Silkedyne

Vi har samlet det mest populære silkedyner nedenfor.

Butterfly Silk

Silkedynen giver dig en fantastisk nattesøvn, da den bl.a. ånder bedre end andre dyner. Desuden er dynen temperaturregulerende, hvilket betyder, at den er sval om sommeren og lun om vinteren. Silkedynen tilpasser sig kroppens temperatur.

Nattergalen - Lun

Nattergalen dyner, er dyner af høj kvalitet hvoraf der oser eksklusivitet hele vejen igennem. Dynerne er produceret af danske Ringsted Dun, som er anerkendt i hele Nordeuropa for deres strenge kvalitetskrav, miljøbevidsthed og dyrevelfærd.

Få afbalanceret kropstemperatur og optimalt indeklima med en silkedyne

Døjer du med enten at have det for varmt eller for koldt i løbet af natten og vågner flere gange pga. en ubehagelig kropstemperatur, kan silkedynen være redskabet til at få en bedre nattesøvn.

Denne dyne er en meget let dyne sammenlignet med den klassiske udgave med dun. Trods dynens fine og høje kvalitet er den nemt og enkel at vedligeholde.

Netop den fine kvalitet gør dynen yderligere egnet overfor person med allergi og har en fremmende effekt på et sundt indeklima.

Kvalitet og udgaver af silkedyner

Den lette silkedyne tilbyder optimal komfort. De fleste danskproducerede silkedyner kommer fra producenten Nordic Comfort og er fremstillet af morbærsilkefibre, som giver et støvafvisende slutprodukt. Denne model omtales som Mulberry silkedyne.

Det er nemt at finde forskellige puder, som matcher silkedynen. Den fine silkekvalitet har en mindre massefylde end f.eks. bomuld og har desuden finere strukturer. Derfor vil dynen opleves at være tyndere i form.

Trods den tyndere form har silkedynen som følge af sin fine kvalitet en bedre evne til at lade kroppens varme blive tilbageført under dynen. Derudover tillader silkefibrene, at kroppen er i stand til at ånde i løbet af natten.

Herved undgår man at vågne svedig op med en ’indelukket krop. Særligt kvinder i overgangsalderen oplever stor glæde ved anvendelse af dyne med fyld af silke. Derudover vil babyer have glæde af Voksi silkedyne til brug i sommerhalvåret. Modellen er nem og enkel at montere i barnevogn.

Silkedynen findes i forskellige udgaver, som tager højde for sæsonbetonede behov. Der kan blandt andet findes følgende modeller og udgaver:

 • Helårsdyne
 • Sommerdyne
 • Junior silkedyne
 • Silkedyne til baby

Hvad betyder det, at silkedynen er blevet testet?

Ved at købe en laboratorietestet silkedyne kan man være sikker på at få et produkt med lang levetid, der bibeholder sin høje kvalitet. Testningen baserer sig delvist på selve fremstillingen af dyne samt baserer sig på, hvilke firmaer og underleverandører, som dyneproducenten benytter.

Testgodkendte dyner er produceret på fabrikker, som lever op til gældende regler om social ansvarlighed.

Den etiske ansvarlighed handler i denne forbindelse om, at man som kunde ved, at ens silkedyne er produceret under forhold med et godt arbejdsmiljø.

Nordic Comfort er førende leverandør på markedet for silkedyner og med en dyne fra denne producent, kan man være sikker på, at ens dyne er laboratorietestet.

Silkedyner fra Nordic Comfort er kendetegnet af følgende værdier:

 • Temperaturregulerende
 • Væskeabsorberende
 • Væskeafledende
 • Åndbare
 • Allergivenlige
 • Anti-bakterielle

Hvordan vedligeholdes og vaskes silkedyner?

Overordnet set tåler silkedyer ikke at blive vasket. Dynen kan maksimalt tåle fugtighed på op til 33 % af sin egen kropsvægt uden at tage skade på kvalitet og egenskaber.

I tilfælde af at der skulle være kommet en plet på dynen, findes der alternative metoder til at vaske og rengøre den.

Det anbefales i denne forbindelse at fylde en stor balje med koldt vand med tilsætning af en lille smule babyshampoo. Det specifikke område på dynen, som er angrebet af pletten, skal dyppes ned i det kølige vand og let masseres, indtil pletten er forsvundet igen.

Herefter skal området vases fri for babyshampoo ved at gentage processen i en balje med koldt vand alene. Det våde areal på dynen skal affugtes ved at anbringe stykket mellem to, tykke håndklæder.

For optimal tørring skal dynen hænges op i et tørt og lunt lokale.

For løbende at vedligeholde sin silkedyne er det en fordel at hænge den udenfor på dage med kraftig blæst samt på dage med frost. Dog er det vigtigt i denne forbindelse at vide, at silke ikke tåler direkte sollys.

Alternativt kan den kommes i tørretumbler i 5-10 minutter. Den tåler ydermere at blive lagt i fryseren over 1 dag.

Vedligeholdelsesmetoderne er med til at regenerere og gendanne materialet.

Tilbud på silkedyner

Silkedynen er i købspris dyrere end dyner med mere almindeligt vår pga. af silkens mange sundhedsmæssige fordele og fine kvalitet.

Det er muligt at købe silkedyner på tilbud, hvorved alle familiens medlemmer kan nyde fordel af dynens mange kvaliteter og giver en bedre nattesøvn.

I forhold til køb af silkedyne kan det være væsentligt at vide, at 1000 g. silkefyld ca. vil svare til en sommerdyne. 1300 g silkefyld vil ca. svare til en helårsdyne for de ikke-kuldskære, og endelig vil 1500 g. svare til en helårsdyne til de kuldskære.

Dog er der ikke grund til at frygte at købe en for ’tung’ silkedyne med for meget fyld. Det anbefales derimod hellere at købe en lidt for fyldig dyne, fremfor en dyne der mangler fylde. Det ekstra fyld vil blot skabe en konstant varmende effekt omkring kroppen om natten og regulere kropstemperaturen.

Værd at vide om silkedynen

 • Silkedyner fås i forskellige størrelser til både børneseng og tremmeseng samt senge til voksne
 • Mulberry silke er 100 % økologisk og allergivenlig
 • Som følge af den varmeregulerede effekt er silkedynen særlig gavnlig for personer med tendens til at have det varmt om natten samt personer med muskel-eller ledsmerter
 • Dynen føles varm om vinteren og kølig om sommeren
 • Silkedynen har en lang levetid på op til 20-30 år
 • Vask er ikke nødvendig som følge af de fine og tætte silketråde, som naturligt frastøder snavs og støv
 • Det er stadigvæk muligt at anvende bomuldsbetræk på en silkedyne, da dynens egenskaber ikke påvirkes negativt af dette
 • Silkedynen er nem at vedligeholde på naturlig vis ved ophæng udenfor i enten blæst eller kulde
 • Silkedynen findes i en lang række forskellige modeller fra babydyne, over junior til voksen, kingsize model samt som dobbeltdyne
 • Silke har som materiale en lang række sundhedsmæssige effekter, der indvirker på en god nattesøvn