Elevationsbund 520

Ny generation af elevationsbund med indbygget motor i rammen, hvilket giver fuld frihøjde under sengen. Med en elevationsbund kan hoved/nakke samt fodende indstilles med den medfølgende fjernbetjening. De formspændte lameller tilpasser sig din kropsvægt .

Elevationsbund

Moderne elevationsbund/elevationsramme med elevationsbund i massive materialer. Elevationsrammen er danskproduceret. Høj elevationsbund med ramme. Materiale: Fyrretræ. Elevationslameller: 27 stk. Motor: LINAK. Fjernbetjening: Trådløs.

Elevationsbund 

Hvis du nogensinde har været nysgerrig på, hvad en elevationsseng kan gøre for dig, så støder du før eller senere også på spørgsmålet om en elevationsbund. En elevationsbund er bunden af din elevationsseng, og det er den, der sørger for at give dig det elevationsløft som du kender fra elevationssenge. Ovenpå lægger du en springmadras, der er fleksibel og kan tilpasses elevationssengen.   

En elevationsseng er perfekt til dig, der ønsker at tilpasse sengen dine søvnbehov. Det giver dig nemlig muligheden for at hæve og sænke madrassen, så du kan sidde med ryglæn og se fjernsyn eller læse, mens du ligger i sengen. I visse tilfælde kan du også have behov for at aflaste ryggen, og der er en elevationsseng med den rigtige elevationsbund helt afgørende for, hvordan du sover.  

Du har nemlig muligheden for at hæve enten fodende eller hovedende efter behov. En elevationsseng er nemlig fleksibel, så du ikke føler, du begrænser dig bare til en enkelt seng, men har flere muligheder for at sove på forskellige måder enten med fødderne oppe eller hovedet hævet.  

Hvis du er dårligt gående kan elevationssengen også hjælpe dig godt på vej til en god start på dagen, da den kan sætte dig oprejst, så du lettere har mulighed for at komme ud af sengen. Elevationssenge kommer ofte med tilhørende fjernbetjening, så du ikke behøver røre du ud af flækken for at komme ud af sengen. Sengen er nem at indstille og let at bruge, så du nærmest i søvne kan indstille din seng, som du har lyst til.  

Hvad er en elevationsbund? 

En elevationsbund er kort og godt bunden af en elevationsseng. Det er den, der sørger for, at din madras ligger korrekt. Elevationsbunden er det træværk, som er tilkoblet et elektrisk system, der kan hæve og sænke sig både for og bag til. Du kan også få dem i manuelle udgaver, hvor du skal indstille dem ved håndkraft.  

Der er fordele og ulemper ved begge systemer. Et elektrisk system nemlig elevationsbunden lidt tungere end den manuelle, så den kan du ikke rykke rundt med så meget. Til gengæld er den manuelle noget lettere, og det gør, at du lettere kan flytte rundt på den, som du har lyst til. Samtidig vil den elektriske elevationsbund støje lidt mere, som elektriske apparater nu gør. Det er også værd at tage med i overvejelserne, når du skal have en elevationsbund til din elevationsseng.  

Hvordan vælger jeg korrekt elevationsbund? 

Den korrekte elevationsbund afhænger af dine behov. Du kan grundlæggende vælge mellem to systemer – et elektrisk og et manuelt. Som nævnt er der fordele og ulemper ved dem begge to. Et manuelt system vil eksempelvis være lettere at flytte rundt i soveværelset, men det er samtidig lidt mere besværligt, når man gerne vil have ryglænet op. Der er ingen automatisering.  

En elektrisk elevationsseng derimod er automatiseret, så du kan ligge med en fjernbetjening og tilpasse elevationssengen kun ved hjælp af en finger. Hvis du har rygproblemer som eksempelvis en diskusprolaps, så kan det være en rigtig god idé med en elevationsseng med el-motor, da du lettere kan komme ud af sengen om morgenen uden at overanstrenge dine led i rygsøjlen. Det hjælper også, hvis du bare generelt har rygproblemer, som gør, at du sover dårligere om natten.     

Hvilke størrelser elevationsbunde findes der? 

Der findes elevationsbunde i samme størrelser, som der findes elevationssenge. Du kan få en i alle størrelser. Du skal derfor vælge en elevationsbund i samme størrelse, som du vil vælge elevationsseng, og du skal vælge elevationsseng i samme størrelse, som du vil vælge en helt almindelig seng. Du kan blandt andet få elevationsbunde i følgende størrelser: 

  • elevationsbund 70×200 
  • elevationsbund 80×200 
  • elevationsbund 90×200 
  • elevationsbund 140×200 

Når størrelserne kommer ned på 70×200, svarer det til en børneseng. Det betyder, at det er en oplagt seng til dit barn, inden barnet rammer teenagealderen og får vokseværk. Størrelserne 80×200 og 90×200 er helt almindelige enkeltmandssenge, der er til dem, der ikke bevæger sig for meget om natten. Hvis du sover bedre ved at rykke rundt med kroppen, skal du have en større seng.  

En elevationsbund kan du også få i størrelsen 140×200, som er en typisk halvanden mandsseng, som det hedder. Hvis I er et par, der elsker at ligge tæt, kan den godt du, men det anbefales, at I ikke sover i den hver dag. En halvanden mandsseng er også god til dig, der sover lidt mere uroligt om natten, og du kan derfor rykke rundt uden at genere andre.   

Hvorfor skal jeg vælge en trådløs elevationsbund med motor? 

Vil du have din elevationsbund trådløs? Det kan du sagtens få. Men for en god ordens skyld skal det nævnes, at det er selve fjernbetjeningen og ikke elevationssengen, der er trådløs. En elevationsseng ville kræve et stort batteri, og det bliver den for tung af. Til gengæld er det let med en trådløs fjernbetjening, som du kan anvende uden at skulle tage hensyn til en ledning. 

En elevationsseng med trådløs fjernbetjening har den fordel, at du ikke behøver ændre din kropslige position for at nå fjernbetjeningen. Du kan nærmest sove med den i hånden og ændre elevationssengens højde, som du ligger. Det gør, at du nærmest ikke behøver vågne, før du ændrer position på din elevationsseng og kan lige så langsomt tilpasse den din søvn, så du ikke bliver afbrudt.  

Kan jeg købe en elevationsbund på udsalg? 

Som alt mulig andet kan du selvfølgelig også købe en elevationsbund på udsalg. Du skal købe en elevationsbund, hvis du måske har en fleksibel springmadras i forvejen, som du ønsker at benytte til en elevationsseng. Ellers kan du lige så godt købe en elevationsseng i én samlet pakke. Der kan være masser af penge at spare, hvis du køber en elevationsseng eller elevationsbund på udsalg.  

Priserne for en elevationsbund kan lægge sig mellem 300 og 10.000 kroner, så det afhænger meget af den størrelse og selvfølgelig også kvalitet, du efterspørger. Det er ingen tvivl om, at en elevationsbund i en størrelse på 180×200 (dobbeltseng) er dyrere end en elevationsbund i halv størrelse på 90×200 (enkeltmandsseng). Så prisen på en elevationsbund afhænger også af dine sengebehov.  

Men som så meget andet kan du sagtens finde en elevationsbund på udsalg. Det kan både være brugt som ny, det vigtigste er dog, at du finder den i den rette størrelse. Det kan altså være en fordel ikke at gå på kompromis med prisen. Det vigtigste, når det kommer til en elevationsseng, er nemlig ikke, hvor meget den koster, men mere hvordan den kan påvirke din søvn i positiv retning. Der er nemlig masser af søvnfordele ved en elevationsbund og en elevationsseng i den helt rette størrelse. Og når det kommer til din søvn, så er prisen ikke det vigtigste.  

Du kan finde oversigter over priser på elevationssenge og -bunde hos blandt andet Bedre Nætter eller Drømmeland. Det kan være en god idé at finde en elevationsbund hos en certificeret udbyder, da en supermarkedskæde ofte ikke vil have det store udbud af elevationsbunde. Alligevel er det her, du kan finde et godt tilbud. Her er Jysk også en mulighed, da de er en kæmpe sengekæde, der lever af gode tilbud. Du skal bare finde den udbyder, der passer til dig og tilbyder dig det, du har brug for.