Fiberdyne

Find de bedste tilbud på fiberdyner herunder.

Quilts of Denmark - Pure Sleep premium

Denne luksusdyne er en Coop jubilæumsudgave fra Quilts of Denmark. Dynes vår er blødt 100% bomuldssatin og er syet i kvadrater, som sikrer, at fyldet i dynen altid er jævnt fordelt. Dynen er dansk produceret.

Fiberdynens gode kvaliteter

Der er forskellige typer af dyner at vælge imellem. Du kan groft sagt vælge imellem en dyne, der er fyldt med naturprodukter, som fjer og dun, eller du kan vælge en dyne, der er fyldt med fibre af kunststof. Der er mange gode argumenter, der taler for, at valget falder på en fiberdyne.

Hvad er en fiberdyne lavet af?

I en fiberdyne er fyldet lavet af hulfibre. Det er porøse eller hule fibre, der er lavet af kunststoffet polyester. De meget lette og varmeisolerende tekstilfibre bruges også som fyld i puder, jakker, soveposer og lignende.

Bløde kunstfibre føles nærmest som bløde dun. Kunstfibrene er meget tætte i konstruktionen, og de er ret gode til at isolere, og i en dyne kan de transportere fugt, som for eksempel sved, væk fra kroppen.

Kan jeg holde varmen under en fiberdyne?

En fiberdyne er varmeisolerende, så du kan uden problemer holde varmen under den. Du kan få fiberdyner både til sommerbrug, til vinterbrug og som helårsdyner. Med dem vil du nemt kunne holde varmen hele året rundt.

Hvilke fordele er der ved en fiberdyne?

Der er flere gode grunde til at vælge en fiberdyne frem for en dyne med naturfyld:

  • De er billigere i indkøb
  • De er nemmere at vaske og tørre
  • De er mere allergivenlige
  • De føles lunere
  • De er meget velegnet til børn

Der er således meget at vinde ved at lade valget falde på en god fiberdyne.

Kan fiberdyner vaskes?

En fiberdyne og en fiberpude kan vaskes lige så hyppigt, det er nødvendigt, og den tørrer ret hurtigt. Det er god hygiejne at vaske og tørre dyner ofte. Især for allergikere er det vigtigt, at dyne og puder vaskes hyppigt.

I forhold til børn så giver det så god mening at bruge en fiberdyne. Nogle børn er meget varme om natten, og en fiberdyne holder ret godt på varmen. Med varmen følger fugt, som trækkes ud i dyne og pude. Denne fugt og fugt fra natlige uheld bør vaskes ud af dynen.

Hvorfor er fiberdyner mere allergivenlige?

For det ene så skal sengen, sengetøjet, topmadrassen, rullemadrassen og dyne og pude være renvasket og fri for sengemider, støv og støvmider og så videre. Det kan du nemt gøre med fiberdyner og –puder.

For det næste kan dun somme tider forværre den allergiske tilstand. Vælg en fiberdyne, hvis du vil være på den sikre side.

Fås fiberdyner i alle størrelser?

Ja. Fiberdyner fås i alle de samme standardstørrelser som andre typer af dyner. Du kan få dem lige fra børnestørrelser og op til den helt store 200 x 220 cm model. Den kan også godt gå i vaskemaskinen.

Hvordan er tyngden i en fiberdyne?

En fiberdyne føles anderledes at ligge under end en dundyne. Den er lidt mere fast i strukturen, og dermed vil den også føles lidt tungere end en dyne, der er fyldt med fjer og dun.

Det er jo et spørgsmål om smag og behag, om man foretrækker den ene eller den anden form for dyne. Nogle vil helst have en dyne, der bogstaveligt talt er så let som en fjer. Andre har det bedst med en dyne, der har lidt tyngde.

Tænk også på sengetøjet

Er du eller en anden i husstanden allergiker, så er det ikke nok kun at tænke på selve dynen og puden. Også sengetøjet, madrasserne, topmadrassen og rullemadrassen bør være så allergivenlige som muligt.

Det vil sige, at det bør være fremstillet af nogle materialer, der er så afvisende over for støv og støvmider som overhovedet muligt. Rullemadrassen, sengetøjet og betrækket til topmadrassen bør alt sammen kunne vaskes ved 60 grader