Store puder

Oversigt over de bedste store puder.

Høie Hygea

Pudens fyld af polyesterfiber har mange fordele. Det har en høj isoleringsevne, og det er både allergivenligt og hygiejnisk. Det støver ikke og optager ikke fugt eller lugt. Pudens vår har også en væsentlig fordel. Det er nemlig lavet i Høie Clean Cotton, hvis fine vævestruktur reducerer miders mulighed for at trænge igennem stoffet.

Abilene Gavlpudebetræk 60 x 90 cm

Super fin pude fra . Den store quiltede pude har et enkelt og dekorativt design, som passer perfekt ind i den nordiske boligindretning. Mønsteret gør, at puden er interessant og inspirerende at kigge på. Derudover har puden en lækker blød kvalitet, som du vil sætte stor pris på. Puden måler 60x90cm. Frost gray quiltet bomuld og dark shadow bagside og kant

Store puder til pynt og god komfort

Store puder er blevet et hit, hvad end det er som pyntepuder ved sengegavlen eller det er en stor og luftig sovepude, man kan putte sig op ad.

Uanset typen af pude, du skal ud og investere i, kan du i denne guide danne dig et overblik over pudernes fordele og ulemper.

Er store puder en fordel som pyntepuder?

Mange af os har puder stående i enten sengen, sofaen eller lænestolen. Først og fremmest er dette med til at give et hyggeligt visuelt udtryk og skabe lidt personlighed i indretningen. Ydermere kan puderne øge din komfort, når du skal sidde og slappe af.

Har du en større seng, kan det være en god idé også at købe nogle større puder. På den måde kan du skabe en lounge-lignende stemning, der går hånd i hånd med de store møbler. Pyntepuderne benyttes ofte kun i dagtimerne, og de fleste vælger derfor at gemme dem væk, når de skal sove.

Nøjes du med et par enkelte store modeller frem for mange små, bliver det også langt nemmere og mindre tidskrævende hver dag at skulle fjerne puderne og sætte dem på plads igen.

Hvorfor skal jeg købe en stor gavlpude?

En gavlpude er, som navnet antyder, en pude der hører til ved sengegavlen. Her er kan det være en fordel at købe en stor model, frem for de bittesmå pyntepuder.

Mange af os benytter sengen som siddeplads, hvis vi skal læse en god bog eller skal se vores yndlings tv-serie. Derfor er det naturligvis rart, at man kan sidde komfortabelt i sin seng.

Køber du store gavlpuder, vil disse give komfort og støtte til hele ryggen, så du kan sidde behageligt i din seng og benytte gavlen som ryglæn.

Ydermere skaber de store puder i sig selv en luksuriøs stemning i soveværelset, der kan minde om indretningen på et lækkert hotel. Alt efter hvilket pudebetræk du vælger til dine gavlpuder, kan du fremfinde et udtryk, der udstråler hygge, luksus, minimalisme eller noget helt fjerde.

Bør jeg have en stor hovedpude?

Som udgangspunkt bør man have en hovedpude, der hverken er for stor eller for lille, for at give den helt rigtige støtte til din nakke. Dog kan det i nogle tilfælde være en fordel, at lægge sig til at sove på en stor pude.

Er man eksempelvis forkølet, kan det være godt at blive hævet en smule i løbet af natten, for ikke at blive helt tilstoppet, og her kan man med fordel hæve hovedet ved at benytte en stor pude.

Ydermere kan det også i nogle tilfælde være komfortabelt for dig, hvis du har ondt i nakken, og har brug for at ligge vinklet anderledes i løbet af natten.

Hvad er fordelene ved en stor sovepude?

Hvor langt de fleste af os allerede sover med hovedpuder, er det langsomt begyndt at vinde indpas med en sovepude. Sovepuden er en stor, aflang pude, der ofte er udformet som et rør.

Denne kan først og fremmest skabe tryghed i nattetimerne, da den kan give fornemmelsen af, at en anden person ligger ved siden af.

Ydermere kan puden benyttes, hvis man har dårlig liggekomfort, og har brug for ekstra støtte i løbet af natten. Især gravide har stor gavn af den ekstra komfort man kan få ved sovepuden, da det kan være besværligt at finde den rette og mest komfortable position med en stor mave.

Kan jeg købe store puder med allergivenligt fyld?

Hvad end du skal have en stor gavlpude eller hovedpude, kan det være en god idé at købe en, der er så allergivenlig som muligt.

Mange tror, at det kan være en ulempe at købe puder med dunfyld. Dog er det de færreste, der er allergiske over for fjer fra en and eller en gås. Derimod er det de husstøvmider, der kan sætte sig i puderne, eller de kemiske stoffer, der kan være i fyldet, der kan frembringe allergi.

Uanset typen af puden du skal købe, kan det derfor være en god idé at købe en model med naturfyld. Her slipper du nemlig for, at der er proppet alverdens unaturlige kemikalier i fyldet, som kan fremprovokere allergi eller udslet, når du er i nærkontakt med puden.