Moskus juniordyne fra Quilts of Denmark

Moskus helårs juniordyne fra Quilts of Denmark i bedste kvalitet med ultra soft finish. Dynen indeholder de fineste moskus dun, som er en edderdunslignende kvalitet, der holder rigtig godt på varmen. Produktet har fået NOMITE mærkningen, som er garanti for, at det er velegnet til allergikere.

Juniordyne - Helårsdyne - Änglamark

Juniordynen fra Änglamark er en dejlig helårsdyne, der er særligt velegnet til de køligere måneder fra september til maj. Der er altså ingen tvivl om, at din lille trold vil holde varmen med denne dyne. Änglamark vil altid levere det bedste til dig og din baby. Den indeholder 300 gram moskusdun

Juniordyne - Varm helårsdyne - Feng Shui

Feng Shui Mulan juniordyne med gåsedun. Blød og luftig juniordyne fyldt med sibiriske gåsedun af den fineste kvalitet. Store kvalitets gåsedun, 280 g i fyldvægt, Over 13 i bæreevne. Juniordynen er en dejlig tyk vinterdyne, som lægger sig behageligt ind til kroppen og holder på varmen.

Quilts of Denmark Pure & Care Juniordyne

At få en god nattesøvn, er vigtigt for alle! – oplev den rene søvn helt uden bekymringer med PURE & CARE kollektionen, som er testet på alle tænkelige måder og lever op til en stribe internationale klassifikationer, og er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

Juniordyne

Det er afgørende, at dit barn sover rigtigt og sover godt. Hvis I er småbørnsforældre, så ved I også, hvor meget jeres hverdag er afhængig af, at jeres barn sover godt og til tiden. Det er her barnet udvikler sig mest. Hjernen får lov at hvile og vokse under søvnen, og jo bedre barnet sover, jo bedre en hverdag får I.  

Derfor skal du også finde den bedste juniordyne, der passer til jeres barn. Når barnet vokser op, vil han eller hun vokse fra babydynen op til en juniordyne. Det er uundgåeligt. Derfor kan I allerede nu overveje, hvilken juniordyne der passer bedst til jeres barn.  

Hvad er en juniordyne? 

En juniordyne er en dyne, du kan bruge til dit barn, når dit barn vokser fra babyalderen og ind i barndommen.  En juniordyne er typisk 140 cm lang og 100 cm bred, lige lang nok til at dække et barn, der vokser op, før hypofysen for alvor slår til, og vokseværket sætter ind. Den tid, den sorg. I mellemtiden er en juniordyne helt perfekt, og den går an til begge køn.       

Hvornår skifter man fra babydyne til juniordyne? 

Allerede når din baby efter et år træder ind i barndommen, er det en god ide at skifte til en juniordyne. Juniordyne alder afhænger selvfølgelig altid af dit barn. Børn vokser forskelligt og i forskellige tempi. I de fleste tilfælde ville det være efter godt og vel et år, men det kan også være et par måneder før og et par måneder efter. Alderen er kun vejledende. 

Du kan finde den rette babydyne med en simpel babydyne test. Herfra kan du også se, hvornår det er ideelt for dit barn at gå fra en babydyne til en juniordyne. De vokser hurtigt, når de er små, og derfor skal du være opmærksom på, om babydynen virker for lilleeller der stadig er nogle centimeter endnu at vokse ind i. Du kan være sikker på, at din baby nok skal vokse sig stor nok til en juniordyne, så du kan købe en allerede i dag.  

Det er vigtigt, at du ikke skifter til juniordynen for tidligt, da du ellers risikerer, at din baby sover for varmt. En babydyne er specielt designet til babyens krop, og den tempererer helt, som den skal. Sover din baby for varmt stiger risikoen for eksempelvis vuggedød også.       

Hvilken størrelse juniordyne skal jeg vælge? 

Der findes én størrelse juniordyne, som du kan vælge, og den gælder for alle børn i alderen 1-6 år. Normalt vil man inddele dynestørrelser i tre kategorier: 

  • Babydyne: 70×100 cm, op til 1 år 
  • Juniordyne 100×140 cm, fra 1 til 6 år 
  • Voksendyne 140×200 cm, fra 6 år og op  

Mål på juniordyne ligger altså typisk 100×140 cm, og denne juniordyne størrelse passer til børn i alderen 1 til 6 år, men det varierer fra barn til barn. Hvornår skifter man fra juniordyne til voksendyne?  Oversigten er kun vejledende, men det anbefales, at man omkring 6 år alderen skifter sin dyne ud fra en juniordyne til en voksendyne. Barnet skal nok vokse ind i voksendynen.  

Skal jeg vælge en juniordyne med dun? 

Ja, det skal du, hvis du foretrækker en naturlig dyne til dit barn, som du kender den bedst. De fleste dyner er fyldt med dun, og det er et helt naturligt valg. Det gælder for juniordynen på samme måde som med voksendynen. Dun er det mest almindelig fyld i en juniordyne, og du kan derfor få dem i alle forretninger. Det er det bløde og behagelige valg.  

Når du køber en juniordyne, skal du være opmærksom på kvaliteten af det dun, der er dynen. Der er forskel på dun fra edderfugle, gæs og ænder i det, der hedder bæreevne. Jo bedre bæreevne, jo bedre er dynen til at holde på varmen. Typisk vil denne kvalitet afspejle sig i prisen, så hold øje med det, når du vælger juniordyne.   

Skal jeg vælge en juniordyne med fiber? 

Du skal vælge en juniordyne med fiber, hvis dit barn har allergi eller på anden vis ikke tåler naturfyld i juniordynen. Der er ingen gener ved fiberfyld, og det er en god måde at fjerne fugt fra barnets krop. 

Derudover er fibrene af polyester skabt til at isolere på samme måde som naturfyld er. Den vil ofte være lidt tungere end en dyne med dun, men vægten afspejler, at der er mere materiale til at holde på dit barns varme om natten. 

Hvordan vedligeholder jeg en juniordyne? 

For at få det optimale ud af dit barns juniordyne, er det vigtigt, at du vedligeholder den. Så kan det være, den holder i alle årene og måske endda kan gå i arv til den næste i tronfølgen derhjemme. Her får du nogle gode råd til, hvordan du vedligeholder dit barns juniordyne. 

  • Mindst en gang om dagen skal du ryste juniordynen for at opretholde dynens fylde. 
  • Undlad at bruge støvsuger, hvis juniordynen er fyldt med naturfyld. Det beskadiger indholdet. 
  • Giv dynen noget luft om morgenen, så der ikke samler sig fugt i dynen. 
  • Det er en god ide at vaske den ca. hver tredje måned på 60 grader. Det er hjælper mod husstøvmider. Du kan vaske den, som du vil vaske en hovedpude eller en voksendyne. 
  • Når du vasker, så brug et enzymfrit vaskemiddel. Det holder på det naturlige fedt, der sidder på fjer og dun og hjælper med at isolere og holde på varmen.  
  • Når du kommer dynen i tørretumbleren, så smid et par tennisbold derind også. Så klumper fyldet ikke sammen.     
  • Sørg for at dynen er helt tør, når du lægger den på igen. Kun på den måde undgår du gener som mug.   

Hvad koster en juniordyne? 

Du kan finde juniordyner til forskellige priser, typisk fra 200 og op til 600 kroner. Det afhænger af kvalitet og materiale. Det kan alligevel betale sig ikke at gå på kompromis med prisen, da de billigste juniordyner ikke holder lige så godt som de dyrere.   

Prisen kan også variere på typen af dun, du har i dit barns juniordyne. For eksempel er en juniordyne med andedun noget billigere end varianten med dun fra edderfugle. Det er, fordi andedunene ikke isolerer lige så godt som edderfugledun. Det er et simpelt spørgsmål om kvalitet. Fiberfyld plejer også at være billigere end dun fra fugle.  

Du må huske på, at dit barns komfort kommer i første række. Derfor kan det være en god ide at investere i en juniordyne, som dit barn sover godt i. Hvis dynen ikke fungerer og spolerer dit barns nattesøvn, så er det alligevel dig, der ender med at være oppe hele natten. Så gå ikke på kompromis med kvaliteten blot for at spare nogle få penge, men find den løsning, der er bedst for dit barn.