Topmadras 180×200

Mest populære topmadras 180×200

3D Memory K60

Oplev en mærkbar forbedring af din nattesøvn med en Memory Foam topmadras. Størrelsen på denne lækre madras er 180x200 centimeter og passer derfor til de fleste dobbeltsenge, hvor du lige mangler den sidste finish en topmadras er garant for. Der findes et hav af topmadrasser, som gør det svært at finde den helt rigtige. ​

Freshgel Visco

Freshgel Visco er en nyudviklet form for Visco, hvor man har indskudt gel perler der sørger for at madrassen ikke overopheder - hvilket tidligere har været det største problem med Visco topmadrasser. De kølende gel-perler er antibakterielle og allergivenlige, netop af den årsag at vi ikke har ønsket at gå på kompromis med søvnmiljøet.

Dreams - Memory Skum

Leder du efter en trykaflastende topmadras, der kan give din ryg, skulder og lænd den helt rette støtte og komfort natten igennem? Så er vores Memory Dreams (7 cm.) det oplagte valg! Denne topmadras er således udstyret med en 4 cm. tyk kerne bestående af memory skum, der former sig efter din krop, hvilket sikrer dig optimal støtte.

Sleepzone celsius 180 x 200 cm.

Her er Danmarks billigste kvalitets topmadras - og så har vi ikke engang udsalg ! Rigtig lækker topmadras der er hele 60 mm tyk med en kerne af 40 mm memory varmefølsomt skum. Topmadrassen passer til en normal dobbelt seng, med madrasmål 180 x 200 cm. Betrækket er strikbolster quiltet med 400 gr fibervat - betrækket er vaskbart ved 60 gr.

En topmadras 180×200 fuldender tosomheden

Sover man to i sengen, og er der ikke plads nok, kommer man hurtigt til at ligge og vække hinanden i løbet af natten. En seng i målene 180×200 er en stor dobbeltseng (på engelsk ofte betegnet som ”queen size”). Der er med andre ord god plads til både dig og din partner. Netop dette, at der er god plads, er vigtigt for kvaliteten af jeres søvn. 

En uforstyrret og dyb søvn er det bedste udgangspunkt for en hverdag med masser af energi. At dobbeltsengen passer så godt til jer som muligt, påvirker med andre ord ikke kun den tid i spenderer i sengen. Det påvirker også jeres parforhold uden for sengen, idet humøret er dårlige og lunten kortere, når man ikke har sovet nok eller godt nok.

At i har købt en stor nok seng, er et godt udgangspunkt – men jeres seng kan blive endnu bedre, hvis i også investerer i en topmadras 180×200. Ligger i eks. direkte på en boxmadras (eller to, der er skubbet sammen), så går i glip af vigtig komfort. En boxmadras er i udgangspunktet meget hård og ikke synderligt åndbar. Des bedre man ligger, des mere roligt ligger man – hvorfor det er vigtigt, at både hårdhed, materiale og åndbarhed også passer til jeres behov og ønsker.

Derfor skal i investere i en topmadras 180×200

For det første sparer man penge på at købe en topmadras, idet den sparer madrassen neden under for sved og slid. Topmadrasser har desuden et aftageligt og vaskbart betræk, hvilket betyder, at det er nemt at holde topmadrassen ren og frisk. Vælger i den billigste topmadras (ofte lavet af enten koldskum eller purskum), vil den ikke gøre meget mere for jer end at skåne jeres madras. Dette skyldes, at den almindelige skummadras ikke er hverken ergonomisk eller særligt åndbar. Men vælger i en af de dyrere modeller, lavet af eks. latex eller memory foam, så kan i få en billig seng til at føles meget dyrere.

Hvis jeres seng består af to 90×200 madrasser, så er i sikkert trætte af revnen derimellem. Den er upraktisk, når man gerne vil ligge at putte, og fungerer lidt ligesom en bermudatrekant for fjernbetjeninger, mobiler og andre små genstande. Så selvom i med to topmadrasser bedre ville kunne få den helt rigtige topmadras til hver af jer, så er en topmadras 180×200 alligevel at foretrække.

Udfordringer ved at sove to på samme topmadras

Vejer den ene af jer væsentligt mere end den anden, kan det være en udfordring at finde en topmadras, som passer jeg begge. Dette skyldes, at des tungere man er, des fastere skal madrassen være. Er madrassen for blød, giver madrassen ikke den modstand, som er nødvendig for, at kroppen kan ligge ergonomisk sundt. 

På samme måde vil en for hård madras give for meget modstand, hvilket heller ikke er ergonomisk optimalt. Helst skal rygsøjlen være lige, når man sover. Generelt skal vrid undgås – også i hofter og skuldre. Hvis man ligger forkert eller ligger på den forkerte madras, kan man nemlig risikere smerter i hofte, nakke, skuldre, ryg og læn.

Sengefabriksudsalg.dk har på deres hjemmeside lavet en madrasguide. Her har de delt deres madrasser op efter vægtklasse. Desværre har de ikke en tilsvarende guide for topmadrasser – men guiden kan alligevel give et fint peg om, hvilke materialer der er bedst for hvem. Er der stor vægtforskel på dig og din partner, så har de tilmed en online live-chat, hvor i kan få yderligere rådgivning.

Latex topmadras 180×200 – fast og kølig

Topmadrasser af latex har mange fordele. For det første er latex et naturprodukt, så rent miljømæssigt findes der ikke en bedre topmadras. Medmindre du lider af latexallergi, så er det også den bedste madras ift. allergier. Du synes måske, at det lyder lidt mærkeligt med en madras af latex – kan det mon virkelig være behageligt at ligge på? 

Svaret er så absolut: Ja! Latexmadrasser føles faste, samtidig med, at de giver efter for kroppens trykpunkter (som eks. hofte, bagdel og skuldre). Hertil er det en meget ”kølig” madras, idet latex er væsentligt mere åndbart end de forskellige skumtyper. Så har du eller din partner tendens til at svede om natten, så er en topmadras af latex en sikker vinder.

Selvom latex generelt kan siges at være et meget fast materiale, så fås latex topmadrasser selvfølgelig også i forskellige hårdheder. Så selv hvis i begge vejer omkring de 70 kg, så vil i kunne finde en latexmadras, som passer til jeres vægt. Sidst men ikke mindst, så er latex topmadrasser rigtigt gode til elevationssenge, fordi det er et så fleksibelt materiale. På den måde undgår i, at madrassen kommer til at ligge skævt, når i eleverer sengen. I selvfølgelig skal bare huske at købe en split topmadras.

Memory foam topmadras 180×200 – tryksensitiv og ergonomisk

De mest ergonomiske topmadrasser på markedet er uden tvivl dem, som er lavet af memory foam. Det er memory foams særlige kemiske sammensætning, som gør, at det former sig efter ens krop, så rygsøjlen altid ligger lige. Kroppen synker altså kun akkurat så langt ned, at den optimale ergonomiske støtte opnås. 

Dette giver en unik følelse af blød fasthed, som man ikke opnår ved andre skumtyper. Vær dog opmærksom på, at memory foam også kommer i forskellig kvalitet – så finder i en topmadras af memory foam, som er mistænkelig billig, så undersøg hvad densiteten er: Des højere densitet, des bedre kvalitet. Er densiteten ikke anført, så shop videre.