Dobbeltdyne

Find de mest populære dobbeltdyner

Balance 200x200

Balance er vores bud på en dyne af høj kvalitet til en fornuftig pris. Som den ældste dyne i søskendeflokken, er Balance både samvittighedsfuld, pligtopfyldende og ambitiøs. Det betyder, at dynen er produceret i Danmark og opfylder samtlige af vores høje kvalitetskrav.

Mayan

I vores dynefamilie er Mayan den ansvarsbevidste. Mayan er dynen, der både prioriterer naturlige materialer og bæredygtighed. Dynen er udviklet til ære for den ressourcebevidste kunde, og som den eneste dyne i vores sortiment bærer Mayan stolt Svanemærket.

BALANCE by BN - Lun

BALANCE by BN indeholder moskusdun. Dette er en type andedun, hvis opbygning betyder, at dynen altid har en behagelig lethed og varme. Dette betyder samtidig, at dynen har en imponerende bæreevne på 11. Bæreevne er et udtryk for dunenes evne til at holde på varmen.

Dobbeltdyne - Eurodun - Golden Dream

Dynene er Oeko-Tex 100 NOMITE, og fremstillet af 100 % bomuldsvår. Dunene bliver afstøvet inden vask, hvilket har stor betydning for allergiker, dunene bliver derefter vasket 8 gange uden brug af skadelige kemikalier. Denne proces har stor betydning for allergikere, der trygt kan bruge dynen.

Guide til valg af den bedste dobbeltdyne for dig

De fysiske rammer der omgiver os om natten, er i høj grad medvirkende til at skabe kvaliteten af vores nattesøvn. Netop søvn er et særlig personligt områder i vores liv, og det er meget forskelligt fra person til person, hvad vi foretrækker i forhold til fysiske rammer.

Dynen er et vigtigt redskab til at skabe komfort og fysisk velvære under søvn. Og det er vigtigt, at både model, udgave og materiale matcher hver persons ønsker og behov.

Dobbeltdynen er en særlig udgave, som er designet til at passe 2 personer.

Hvad er fordelene ved en dobbeltdyne?

Det siges, at vi mennesker anvender 1/3 af vores liv på at sove. Derfor er der god grund til at vælge dyne efter komfort, kvalitet og personlige præferencer.

Der er flere værdier at opnå ved at vælge en dobbeltdyne.

 • Modellen findes i et bredt udvalg af materialer
 • De mange materialer gør det muligt at vælge en dobbeltdyne, der matcher personlige behov
 • En dobbeltdyne kan i indkøb være billigere end 2 enkeltmandsdyner
 • Som ”kærestedyne” kan dobbeltdynen skabe ekstra nærvær og komfort under søvn
 • En dobbeltdyne er særlig anvendelig i forhold til dobbeltseng samt sovesofaer.
 • Dobbeltdynen kommer i flere størrelser
 • Modellen oplever stigende popularitet på det danske marked, hvilket er med til at skabe konkurrence om priserne samt udvide mulighederne for forskellige udgaver

Hvor stor er en dobbeltdyne?

Størrelsen på en dobbeltdyne er ikke bare én fast størrelse. Der findes i alt 3 forskellige mål, som angiver størrelsen på en dobbeltdyne. 

 • Klassisk dobbeltdyne: 200×200 cm.
 • Standard dobbeltdyne: 200×220 cm.
 • Kingsize dobbeltdyne: 240×220 cm.

Valg af størrelsen handler primært om personlige præferencer. Standardmodellen på 200×220 cm. er den, der er mest populær. Men for mange vil det at have masser af ekstra dyne at putte sig i, være årsag til at købe kingsize modellen på 240×220 cm.

Den klassiske dobbeltdyne er stille og roligt ved at udgå på markedet, hvilket primært hænger sammen med, at der fremstilles mindre og mindre sengetøj med målet 200×200 cm. Og når efterspørgslen falder, falder produktionen også.

Hvordan vælges den bedste dobbeltdyne?

Når der skal vælges den bedste dobbeltdyne med fokus på kvalitet og åndbarhed, skal der kigges på dynens bæreevne. Bæreevnen vil indikere, hvor isoleringsdygtig den pågældende dyne er. Des højere bæreevne, des bedre er dynen til at isolere varme.

Dyner klassificeres i øvrigt i forhold til deres varmegrader.

Der findes følgende betegnelser:

 • Sval

Såkaldt ”svale” dyner dækker over tynde dyner som f.eks. de velkendte sommerdyner, som falder let om kroppen. Selvom den svale dyne kan anvendes sæsonbetonet, er den også ofte anvendt af personer med en relativ høj kropstemperatur.

 • Lun

De lune dyner betegner typisk helårsdyner, og som er egnet for personer med en relativt stabil kropstemperatur. Dynen egner sig til brug i soveværelser med en temperatur på ca. 18 grader.

Selvom den lune helårsdyne i princippet kan anvendes hele året rundt, kan den opleves at være ekstra varm, såfremt sommeren også er det. Og samtidig ekstra kold med en særlig hård vinter med minusgrader.

 • Varm

Den varme dyne betegnes også som vinterdyne, hvis primære formål er at holde kroppen varm i løbet af den kolde vintertid. En dobbeltdyne med denne varmegrad vil være særlig egnet for kuldskære personer, eller for personer der fast sover i et værelse med en lav rumtemperatur. 

Uanset valg af klassifikation af dyne med hensyn til varmegrader er det vigtigt at være opmærksom på, at selvom en dyne er enten tynd eller ikke virker fyldig, kan den sagtens være varmere end en tykkere og mere materialefyldig dyne.

Det handler af dobbeltdynens materiale.

Hvad er en dobbeltdyne fremstillet af?

En dynes materiale influerer på produktets kvalitet og levetid. Dobbeltdynen fås i forskellige materialer. De mest typiske på det danske marked er:

 • Moskusdun

Dette materiale har en god isoleringsevne og anvendes til både sommer-, helår samt vinterdyner. Moskusdun er blandt de bedste materialer og har de seneste år vundet stor indpas på det danske marked.

 • Gåsedun

Gåsedun er det mest klassiske og mest anvendte materiale til fremstilling af dyner. Det er et godt materiale, som tillader kroppen at ånde optimalt under søvn.

For at kunne betegne en dobbeltdyne som en gåsedunsdyne kræver det, at dunindholdet er på minimum 51 %.

Gåsedundyner har typisk en bæreevne på mellem 11-13.

 • Kunstfyld

Kunstigt fiberfyld er med til at gøre dyner med dette materiale til de billigste produkter på markedet. Fordelen ved kunstfiber er, at det tåler at blive vasket gentagne gange, eftersom det ikke har et indhold af dun med et særligt fedtlag, som ikke tåler maskinvask.

Dog vil komforten omkring dette materiale ikke være på samme niveau som med naturfyld.

 • Silke

Silke er et særlig fint og eksklusivt materiale til dyner, som skaber en unik regulering af kropstemperatur både sommer og vinter. Materialet oplever stigende popularitet som følge af dets mange sundhedsfremmende egenskaber og kvaliteter for indeklima.

Om sommeren vil silken give en kølig effekt og om vinteren give en varmende.

I denne forbindelse vil det være oplagt at finde puder som i fyld og materiale matcher kvaliteten af dobbeltdyne.

Værd at vide når du skal købe dobbeltdyne

 • Der findes et bredt udvalg af forskellige materialer, som kan matche forskellige, individuelle behov
 • Det anbefales at købe dyne med en bæreven på 10 eller derover
 • Du kan vælge dyne efter bestemt varmegrad, så det matcher individuelle behov omkring kropstemperatur.
 • Valg og køb af dobbeltdyne handler blandt andet om, hvorvidt man ønsker kun at have én dyne eller ønsker at udskifte dyne i forhold til sommer- og vintersæson.
 • Prisen afhænger i stort omfang af dobbeltdynens kvalitet og materiale
 • Gåsedun er det mest anvende materiale til dyner, og der findes mange forskellige kvaliteter af det afhængig af mærke og producent
 • Som tommelfingerregel vil en højere procentdel af dun i dynen, skabe en bedre kvalitet
 • Hvis der skal tages særlig forbehold for allergiske sårbarheder, vil dobbeltdyne med silke være optimalt
 • Eftersom der er 2 personer under dobbeltdynen, kan der med fordel vælges en udgave af dobbeltdyne med en lavere bærevne (med hensyn til den ekstra varme, som afgives fra den anden person)