Copenhagen Lurex 140x200

Topmadrassen har en 4 centimeter tyk kvalitetskerne bestående af 100 % komfortskum, der yder en forholdsvis fast komfort og giver god støtte natten igennem. Komfortskum er et højelastisk materiale, der er kendetegnet ved at være langtidsholdbart, komfortabelt og ventilerende, hvorfor det egner sig rigtig godt som materiale i topmadrasser.​

Prestige 140x200

De rigtige valg til soveværelset gør en stor forskel. Og Prestige er ét af de valg, du ikke fortryder. Her får du en topmadras, der byder på tilfredsstillende komfort, og derfor tør vi godt love, at Prestige giver dig et kærligt puf mod drømmeland. Du kan trygt lægge dig til rette, lukke øjnene og se frem mod bedre nætter. Når du vågner, vil du højest sandsynligt frisk og veludhvilet.

FloatGel - Latex 140x200

FloatGel topmadrassen er bygget op med en 4 centimeter tyk latex-kerne med en kernedensitet på 65 kg/m3. Densiteten er et godt parameter til sammenligning af latex topmadrasser, da det er et udtryk for kvaliteten af latexen samt latexens fasthedsgrad - her ligger FloatGel Latex over mange topmadrasser til den dobbelte pris. ​

Budget topmadras 140 x 200​

Hvis du gerne vil have en lækker topmadras til billige penge, så er denne budget topmadras et rigtig godt valg for dig. Den har 25mm latex, og den betræk er vaskbart. Den er lavet i polyester og bomuld, quiltet med fibervat. Leveringen på denne er fra 1 til 3 uger og fragten er gratis. Den passer godt oven på din boxmadras​​

Topmadras 140×200 

Topmadrassen er den øverste madras, som du placerer ovenpå din boxmadras, og den er vigtig for din nattesøvn. Da den er lavet af et blødere materiale, vil den kunne forme sig efter din krop. Det gør din boxmadras nemlig ikke. Den stabiliserer, sikrer fundamentet og affjedringen. Topmadrassen udgør dermed det bløde underlag, som din krop er i direkte kontakt med, og er grundlæggende vigtig for en god nattesøvn.  

Hvad er en topmadras?  

En topmadras er den madras, som du ligger ovenpå din boxmadras eller springmadras. Det kan være en hård oplevelse for kroppen kun at sove på en boxmadras, da den ikke på samme måde former sig efter kroppen, som en topmadras gør det. Det kan derfor være en god idé at anskaffe en topmadras, da topmadrassen er det sidste og vigtige ingrediens, der kan sende sig afsted til drømmeland. De fås heldigvis i flere forskellige størrelser, og derfor vil du altid kunne finde en størrelse topmadras, der passer til din seng.  

Endelig har topmadrasser den fordel, at de er med til at forlænge levetiden på din seng. Da topmadrassen ligger øverst, er det den del af din seng som helhed, som bliver slidt mest og hurtigst. Heldigvis er topmadrassen ikke det dyreste led i din seng som helhed og kan derfor nemt udskiftes. Dertil kommer mange topmadrasser med et betræk, der kan lynes af, så du nemt kan vaske det. Det kan være en meget god funktion, fordi vi sveder meget om natten.  

Skal min topmadras være hård eller blød?  

Når du skal vælge en ny topmadras, er en af de ting, du skal tage stilling til madrassens hårdhed. Hårdheden på din topmadras afhænger af flere parametre, som er væsentlige at undersøge, inden du investerer i en ny dyr topmadras. Du skal for det første vælge topmadras ud fra din vægt. Din vægt har nemlig indflydelse på, hvor hård eller blød din topmadras skal være. Ligger du i den tunge ende, skal du kigge dig om efter en hårdere topmadras. Omvendt skal du gå efter en blødere madras, hvis du er en letvægter.   

Derudover afhænger topmadrassens hårdhed også af, hvor hård eller blød resten af sengen er. Har du en meget hård springmadras eller boxmadras, så vil det måske være en fordel med en blødere topmadras. Her kan topmadrassens blødhed veje op for en meget hård boxmadras. Ligesom mange andre ting så er den bedste løsning at prøve sig frem og afprøve forskellige typer hårdhed 

Skal jeg vælge en topmadras i latex eller med memory skum?  

Topmadrasser fås i mange variationer og kan være lavet af mange forskellige typer materialer. Man taler om, at madrasserne har enten en latexkerne eller er lavet af memoryskum. Det er de mest anvendte typer materialer til topmadrasser.  

Du har måske hørt om latex topmadrasser. Latex er et naturligt materiale, som sikrer en fast kerne. Omvendt er topmadrasser med memoryskum lavet i et mere blødt materiale, hvor madrassen blødgøres i de områder med meget kropsvarme. Dermed vil en topmadras i memoryskum føles blødere end en latexmadras, som er en fastere skumtype.   

Dertil er latextopmadrasser meget ventilerende. Hvis du vælger en topmadras i latex, så vil du derfor opleve, at du ikke sveder lige så meget om natten, da den er god til at regulere temperaturen. Med den kølende effekt som en topmadras i latex medfører, vil du uden tvivl kunne sove igennem uden at blive forstyrret, fordi du har det for varmt eller koldt.   

En topmadras i memory skum giver god ergonomisk støtte. Det skyldes, at madrassen er lavet i et materiale, som ”husker” din kropsform, med andre ord vil det sige, at den former sig efter lige netop din kropsform. Når vi lægger os på en madras, har vi forskellige kontaktflader, hvor vægten er særlig høj som eksempelvis i midten af sengen. En topmadras i memoryskum vil derfor sikre den optimale støtte de steder, hvor vi har brug for det.  

Når du vælger en topmadras i memoryskum, vil du måske have følelsen af, at du synker en smule ned i madrassen. Det skyldes skummets blødhed, og det vil derfor være en personlig præference, om du er til denne blødere version af en topmadras eller ej.   

Skal min topmadras være 10 cm tyk?  

Topmadrasser fås i mange forskellige tykkelser. Som så mange andre ting er også tykkelsen på din topmadras et spørgsmål om personlig komfort. Derfor findes der ikke nogen endegyldig sandhed, der gælder for alle. Vi har alle forskellige kroppe, vægt og præferencer, så derfor er det svært at generalisere.  

Når man vælger en topmadras, der eksempelvis er 10 cm tyk, så skal man være opmærksom på, at madrassen kan svøbe sig op omkring kroppen – specielt hvis topmadrassens hårdhed er lav. Det kan betyde, at du vil komme til at svede mere, fordi madrassen kryber op omkring kroppen og derfor varmer mere.  

Den samlede tykkelse på topmadrassen afhænger dertil også af kernetykkelsen – altså hvilken type materiale, som kernen af topmadrassen er lavet af. Her kan du gå efter eksempelvis en latexkernetykkelse på 4-5cm. For det er nemlig kernetykkelsen, der har indflydelse på, hvor meget støtte og komfort du får.  

Hvad er en mayan green topmadras?  

Mayan green er navnet på en bestemt type topmadras. Hvis du vælger en mayan green, går du ikke på kompromis med kvalitet, for mayan green betyder, at det er et 100% naturligt produkt. Mayan green er også en latex madras, men dens materiale er udvundet naturligt fra gummitræet. Du skal vælge en mayan green topmadras, hvis du går op i, at produktet er naturligt. Hertil er mayan green et allergivenligt produkt grundet valget af et naturligt produceret materiale.   

Hvordan vælger jeg en god og billig topmadras?  

Det kan være svært at sætte en pris på en god nattesøvn, for når alt kommer til alt, så har en god søvn indflydelse på vores generelle helbred. Men hvis du ikke vil kaste hele opsparingen efter en kontinentalseng, som kan være en dyr investering, så kan du gå efter en topmadras i god kvalitet. Ofte kan du finde kvalitets topmadrasser på udsalg, og dermed er priserne ikke skyhøje for en god topmadras, der kan sikre din nattesøvn.