Latex topmadrasser

Vi har samlet de bedste latex topmadrasser til dig

FloatGel - Latex

FloatGel topmadrassen er bygget op med en 4 centimeter tyk latex-kerne med en kernedensitet på 65 kg/m3. Densiteten er et godt parameter til sammenligning af latex topmadrasser, da det er et udtryk for kvaliteten af latexen.

Pulse Latex

Pulse er en topmadras baseret på naturmaterialet latex. Kernen består af 4 centimeter Pulse-latex, og omkring finder du et AEGIS-behandlet betræk, som giver madrassen en misundelsesværdig tykkelse og blødhed, som man straks ligger mærke til.

En god søvn hver nat med latex topmadrasser

Latex topmadrasser er et af de mere eksklusive og luksuriøse valg til sengen. Den sikrer nemlig en optimal trykfordeling, når du sover samtidig med, at den er ventilerende. Der er rigtig mange fordele ved latex topmadrasserne, blandt andet også at de giver en perfekt støtte til din krop, når du sover. Så kan du sove uforstyrret hver nat og vågne op udhvilet hver morgen.

Latexmadrasserne har mange forskellige fordele, og vi har samlet nogle af dem hernede under. Så kan du selv afgøre, om latex topmadrassen er noget for dig, eller om du hellere vil gå efter en billigere topmadras så som skummadrassen eller en topmadras med memory foam. 

Lad kroppen hvile

Kroppen har brug for at sove hver eneste nat, det er vidst. Men hvis ikke man giver kroppen ro til at sove om natten, så kan det have store konsekvenser for ens daglige gøren. Man kan miste motivation, få koncentrationsbesvær og generelt bare komme til at virke træt og ugidelig.

Derfor er det vigtigt, at kroppen får lov at hvile sig hensigtsmæssigt. Det indebærer et soveværelse med en god temperatur, mørklægningsgardiner, hvis det er lyst uden for, og en god og ordentlig madras at sove på. Det kan altså godt betale sig at investere i en god madras, der giver én en ordentlig nattesøvn, så man er udhvilet og frisk, når man vågner.

Bliv støttet i søvnen med en latex topmadras

Latex topmadrasser er skabt ud fra et ønske om en madras, der kan give den mest optimale støtte til kroppen, når man sover. En topmadras af latex kan virke meget tung, fordi densiteten er stor.

Med det ikke sagt, at topmadrassen er hård at ligge på. For selv om den giver en god støtte til din krop, så du ikke synker ned i den, så er den stadig behagelig og dejlig at sove på.

At blive støttet i søvnen er meget vigtigt for, at kroppen kan føle sig udhvilet, når man vågner. Især hvis man har nogle skavanker i kroppen så som et dårligt knæ, problemer i ryggen eller andet. Her er det vigtigt, at kroppen ikke får lov at ”falde sammen” eller yderligere bliver skadet under søvnen. Her skal kroppen netop heles, så den er klar til morgendagens udfordringer.

Trykfordeling i topmadrasser – Hvorfor er det vigtigt?

Trykfordelingen henvender sig ligeså til dem, der godt kan have problemer med ømme steder i kroppen. For når vi vender os om natten, så kan det give os en brat opvågning og en øm krop, hvis ikke vi sover på en noget med en god trykfordeling.

En god trykfordeling sikrer, at du ikke vågner, selv om du har tendens til at vende dig om natten. Derfor er latex topmadras også populært for især babyer, men også til ældre der kan have tendens til at vågne midt om natten.

Latex topmadrasser har den evne, at de absorberer trykkene fra kroppen i stedet for at sende dem tilbage i kroppen, så den bliver forstyrret. Dette kan lade sig gøre med latexmadrassens høje densitet.

God ventilation i natten

En anden vigtig forudsætning for, at man kan sove om natten, er, at der er en god ventilation i madrassen. Det er især vigtigt om sommeren, hvor man kan svede ekstra meget, mens man sover på grund af varmen. Derfor er det vigtigt at investere i en madras, hvor ventilationen er i orden.

På den måde undgår man nemlig at vågne op i kondensvand eller sved. I stedet kan man sove hele natten igennem og vågne op friskt uden at absolut skal skynde sig ud og tage et bad, fordi man har svedt hele natten.

På grund af den høje densitet på latex topmadrasser kan man fristes til at tro, at de ikke er gode ventilatorer for kroppen. Men med den måde, hvorpå man har udviklet latex madrasserne over årene, har man sørget for, at ventilationen er i top. Det skyldes, at latexmadrassen består af en små åbne celler, og rigtig mange af dem endda. Det er disse åbne celler, der giver en rigtig god luftventilation om natten.

Hvis du ønsker at høre mere om latex topmadrasser eller blot gerne vil prøve at ligge i en, så kan vi anbefale, at man besøger Bedre Nætter eller Boboonline.