Springmadras 160×200

Mest populære springmadrasser 160×200

Senses 160x200

God søvn behøver slet ikke at være så kompliceret. Vælger du en springmadras som Senses er du godt på vej mod bedre søvn og bedre drømme. Her har vi samlet alt det, du har brug for i én madras. Nøje udvalgte pocketfjedre og strategisk placerede komfortzoner.

Venus 160x200

Springmadrassen er designet og udviklet i Danmark, og efter at have gennemgået hver eneste detalje, tør vi vove at påstå, at vores velkendte, gode komfort endnu en gang tør mærkes. Allerede fra første nat vil du trygt kunne lægge dig til rette og lade søvnen tage over.

Springmadras 160×200

Står I som par og søger en ny seng, er en springmadras 160×200 helt klart et værdigt bud. Det er den klassiske størrelse til dobbeltsenge, typisk kun efterfulgt af den store dobbeltseng på 180×200. En springmadras 160×200 er til et medium størrelses soveværelse, og med det rette sengestel kan sengen stå rigtig flot i soveværelset. 

Er soveværelset derimod af en mindre størrelse, kan en springmadras 160×200 virke for stor, og det kan være derfor en fordel at gå ned i en seng på 140×200. Blot skal I huske på, at sengen ikke må være for lille. I skal nemlig kunne dreje og vende jer separat uden problemer, og derfor plejer man at sige, at hver person skal have minimum 10 cm fri plads på hver side af sig.

Hvorfor netop en springmadras?

En springmadras er lavet af fjedre med omgivende polstring i f.eks. skum. Før i tiden brugte man fjedre, der hang sammen, hvilket gav den springende effekt: når en rykkede sig i den ende, gav det eftervibrationer i den anden ende. Hvis I altså lå to personer i en springmadras 160×200, ville den ene ikke kun mærke, når den anden rykkede sig, men også komme til at blive påvirket af bevægelserne. 

Det er man af komfortmæssige årsager holdt op med i sengene af god kvalitet. Hvis du vil finde en god madras, skal du lede efter Pocket fjedre eller Multi Pocket fjedre. Disse fjedre er pakket ind hver for sig og påvirker altså ikke hinanden på samme måde. Den eneste forskel på Pocket og Multi Pocket fjedre er, som navnet subtilt antyder, at der er flere fjedre i Multi Pocket versionen.

Hvordan finder jeg den rette seng til mine behov?

Det kan være svært at finde den rette madras, når man ikke ved, hvordan man skal teste efter den rigtige seng. Mange plejer at prøve sengen et par minutter i en butik. Men denne form for test er ikke så holdbar, da du måske vil lede efter en blødere seng eller en fastere seng, end du egentligt har brug for. Det lyder måske mærkeligt, men du kan ikke teste en seng på denne måde, da det ikke giver dig ret mange brugbare indtryk af sengen ved blot at ligge i den i 5-20 minutter. 

I stedet skal du f.eks. bruge din vægt som vejledning: vejer du under 75 kg, skal du bruge en blød seng, vejer du over 95 kg, skal du bruge en fast seng, og derfor købe en madras med Multi Pocket fjedre. En anden springmadrastest kan være at se på hinandens rygsøjle. Er rygsøjlen skæv, er det et tegn om, at du ikke kommer til at ligge godt i løbet af natten. 

Det kan enten være springmadrassens fasthed der skal ændres, men det kan også være noget, en topmadras skal gå ind og afværge, hvis du f.eks. har meget brede hofter og/eller skuldre. En topmadras med Memory skum vil f.eks. kunne give efter de rigtige steder, så din rygsøjle bliver rettet ud. Vi er alle bygget forskelligt, og derfor kan det ofte være nødvendigt at have hver sin madras, selvom man skal sove i samme seng. Det kan løses ved at købe to 80×200 madrasser i stedet for en springmadras 160×200.

Hvorfor skal vi købe en springmadras 160×200?

En topmadras afværger problemerne med at have en rille mellem de to separate madrasser, og et godt sengestel skulle gerne afværge at de to madrasser glider fra hinanden – det er altså ikke af disse årsager, at I skal købe jer en større madras. Hvis en springmadras 160×200 nu skal bruges som en luksus seng til én person, er der f.eks. ingen grund til at have to små madrasser i stedet for én stor – det ville være til unødigt besvær. Er I et par, der sover sammen dagligt, er det ikke sikkert, I skal have en stor springmadras i stedet for hver jeres, der bliver sat sammen til én seng. 

Har I derimod nogenlunde samme vægt og kropsform, er der ingen problemer med at købe en stor madras. I kan finde billige springmadrasser hos bedrenætter.dk, hvor der ofte er gode tilbud. I kan også kigge efter senge og madrasser hos boboonline.dk og sengefabriksudsalg.dk, hvor I også vil finde et stort udvalg af gode senge.