinandens søvn mindre. 

Sover du alene i en trekvartseng er det heller ikke en dårlig idé med en topmadras 140×200 af latex. Udover de ovenstående fordele, så er latexmadrassen nemlig også den mest allergivenlige på markedet (medmindre du altså er allergisk over for latex). Latexmadrassen er desuden det rigtige valg for dig, som gerne vil købe miljøvenligt, netop fordi den er fremstillet af naturmaterialer. Bl.a. Bedre Nætter har et fint udvalg af 140×200 topmadrasser af latex i høj kvalitet.

Hvordan navigerer du efter topmadrastests?

Det er selvfølgelig aldrig en dårlig idé, at tjekke testvindende produkter ud, når man er ude at shoppe. Men når det kommer til topmadrasser, så skal man alligevel passe på med at gå ukritisk efter testvinderen. Dette skyldes netop, at den samme topmadras ikke er lige god for alle. Start derfor med at undersøge, hvilken hårdhed, din vægtklasse kræver. Undersøg herefter, så vidt muligt, hvor hård den madras, som du har, er. Måske ved du hvilken model du har, og kan således læse dig frem til det på producentens eller butikkens hjemmeside.

Hvis ikke du ved det, kan du prøve at mærke efter, når du ligger på den. Synker du ned i madrassen (også med de lettere kropsdele såsom hælene), er den for blød. Synker du overhovedet ikke ned (heller ikke med bagdelen), er den for hård. Synker du ned med de tungeste kropsdele, men ikke de lette, så passer hårdheden godt til din vægt. Brug din viden om din vægtklasse og din madras’ hårdhed som udgangspunkt. Topmadrassen, du skal gå efter, skal så være lidt ekstra fast, hvis din seng er for blød – og ekstra blød, hvis din seng er for hård.