Juniordyne

Find de bedste tilbud på juniordyner nedenfor.

Moskus juniordyne fra Quilts of Denmark

Moskus helårs juniordyne fra Quilts of Denmark i bedste kvalitet med ultra soft finish. Dynen indeholder de fineste moskus dun, som er en edderdunslignende kvalitet, der holder rigtig godt på varmen. Produktet har fået NOMITE mærkningen, som er garanti for, at det er velegnet til allergikere.

Juniordyne - Helårsdyne - Änglamark

Juniordynen fra Änglamark er en dejlig helårsdyne, der er særligt velegnet til de køligere måneder fra september til maj. Der er altså ingen tvivl om, at din lille trold vil holde varmen med denne dyne. Änglamark vil altid levere det bedste til dig og din baby. Den indeholder 300 gram moskusdun

Juniordyne - Varm helårsdyne - Feng Shui

Feng Shui Mulan juniordyne med gåsedun. Blød og luftig juniordyne fyldt med sibiriske gåsedun af den fineste kvalitet. Store kvalitets gåsedun, 280 g i fyldvægt, Over 13 i bæreevne. Juniordynen er en dejlig tyk vinterdyne, som lægger sig behageligt ind til kroppen og holder på varmen.

Quilts of Denmark Pure & Care Juniordyne

At få en god nattesøvn, er vigtigt for alle! – oplev den rene søvn helt uden bekymringer med PURE & CARE kollektionen, som er testet på alle tænkelige måder og lever op til en stribe internationale klassifikationer, og er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

Din komplette guide til valg af juniordyne

Småbarnet er i konstant udvikling, og som forælder til et småbarn er der mange ting at tage stilling til hele tiden – ikke mindst dit barns søvn. Søvn er noget af det, som har størst betydning for dit barns veltilpashed og udvikling. Her spiller valget af dyne, pude og madras blandt andet en vigtig rolle.

Når det kommer til valg af juniordyne, er det ofte en god idé at lytte til sin egen mavefornemmelse. Men der er nogle retningslinjer, som er vigtige at have for øje for i værste fald at undgå vuggedød. Blandt andet må spædbarnet ikke have det for varmt. Du får her en komplet guide til dit valg af juniordyne, som du kan hente hjælp og inspiration i.

Hvornår bør du skifte fra babydyne til juniordyne?

Skiftet fra babydyne til juniordyne afhænger af dit barns størrelse. Nogle forældre køber en juniordyne, når barnet er halvandet eller to år eller ved skiftet til en større seng. Det er en vurderingssag fra forældrenes side. Men som udgangspunkt bør dit barn ikke bruge juniordyne det første år, for ellers risikerer barnet at få det for varmt, når det sover. 

Med ophedningen stiger risikoen for vuggedød. Spædbarnet bør i stedet sove under en let babydyne. Du kan også holde øje med, om dit barn bevæger sig meget og sparker dynen af sig om natten. For så er det muligvis tid til at skifte babydynen ud med en juniordyne.

Hvornår bør du skifte fra juniordyne til voksendyne?

Dit småbarn kan bruge juniordynen det meste af den tid, det går i børnehave. Skiftet fra juniordyne til voksendyne vil i de fleste tilfælde ske, når barnet er fem eller seks år. I gennemsnit måler et barn i den alder mellem 110 og 116 centimeter i højden. Voksendynen måler cirka 135 x 200 centimeter. 

Ofte vil barnet selv begynde at efterspørge en større dyne, når tiden er inde til at købe en voksendyne. Prøv eventuelt at spørge dit barn på fem-seks år, om det trives med juniordynen, eller om en større dyne ville være at foretrække. Når du køber en voksendyne til dit barn, er det en god idé at investere i en af god kvalitet, for den skal dit barn sove med i mange år.

Hvad måler en juniordyne?

Både i bredden og længden er juniordynen større end babydynen. Standardmålene for en juniordyne er 100 x 140 centimeter, og de bør for så vidt muligt overholdes. På den måde undgår du lettest, at dit barn forstyrres i sin søvn, fordi dit barn for eksempel får kolde fødder om natten. Men lad også størrelsen på dit barns juniordyne afhænge af, om dit barn størrelsesmæssigt ligger inden for normalen. Igen er det en vurderingssag fra forældrenes side.

Hvilken juniordyne skal du vælge?

Når det kommer til valg af juniordyne, er der mange bud på markedet. Det er en smagssag, hvilken juniordyne du som forælder foretrækker til dit barn. Du bør tage højde for faktorer som pris, dynefyld og bæreevne. Vær opmærksom på, at dynen hverken må være for tynd eller for varm. Et godt tegn på, at dynen er for varm, kan være, hvis dit barn smider dynen af sig om natten. 

Det er en god idé at investere i både en vinterdyne og en sommerdyne til dit småbarn. Dynen skal kunne gå i vask og gerne tørretumbler. Tag stilling til, om du foretrækker en dyne, som er økologisk og allergivenlig. Læg i det tilfælde mærke til, om juniordynen har økologi- og allergimærke.

Hvorfor vælge en juniordyne med dun?

Dun er et populært valg af naturfyld til juniordynen. Af samme grund forhandles dyner med dunfyld i de fleste dyneforretninger. Dunfyldet gør dynen blød og behagelig for dit barn at sove med. Dun fra edderfugle er lette og luftige. De har den højeste bæreevne og er mere kvalitetsrige end dun med en lav bæreevne. 

Dun fra gæs har den næstbedste bæreevne, og dun fra ænder har den dårligste bæreevne. En høj bæreevne betyder, at der skal færre dun til at holde dit barn varm. Juniordynen med dun af høj bæreevne har altså en god isolerings- og varmeevne, men er ikke tung for dit barn at ligge under.

Hvorfor vælge en juniordyne med fiberfyld?

Fiberfyld er ligesom dunfyld et attraktivt valg af fyld til juniordynen. Fiberdynen er blandt andet en mulighed, hvis dit barn ikke tåler naturfyld. Fiberfyld er ofte effektivt til at fjerne fugt fra dit barns krop. 

Fyldet af polyesterfibre er designet til at isolere på samme vis som naturfyld. En juniordyne med fiberfyld vil typisk opleves tungere for dit barn end en juniordyne med dunfyld. Den højere vægt er simpelthen nødvendig i fiberdynen for at holde barnet varm om natten.

Hvad koster en juniordyne?

Der ses et stort udsving i priserne på juniordynerne på det danske marked. Dit budget har derfor stor betydning for, hvilken dyne du skal vælge. I reglen gælder det, at jo mere du er villig til at betale, jo mere kvalitet får du retur. Billige juniordyner har ofte dårlige fyldkvaliteter. 

For eksempel er juniordynen med andedun billigere end juniordynen med edderfugledun, men til gengæld har sidstnævnte dyne en bedre isolerings- og varmeevne. Juniordyner med fiberfyld er som regel billigere end dem med naturfyld. Vær opmærksom på, at det i mange tilfælde ikke rigtigt kan betale sig at investere i en billig fiberdyne. Det skyldes, at en billig fiberdyne ofte ikke vil være specielt rar for dit barn at sove med.

Hvordan vedligeholdes juniordynen?

Ligesom med enhver anden dyne, er det vigtigt at vedligeholde juniordynen. Med simple tricks til at pleje juniordynen kan du forbedre dit barns nattesøvn. Her får du en række gode råd til, hvordan du kan vedligeholde dit barns juniordyne:

 

  • Ryst juniordynen en gang om dagen for at give dynen fylde.
  • Afhold dig fra at banke eller støvsuge juniordynen med naturfyld, for det kan beskadige fyldet.
  • Vent med at lægge sengetæppe på dynen om morgenen, før fugten er dampet af.
  • Luft juniordynen igennem regelmæssigt.
  • Vask juniordynen cirka hver tredje måned.
  • Vask juniordynen med et 60 graders skåneprogram for at afhjælpe husstøvmider. Husstøvmidernes afføring kan give dit barn ubehag i nattetimerne.
  • Anvend skånsomt vaskemiddel. Ved vask af juniordyner med naturfyld anbefales vaskemiddel uden enzymer.
  • Kom dynen i tørretumbler efter vask.
  • Læg først sengetøj på den nyvaskede dyne, når den er helt tør for at undgå mug.