Sengegavl i træ

Vi har fundet de bedste sengegavle i træ til dig

Tuki Sengegavl

Væghængt sengegavl i massiv hvidolieret eg. Passer til senge med bredde 180 cm

Doppler Sengegavl

Væghængt sengegavl i matlakeret egefinér med vandret lamel-look. Passer til senge med bredde 180 cm.

Sengegavl i træ giver ro og charme til soveværelset

En sengegavl i træ er et stilsikkert og moderne valg, som passer ind i ethvert soveværelse. Den bidrager til et flot helhedsindtryk af dit soveværelse. Sengegavlen vidner om, at du er stilbevidst. Og så er den praktisk for dig, der holder af at sidde i sengen, når du ser fjernsyn eller læser.

Træmaterialer er solide og æstetiske. Med en trægavl til sengen kan du skabe et råt twist såvel som et elegant udtryk i dit soveværelse. Læs med her for fordele ved en sengegavl i træ, eller hvis du ønsker hjælp til at finde den rette trægavl til din stil.

Træmaterialer har en afstressende virkning

Det er værd at stræbe efter en fredfyldt stemning i soveværelset. For mange betyder det bløde gulvtæpper og rolige og neddæmpede farver. Men mange overser den beroligende effekt, som naturelementer kan have i soveværelset.

Naturelementer som træsorter får mennesker til at slappe af. De reducerer bekymringer og stress, og det kan forklares evolutionært. Menneskearten er udviklet i naturen. Derfor kan en sengegavl i træ anbefales.

Ud over en trægavl til sengen kan du finde andre naturlige detaljer til dit soveværelse. For eksempel blomster og planter eller sengelinned i naturlige materialer som bomuld og uld.

Naturlige trægavle til sengen

Når du skal vælge en sengegavl i træ, er der mange ting at tage højde for såsom træsort og farve på træet.

Ofte er farven på sengegavle i træ bestemt af træsorten. For eksempel er ask og grantræ lyse træsorter og valnød og kirsebær mørke træsorter. Valnød har en chokoladebrun farve og kirsebær en mere rødlig tone. På nettet og i sengeforhandlere finder du et bredt sortiment af sengegavle i forskellige træsorter.

Sengegavle, der er lavet af flere forskellige træsorter, er flotte. Blandt andet sengegavle af skiftevise lyse og mørke brædder. Du kan også undersøge trægavle, som er skåret i et dekorativt mønster, nærmere.

Priserne på sengegavle afhænger ofte af træsorten. Jo mere robust og holdbar træsort, jo mere koster sengegavlen i reglen. Vær opmærksom på, når du køber trægavl til sengen, at de findes med forskellig tykkelse på træet. Vælg den tykkelse, du bedst kan lide.

Farvebelagte trægavle til sengen

Du kan også vælge en malet sengegavl i træ eller selv give dig i kast med malerarbejdet. Kølige grå eller blå nuancer er populære i soveværelset i øjeblikket. Skab for eksempel en hyggelig hulestemning i soveværelset ved at male vægge og sengegavl i en støvet mørkeblå farve. For et mere varmt udtryk er brunlige og rødlige nuancer smukke.

En anden måde at farve sengegavle i træ på er ved oliering eller bejdsning. Oliering og bejdsning er gode metoder, hvis du ønsker at bevare træets dekorative og livlige struktur. Du kan købe en trægavl til sengen, der på forhånd er olieret eller bejdset, eller du kan selv behandle din sengegavl. Oliefarver, som er oppe i tiden, er blandt andet drivtømmergrå og mahogni. Bejdsning giver ofte en kraftigere farvning af træet. På nettet og i byggemarkeder kan du finde mange varianter af olie og bejdse.

Ofte er det detaljerne i hjemmet, der tæller. En sengegavl i træ er en fin detalje til soveværelset. Du kan få personlighed ind i rummet ved at vælge en sengegavl i træ, som matcher din indretningsstil.

På nettet eller i sengeforhandlere kan du finde sengegavle i træ til enkeltsenge, halvandenmandssenge og senge til to personer. Sengegavle i træ findes både fritstående og til ophængning.