Butterfly Silk

Silkedynen giver dig en fantastisk nattesøvn, da den bl.a. ånder bedre end andre dyner. Desuden er dynen temperaturregulerende, hvilket betyder, at den er sval om sommeren og lun om vinteren. Silkedynen tilpasser sig kroppens temperatur.

Helårsdyne - Butterfly Silk

Den er ikke afgørende for, hvad du drømmer. Men så kan den så meget andet, der giver dig de bedste betingelser for en god nats søvn. Temperaturregulerende og fugttransporterende Vår i bæredygtigt bambus God til dig med astma eller allergi

Silkedyne  

Silkedynen er en type dyne, der er meget let og varm på samme tid. Dynens fyld består af det naturlige materiale silke, som gør den til en allergivenlig dyne, som kan holde dig godt varm hele natten. Silkedynen har derudover evnen til at være temperaturregulerende, hvilket er en stor fordel, når vi har det varmt og sveder om natten.  

Hvad er en silkedyne? 

En silkedyne er en dyne, der indeholder silkefyld. Silkedyner er meget lette og luftige, mens de på samme tid er meget isolerende. Silkedyner er derudover meget fugt- og temperaturregulerende, hvilket er en fordel, fordi vi sveder meget om natten.  

Hvorfor skal jeg vælge en silkedyne? 

Silkedyner er særligt gode, når det kommer til at være temperaturregulerende og fugtregulerende. Det er en fordel, fordi vi sveder meget om natten, og med en silkedyne som din sovemakker får du de bedste omgivelser til at sikre at temperaturen holdes stabilt og ikke for varm.   

Derudover er silkedyner allergivenlige. Silke er et naturligt stof, og derfor er der ikke benyttes kemikalier og kunstige stoffer, hvilket giver et komplet naturligt produkt. Silkefibrene er dertil med til at holde husstøvmiderne væk, da de ikke har gode betingelser for vækst i stoffet.  

Hvilken silkedyne er bedst i test? 

Det kan være smart at gøre sin research, inden man investerer i en ny silkedyne. Og når udvalget af silkedyner er så stort, som det er, kan det være svært at finde hoved eller hale i de mange variationer og priser. Derfor kan du med fordel undersøge, hvilke dyner der er bedst i test.   

Dog er det som med mange ting sådan, at vi har meget individuelle kriterier, og det gælder også, når det kommer til søvnen. Faktisk er vores søvn nok en af de ting, som er meget personlige og som er svære at generalisere. Derfor kan det være en god idé at undersøge markedet men alligevel have sine egne præferencer i fokus også.   

Hvornår skal jeg vælge en silkedyne til min baby eller barn? 

Når du skal vælge dyne til dit barn eller baby, er det vigtigste at gå efter en dyne, der er fugtregulerende og temperaturregulerende. En silkedyne til dit barn vil være et køb værd, hvis dit barn har det meget varmt om natten. Det kan for eksempel være et tegn, hvis de sparker dynen af i løbet af natten. Tag det som et tegn på, at de har det for varmt og forsøger at komme af med varmen ved at fjerne dynen.   

Det er også en fordel for dit barn, at en silkedyne er allergivenlig og lavet af naturmaterialer fremfor kunststoffer med kemikalier.   

Silkedyne eller dundyne?  

Du overvejer måske at investere i en dundyne eller en silkedyne, men har svært ved at finde ud af, hvad forskellen er på de to. Kort og godt så er svaret, at det er valget af materiale, der udgør forskellen.  

En dundyne er, som navnet hentyder til, en dyne med fyld af dun. Dun er bløde og super lette men har på samme tid en vanvittig god isoleringsevne. Modsat en dyne lavet af fjer, så har dun ikke nogen stilk, og derfor er der ikke noget, der stikker igennem dynen.   

Den enestående isoleringsevne kommer fra selve dunets opbygning. Dunet har en kerne, hvorfra alle de bløde dun spredes ud fra. Jo større mængde af dun, som dynen indeholder, des bedre isolering vil dynen have. Derfor er dundyner meget effektive til at beskytte kroppen mod kulde om natten.  

En dundyne kan indeholde en række forskellige typer dun. Der findes fire slags: gåsedunsdyne, edderdunsdyne, moskusdyne og andedunsdyne.     

Hvordan vasker jeg min silkedyne?  

Der kan være stor forskel på, hvordan du vedligeholder din silkedyne, og særligt når det kommer til vask af silkedyne, skal du være opmærksom. Nogle modeller kan sagtens vaske på et helt normalt program, mens andre kan gå i stykker, hvis ikke du vasker dem efter anvisningen som kan være på skåneprogram. Det er derfor en rigtig god idé at tjekke vaskeanvisningen på mærket, da det er forskelligt fra dyne til dyne.  

Du kan også aflevere din silkedyne til rens og få dem til at give din silkedyne en kærlig rens. Hvis du vil vaske din dyne derhjemme, kan du med fordel benytte skåneprogrammet for at være sikker på, at din dyne ikke går i stykker. Når det kommer til at tørre din dyne efter endt vask, så vær opmærksom på at det ikke er alle dyner, der kan tåle en tur i tørretumbleren.  

Generelt har din silkedyne rigtig godt af at blive luftet. Hæng din silkedyne ud en kold frostklar morgen og tag den ind et par timer senere. Når du lufter din dyne, hjælpes silkefibrene til at blive genopbygget og dermed bliver den mere åndbar. Vær opmærksom på at silkedyne ikke har godt af direkte sollys, og derfor er de bedste tilstande til at lufte dyner i overskyet vejr. Det har vi heldigvis meget af i Danmark, så det burde ikke blive et problem.