Eurodun - Diamond dream summer - 2 stk.

Diamond Dreams sommerdyner indeholder 280 gram hvide moskusdun med bæreevne 12. Dunene er renset på en skånsom måde helt uden nogen brug af skadelige kemikalier. Derudover er dynen perfekt til allergikere, idet dunene er allergitestede. Det fine dynevår er fremstillet i 100% tætvævet bomuld, der er superblødt og ser smukt ud med de tynde satin striber.

Balance 140x200

Balance er vores bud på en dyne af høj kvalitet til en fornuftig pris. Som den ældste dyne i søskendeflokken, er Balance både samvittighedsfuld, pligtopfyldende og ambitiøs. Det betyder, at dynen er produceret i Danmark og opfylder samtlige af vores høje kvalitetskrav. Balance er ideel for dig, der ønsker en dyne, der kan lidt af det hele og præsterer til bravur.

Sommerdyne 

Det er ikke mange måneder om året vi i Danmark kan risikere at få tropenætter, men når det sker, så kan det være næsten umuligt at finde ro pga. varmen. Derfor kan det være en fordel at sove med en sommerdyne, så du ikke behøver at undvære dynen helt, men du bliver samtidig fri for at svede dig igennem natten. 

Hvad er en sommerdyne? 

En sommerdyne er en dyne, som er lettere og mere luftig end en almindelig dyne. Som navnet antyder så er en sommerdyne særlig velegnet til de varme måneder, fordi den er knap så varm at sove med som en almindelig dyne. At sommerdynen er lettere og mere luftig end en almindelig dynes skyldes, at sommerdynen har en lavere isolationsevne, og så er sommerdyner som regel også lettere, hvilket vil sige, at der er mindre fyld i dynen. 

Selvom navnet indikerer at en sommerdyne er en sæsondyne, så kan man sagtens bruge dynen hele året, særligt hvis man har tendens til at have det meget varmt om natten. Selv hvis det modsatte er tilfælde, så kan en sommerdyne alligevel være en god investering, når de varme sommernætter melder sig. Selvom dynens primære formål er at holde kroppen varm, så er der for mange også en tryghed forbundet med at have dyne på, og denne tryghed behøver du ikke at undvære, selvom nætterne bliver varmere.  

Hvorfor skal jeg vælge en sommerdyne?

Det er en god idé at vælge en sommerdyne, hvis du har det meget varmt om natten, eller hvis du har svært ved at sove pga. Varmen om sommeren. Det kan være umuligt at falde i søvn, hvis man enten har det for varmt eller for koldt, og derfor viser det sig ofte at være en god investering at købe en dyne, der passer til den pågældende sæson.  

Med en sommerdyne til de varme nætter kan din krop bedre komme af med overskydende varme, og det kan være med til at gøre en væsentlig forskel for din søvnkvalitet. Hvis man har det meget varmt om natten, så kan det være enormt forstyrrende for ens nattesøvn, og det kan resultere i, at man ikke får den dybe nattesøvn, man har brug for.  

Sommerdyner fås i de klassiske dynemål, eksempelvis kan du få en sommerdyne 200×220, så du kan købe dine sommerdyner i samme mål som dine helårsdynerså betrækket passer.  

Skal jeg vælge en sommerdyne med dun? 

Ligesom med almindelige dyner så findes der mange forskellige typer sommerdyner at vælge mellem, og de er blandt andet forskellige, fordi de har forskelligt fyld. Sommerdyner fås med følgende typer fyld: 

  • Dun 
  • Kapok silke 
  • Uld 
  • Syntetisk fyld f.eks. fiberfyld 

Der er fordele og ulemper ved de forskellige typer af sommerdyner, men den mest almindelig sommerdyne er med dun. En sommerdyne dun er den mest populære type sommerdyne, og det skyldes især, at dundyner er enormt behagelige at sove. Dunfyld er ikke specielt for sommerdyne, da langt de fleste former for dyner har fyld af dun, men det der er anderledes ved sommerdynen er, at den har mindre fyld. Grunden til at dundyner generelt er populære er, at dun har en god isoleringsevne, samtidig med at dun giver kroppen mulighed for at komme af med overskydende varme.  

Det er netop dunfyldets evne til at lade kroppe komme af med overskydende varme, som gør en sommerdyne med dunfyld til et godt valg. Vælger du derimod en sommerdyne med syntetisk fyld, så har kroppen ikke på samme måde mulighed for at komme af med overskydende varme. En syntetisk sommerdyne har den fordel, at det er en kølig sommerdyne, men det syntetiske fyld leder ikke varmen væk fra koppen på samme måde som en dunsommerdyne gør.  

Hvis du har besluttet dig for at købe en sommerdyne med dun, så er der forskellige duntyper at vælge mellem:  

  • Andedun 
  • Moskusdun 
  • Gåsedun 

De forskellige duntyper har forskellig bæreevne. En dynes bæreevne beskriver dynens isoleringsevne, dvs. Fyldets evne til at holde på varmen. Dunenes bæreevne indikerer, hvor godt dunene isolerer, det vil sige, jo højere bæreevne, jo bedre holder de på varmen. Gåsedun har en den højeste bærevne på 12, moskusdun har en bæreevne på 11, og andedun har en bæreevne på 9.  

Oftest er vi interesseret i at vide en dynes bæreevne, særligt hvis man har tendens til at fryse eller svede meget om natten, da det gør det nemmere at finde en dyne, som passer til egne individuelle behov. Udover at bæreevnen fortæller noget om dunenes evne til at holde på varmen, så er en høj bæreevne også med til at sikre, at kroppen bedre kan ånde. Derfor er bæreevnen også værd at kigge på, når man er på udkig efter en sommerdyne, fordi jo bedre kroppen kan ånde, jo nemmere er det for den at komme af med overskydende varme.  

Hvis du er på udkig efter en sommerdyne som er åndbar og luftig, så er en sommerdyne med dun en god løsning.  

Skal jeg vælge en sommerdyne i silke? 

Hvis du har det meget varmt om natten, så kan det være, at du skal vælge en silkedyne. Det gode ved silkedyner er, at de ikke optager varme og fugt. En silkedyne er derimod god til at lede varmen væk fra kroppen. Silkedyner har ikke den samme isoleringseffekt som dundyner, men silkedyner lægger sig til gengæld tæt om kroppen, og så virker silkedyner afkølende, når det bliver for varmt, og omvendt virker de varmende, hvis det bliver for koldt.  

En sommerdyne i silke har en temperaturregulerede effekt, hvilket er at foretrække, hvis man har tendens til at svinge meget mellem at svede og fryse om natten. Derudover har en sommerdyne silke også den fordel, at den er mere hygiejnisk og allergivenlig end bomuldsdyner, fordi at silkedynens fibre frastøder fugt og snavs. Man skal blot være opmærksom på, at de fleste silkedyner ikke tåler at blive vasket men derimod skal renses, hvis behovet opstår.  

Kølige sommerdyner 

Hvis du er på jagt efter en meget kølig sommerdyne, som ovenikøbet ikke koster alverden, så kan det være en fordel at undersøge markedet for sommerdyner med syntetisk fyld. Sommerdyner med syntetisk fyld såsom fiberfyld er generelt meget kølige, men kroppen kan have svært ved at afgive varme under en sommerdyne af kunstfyld.  

Sommerdyne med syntetisk fyld er oftest billigere end andre sommerdyne, men det kan oftest lade sig gøre at finde et sommerdyne tilbud, som gør det muligt at købe en kvalitetsdygtig sommerdyne til en god pris.  

Generelt er sommerdyner køligere end almindelige dyner, men der er flere parametre, der spiller ind, når den rette sommerdynes skal findes. Generelt har sommerdyner med dun en højere isoleringsevne end eksempelvis dyner med naturfyld såsom silke, det kan både være en fordel og en ulempe. Om sommeren er det oftest ikke nødvendigt med en dyne med høj isoleringsevne, særligt ikke hvis man i forvejen har tendens til at have det meget varmt. Hvis man derfor er på udkig efter en kølig sommerdyne med dun, så er der mange, der vælger at købe en dune med gåsedun.  

Er man derimod på udkig efter sommerdyne, som er temperaturregulerende, så er det snarere en silkedyne, man skal overveje at investere i. Hvilken sommerdyne man skal vælge, afhænger generelt af individuelle behov, og hvilket behov man har for hvor kølig sommerdynen skal være.  

Skal jeg købe en sommerdyne til min baby? 

Om du skal købe en sommerdyne til din baby, afhænger af, om din baby har det meget varmt om natten. Hvis din baby har tendens til at få det meget varmt kan det være en fordel at skifte helårsdynen ud med en sommerdyne i de varme måneder.  

Det afhænger naturligvis også af, om der i sommermånederne bliver meget varmt i det rum, hvor baby sover. Om det er nødvendigt med en sommerdyne til baby, afhænger derfor af det enkelte barn.