Springmadras 180×200

Mest populære springmadrasser 180×200

Senses 180x200 cm

God søvn behøver slet ikke at være så kompliceret. Vælger du en springmadras som Senses er du godt på vej mod bedre søvn og bedre drømme. Her har vi samlet alt det, du har brug for i én madras.

Nordkap Springmadras - 180x200 cm

Vendbar springmadras 180x200 cm. med 261 pocket fjedre pr. m2 inddelt i 5 komfortzoner. Nordkap er vores absolut ypperste serie af springmadrasser. Du får således en springmadras med fokus på komfort.

Springmadras 180×200

En springmadras 180×200 betegnes som den store dobbeltseng og er den største størrelse i de fleste sengeforhandleres kataloger. Springmadras 180×200 er en ideel madras til parret, der gerne vil have ekstra plads. En af de afgørende punkter for en god nats søvn er nemlig, at kroppen kan bevæge sig, som den har brug for i løbet af natten. 

Undersøgelser viser nemlig, at vi vender os op til 25 gange i løbet af natten – og det er blot, når vi har vores bedste søvn. Hvis vi har haft en travl dag eller på anden vis har været under pres, kan vi bevæge os mere. For at få en så god søvn som muligt, er det derfor vigtigt at vælge den rette seng.

Hvorfor skal man købe en springmadras 180×200?

Der er flere størrelser af madrasser, som anbefales til en dobbeltseng. En springmadras 160×200 er kategoriseret som den typiske dobbeltmadras, hvor en springmadras 140×200 er kategoriseret som en halvanden personers madras. En springmadras 180×200 er kategoriseret som en stor dobbeltmadras. Hvis du er en enkeltperson, der skal købe en madras til en ny seng, kan en springmadras 180×200 virke meget stor. Der er ingen skade i at have en stor seng. 

Nogle foretrækker en stor seng, hvor de kan vende og dreje sig, som det passer dem – dette gælder især dem, som vender sig hyppigt, og måske især dem, som har en tendens til at skifte ret drastisk mellem sine sovepositioner, og altså kan risikere at vågne i fodenden. Andre foretrækker bare at have tilpas med plads.

Hvorfor er størrelsen på sengen vigtig?

Størrelsen på sengen kan have en enorm indflydelse på kvaliteten af din søvn. Hvis du har en seng, der enten er tilpas eller større end behovet, vil du højst sandsynligt ikke bemærke det store – du sover jo bare. Har du derimod en seng, der er for lille, kan du risikere at bemærke det flere gange i løbet af natten. For det første kan det være svært at finde en position, der er behagelig at falde i søvn i. 

For det andet kan du risikere at vågne flere gange i løbet af natten, fordi der simpelthen ikke er plads til at kroppen kan bevæge sig frit, når du vender dig i søvne. Men hvor stor skal sengen så være? Som grundregel skal der være minimum 10 cm på hver side af dig, når du ligger i sengen – og gerne mere. 

Det betyder altså, at hvis I er to, der skal ligge i sengen, skal der hver minimum 10 cm på hver side af jer og minimum 20 cm i mellem jer. Så har I nemlig begge plads til at bevæge jer i løbet af natten. Denne grundregel er desværre ikke en garanti imod, at den ene stjæler dynen eller alligevel ligger over på den andens halvdel af sengen.

Så hvordan kan vi være sikre på, at købe den rigtige seng?

Størrelsen er ikke den eneste faktor, der sikrer jer en god seng – men det er selvfølgelig en god start. Det næste skridt er, at sikre jer den rette type madras. En springmadras adskiller sig væsentligt fra en boksmadras, idet springmadrassen ikke har en bund. I skal altså have et sengestel eller en sengeramme, der kan rumme en springmadras 180×200 ved siden af springmadrassen – hvis det altså er den størrelse, I ønsker. 

Så hvorfor vælge en springmadras i stedet for en boksmadras? Jo, for det første får I muligheden for at have meget mere bestemmelse over sengens udseende, idet I selv kan vælge sengestellet. For det andet kan I med en springmadras få en væsentlig længere holdbarhed, idet madrassen kan vendes. Det er dog ikke alle springmadrasser, der behøver at blive vendt – og det behøver ikke gå ud over madrassens holdbarhed. 

Hvis I vil købe en springmadras, er det en god ide at kigge efter fastheden på madrassen. Vejer du nemlig under 75 kg, skal du bruge en blød madras, og vejer du over 95 kg, skal du bruge en fastere madras. Madrassens fasthed er noget af det, der har størst indflydelse på, hvilken madras du skal vælge. Du kan finde gode tilbud og nogle af de billigste priser hos bedrenaetter.dk og se andre udvalg hos boboonline.dk og sengefabriksudsalg.dk.