Eurodun - Diamond dream summer - 2 stk.

Diamond Dreams sommerdyner indeholder 280 gram hvide moskusdun med bæreevne 12. Dunene er renset på en skånsom måde helt uden nogen brug af skadelige kemikalier. Derudover er dynen perfekt til allergikere, idet dunene er allergitestede. Det fine dynevår er fremstillet i 100% tætvævet bomuld, der er superblødt og ser smukt ud med de tynde satin striber.

MIND by BN - Sval

MIND by BN har NOMITE-certifikatet, hvilket betyder, at stoffet er blevet vævet så tæt, at støvmider umuligt kan leve i stoffet. Dynen er således absolut fri for støvmider, hvilket er et stort plus, især hvis man er allergiker. Derudover har dynen også Downafresh-certifikatet, som garanterer, at tekstilet er uden allergifremkaldende stoffer.

Sommerdyner i mange forskellige varianter  

Sommerdynen er særlig beregnet til at blive brugt i sommerhalvåret og er derudover særlig egnet til at blive brugt af personer, som har tendens til at afgive meget varme om natten.

En sommerdyne er lettere og tyndere end de klassiske helårsdyner. I dag hører sommerdyner også til under betegnelsen ”svale dyner”. En sval dyne kan bruges hele året.

Der findes mange forskellige modeller til både voksne og børn, og der findes mange forskellige udgaver. Derved er der mulighed for at finde en model, som matcher personlige behov og ønsker.

Sådan finder du en god sommerdyne

En sommerdyne kan både være fremstillet med dun, silke eller fibre. Når du er på udkig efter dyne, vil du støde på begrebet ”bæreevne”, som fortæller dig om den pågældende dynes isoleringsevne. Jo højere bæreevne – des bedre isolerer dynen.

Uanset sommer eller vinter anbefales det at finde en dyne med en bærevne på 10 eller over for at sikre, at den er af høj kvalitet og har lang levetid. Bæreevnen bliver påvirket af, hvilken type af materiale og dun, dynen består af.

Når du ønsker at finde en dyne, der skal være let og luftig, er det værd at se på dynens materiale:

 • Moskus dun

Materialet har en høj isoleringsevne, som gør dunet til en relativ varm dyne

 • Gåsedun

Materialet er blandt det mest anvendte til dyner og har en relativ høj isoleringsevne. Man skal være opmærksom på, at kvaliteten kan variere fra produkt til produkt.

 • Fiberfyld

Materialet er generelt kendetegnet af at have en længere tørretid end de øvrige dynematerialer. Trods dynens lette karakter kan kroppen have svært ved at afgive varme og ånde optimalt med dette materiale af kunstfyld.

 • Naturmaterialer (silke, bambus eller uld)

Naturmateriale af høj kvalitet er med til at sikre en god åndbarhed for kroppen. Derudover egner materialerne sig særligt til at regulere kropstemperaturen. Også uld egner sig som materiale til sommerdyne.

Sommerdyne til baby

En sommerdyne til baby er ikke fyldt med isolerende dun, som er tilfældet med vinterdynen. Modellen vil passe til langt de fleste tremmesenge.

Det er vigtigt at skabe de bedste, fysiske betingelser for det lille barn, som endnu ikke kan give verbal udtryk for at have det for varmt. Derfor er det særlig fordelagtigt, at der findes en særskilt model til brug for, når temperaturen overstiger ca. 15 grader.

Voksi classic sommerdyne er en model, som er specialdesignet til at kunne blive monteret i barnevognen, og som skaber en behagelig, fysisk ramme om barnet uden at være for varm for det lille barn.

Junior sommerdyne er for de lidt større børn.

Målene for sommerdyner til hhv. babyer og mindre børn er:

 • Baby: 70×140 cm.
 • Juniordyne: 100×140 cm.

Sommerdyne i silke

Silkedyner er en særlig allergivenlig type af dyne, som er populær pga. af sin evne til at regulere kropstemperatur. Silkens høje og fine kvalitet medvirker til at holde på kropsvarmen uden at overophede kroppen.

Danskproducerede silkedyner kommer primært fra firmaet Nordic Comfort, hvis produkter er gennemtestede. Silkedyner er nemme at vedligeholde og findes i langt de fleste modeller fra baby og juniorudgave over voksen og kingsize model til dobbeltdyne.

Sommerdyne i silke vil være kølig om sommeren og samtidig have en varmende effekt i vinterhalvåret.

Særligt for personer med muskel- og ledsmerter, kvinder i overgangsalder, små børn samt personer med tendens til at afgive meget varme under søvn kan have glæde af silkedynen.

Billige sommerdyner

Der findes masser af mulighed for at finde billige sommerdyner. Der er en række parametre, du kan være opmærksom på, når du ønsker at købe en billig sommerdyne.

Dynens materiale og kvaliteten af denne spiller ind på produktets pris. Derfor vil en sommerdyne med fyld af gåsedun generelt være lavere i pris sammenlignet med en silkedyne.

Der findes forhandlere, der alene baserer virksomhed på slag af dyner. Her er der oplagt mulighed for at gå på opdagelse imellem de mange varianter og modeller, der både varierer i pris og i materiale.

Det brede udbud af forhandlere er med til at skabe gode betingelser for at finde billige sommerdyner, der kan matche forskellige typer af senge fra moderne kontinentalsenge til klassiske dobbeltsenge samt weekendsenge og sovesofaer.

Hvordan vælges den bedste sommerdyne?

Markedet for sommerdyner er bredt, både hvad angår forhandlere, mærker, materiale, pris og producenter. At vælge en dyne af høj kvalitet er blandt andet medvirkende til at skabe et sundt indeklima.

Når du vil anskaffe en sommerdyne, kan det være en hjælp på forhånd at være afklaret om personlige behov samt vigtige punkter i forbindelse med valg af dyne.

 • Vælg en dyne med høj bæreevne, der sikrer lang levetid og god kvalitet
 • Match isoleringsevne i forhold til individuelle forhold omkring grundlæggende kropstemperatur (tendens til kuldskær eller ej)
 • Vælg dyne der er ca. 20-30 cm. længere end kropslængde
 • Naturfyld er det mest populære materiale til en sval dyne, da materialet gør dynen let og samtidig tillader kroppen at ånde optimalt
 • Silke er særlig fordelagtigt for personer, der lider af allergi, og silken er et unikt temperaturregulerende materiale
[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]