Helårsdyne

Vi har samlet de bedste helårsdyner nedenfor.

Helårsdyne - Fossflakes - Nordic Sleep

Dynens komfort og egenskaber er på højde med de bedste naturmaterialer. Fyldet er en blanding af Fossflakes og polyesterfibre, der giver dynen temperaturregulerende egenskaber, med luftlommer i fyldet, der lader luften cirkulere om kroppen og holder en behagelig temperatur.

Balance 140x200

Balance er vores bud på en dyne af høj kvalitet til en fornuftig pris. Som den ældste dyne i søskendeflokken, er Balance både samvittighedsfuld, pligtopfyldende og ambitiøs. Det betyder, at dynen er produceret i Danmark og opfylder samtlige af vores høje kvalitetskrav. Balance er ideel for dig, der ønsker en dyne, der kan lidt af det hele og præsterer til bravur.

Frigus 140x200

For at undgå unødig kemi har vi sørget for, at Frigus både er Downafresh- og OEKO-TEX®-mærket. Så er du sikret mod giftige stoffer i både polstring og fyld. Er du allergiker, er det også værd at fremhæve, at Frigus har opnået den eftertragtede NOMITE®-mærkning. Det betyder, at husstøvmider ikke kan trænge igennem polstringen.

Helårsdyne - Eurodun - Blue Ocean

Dejlig Blue Ocean Moskus dyne, som de fleste vil finde varm og passende hele året rundt. Nogle vil dog behøve en sommerdyne i de varme måneder. Testet og godkendt i henhold til Oeko-Tex 100. NOMITE klassificeret (tætvævet vår, der gør det svært for husstøvmider at trænge igennem) 100 % bomuldsvår.

Med en helårsdyne er du godt dækket ind

Dit behov for en dyne varierer hen over året. Behovet er især tydeligt forskelligt om sommeren og om vinteren. I disse perioder skal din dyne helst kunne noget forskelligt.

I de varme sommerperioder er det klart mest behageligt at ligge under en let og kølende dyne. Omvendt giver det størst komfort at ligge under en tungere og varmere dyne om vinteren.

Du kan selvfølgelig operere med to forskellige dyner, en sommerdyne og en vinterdyne, som du så kan skifte imellem, når vejret skifter. Men du kan jo også anskaffe dig en lækker helårsdyne, som fint kan bruges året rundt.

Hvad er en helårsdyne?

Det ligger sådan set i ordet, at en helårsdyne er en dyne, som du kan bruge hele året. Denne dyne kan enten være af en kvalitet, som gør, at den ligesom tilpasser sin varmestyrke efter, hvilken temperatur og luftfugtighed, der er.

Det kan også være en todelt dyne, der kan bruges enten med det ene lag eller med begge lag på én gang. Dermed kan du med en eller to dyner ligge under en mere eller mindre varm dyne.

Om du foretrækker den ene eller andet form, er et spørgsmål om smag og behag. Er du allergiker, bør du bare vælge en dyne, der er certificeret som allergivenlig.

Hvad er fordelene ved en enkeltlagsdyne?

Hvis du vælger at have en enkelt dyne frem for to, så er der selvfølgelig nogle fordele forbundet med det. Nogle af disse fordele er:

  • Det er nemmere at håndtere én dyne frem for to
  • Du skal ikke have den anden dyne til at ligge og fylde op
  • Én dyne er nemmere at vaske frem for to
  • Du skal ikke tænke på, hvornår det er tid til at skifte dyne

Vil du gerne gøre det så nemt for dig selv som muligt i forhold til din dyne, så kan du vælge en kvalitetsmodel af en dyne, der kan bruges året rundt.

Læs også vores indlæg om både kontinentalsenge, elevationssenge og dobbeltsenge, hvis du mangler inspiration og viden hertil.

Hvad er fordelene ved en todelt helårsdyne?

På samme måde er der naturligvis også nogle fordele ved at vælge den todelte model. Det kræver selvsagt, at du i sommerperioden må have vinterdelen liggende et sted, hvor den kan blive opbevaret, indtil den skal i brug igen.

Vælger du den todelte model, vil du nok synes, at disse punkter er positive:

  • Dynen har høj kvalitet – både sammen og hver for sig
  • Om sommeren er dynen let og luftig
  • Om vinteren får den mere tyngde
  • Stor fleksibilitet

Hvor kan jeg købe helårsdyner?

Dem kan du købe hos stort set alle forhandlere af dyner – især online er der et godt udvalg. Her kan nævnes både Bedrenætter.dk og Sengetid.dk.

Som nævnt har også Home-Tex nogle gode dyner. Jysk og Coop er også forhandlere af kvalitetsdyner af alle slags.

Du kan jo starte med at gøre dig klart, hvilken dyne du ønsker, hvor stor den skal være, og hvad den skal være fyldt med.

Sæt dig grundigt ind i dynernes egenskaber, før du træffer dit endelige valg. En dyne skal helst kunne vaskes ved 60 grader, og den skal være allergivenlig og dermed afvisende over for støv, fugt og sengemider.

Hvad koster en helårsdyne?

Prisen på en helårsdyne kan variere meget. Den kan koste alt mellem nogle få hundrede kroner og op til et tocifret antal tusinde kroner.

Det er jo sådan, at pris og kvalitet følges ad – også når det gælder dyner. Derfor kan prisen godt være et udmærket pejlemærke, når du leder efter en helårsdyne, som er af en vis kvalitet.

Der, hvor prisen varierer mest, er i forhold til fyldet. Er fyldet dyrt og af høj kvalitet, så bliver dynen selvfølgelig også dyr. Ting hænger jo sammen.

Til gengæld er det også ofte sådan, at dyre produkter af god kvalitet holder længere. Så set over tid, så kan det godt betale sig at købe noget, som er af god kvalitet.

Dit almene velbefindende hænger meget sammen med, hvor godt du sover om natten. Du kan øge kvaliteten af din søvn med en god helårsdyne.