Specktrum Daytona pillow

En virkelig flot pude i fløjl med ruder, der giver puden et klassisk og elegant look. Puden er inspireret af Hollywood tilbage i 60'erne. Puden kan både bruges som sofapude i stuen eller på sengen i soveværelset, hvor den vil være med til at skabe et ekstravagant og personligt udtryk i rummet.

KLEJN&STRUP Puden

En flot pude, der er designet med et særligt blik for det æstetiske udtryk. Puden er nærmest tredimensionel, da der er et ekstra element af flettet uld koblet på puden. Puden er super moderne, og er fremstillet i det lækreste uld. Lad den unikke sofapude pynte i sofaen.

HAY Dot pude Tint 1 dot

Den klassiske HAY Dot pude kan nu også fås i en lækker stofblanding af blødt bomuld og hør af høj kvalitet. Den populære sofapude fra HAY har den ikoniske knap i midten, der er betrukket med samme stofblanding for at give puden et minimalistisk og moderne udtryk.

Bruunmunch Bouclé pude

En blød og klassisk sofapude med et smukt mønster. Den fine Bouclé pude er fremstillet i den bedste kvalitet, så du kan skabe bløde og behagelige omgivelser i dit hjem. Brug Bouclé som pyntepude i sofaen eller rygstøtte i sengen, så du kan sidde komfortabelt i flere timer af gangen.

Sofapuder er praktiske, hyggelige og fulde af stil

En sofapude er jo egentlig en ret lille genstand i boligindretningen. Ikke desto mindre er den medvirkende til at sætte stilen i hele rummet og dermed i dit hjem.

Sæt en håndfuld sofapuder i sofaen, og både sofaen og resten af rummet ændrer karakter. Skift så puderne ud med nogle i en helt andet stil, og sofa og rum ser nu helt anderledes ud.

Mere skal der ikke til. Så man kan roligt sige, at sofapuder er små, men betydningsfulde genstande i indretningen.

Hvorfor er sofapuder praktiske?

Du sidder så meget bedre i en sofa, hvis du lægger en pude over lænden eller bag ryggen. Puden tilpasser sig din rygs form, og dermed øges din siddekomfort betydeligt. Det er i øvrigt også sundere for din ryg.

Hvis du holder meget af at ligge ned i din sofa, så kender du nok også det der med at lægge en pude eller to bag nakken, når du hviler hovedet på sofaens armlæn. Det er praktisk, fordi du dermed bedre kan se bogen eller fjernsynet, som du ligger og hygger dig med. Og det er samtidig vældig komfortabelt, da du ligger så meget bedre, når du har et par puder bag nakken.

Bruger du af og til sofaen til at snuppe en lur i, er puden helt uundværlig.

Hvordan kan sofapuder ændre rummets stil?

Man siger jo gerne, at det er i detaljen, stilen lægges. Det er i hvert fald også gældende, når det kommer til puderne i sofaen.

De kan være produceret af forskellige materialer og i forskellige teknikker, og de er helt klart medvirkende til at sætte stilen. Sofapuder kan i sig selv være for eksempel:

 • Syet i stof
 • Strikket
 • Vævet
 • Hæklet
 • Broderet
 • Farvestrålende
 • Neutrale i farven
 • Ensfarvede
 • Have forskellige farver
 • Have knapper
 • Have nitter
 • Have flæser

Der kan selvfølgelig være alle mulige andre måder, en pude kan være lavet eller se ud på.

Du kan så vælge, at puderne skal matche det øvrige interiør, eller du kan vælge, at de skal stikke af fra indretningen i øvrigt. Om du gør det ene eller det andet, vil selvfølgelig have betydning for hele rummets udseende.

Hvordan kan sofapuder skabe hygge?

Puder udstråler blødhed og hygge. Det er samtidig deres egenskab. Derfor forbinder de fleste puder med noget blødt og hyggeligt.

De ser derfor hyggelige ud. Og så er de faktisk også ret hyggelige at sidde med. Man sidder blødere, bedre og mere hyggeligt, når der er puder i sofaen.

Sofapuder kan på den måde være stærkt medvirkende til at skabe en hyggelig stemning i det rum, sofaen står i. Sæt gerne flere puder sammen, og du vil skrue op for den effekt.

Hvor kan man købe sofapuder henne?

Stort set alle møbelbutikker har et alsidigt udvalg af puder til sofaen. Det gælder både store og små butikker. Du kan selvfølgelig finde puder i megabutikker som IKEA, Idemøbler og Ilva. Også Jysk, Coop og andre kædebutikker fører sofapuder.

Mange webshops, har mange skønne hyggepuder i sortimentet – det også typisk online du finder det største og bedste udvalg.

Mange mindre designbutikker fører puder til sofaen i forskellige udformninger. Går du helst efter noget helt unikt, kan du finde det hos nogle butikker, som fører unika-produkter. Der er nemlig ret meget sjæl i en pude, og med dem kan du skabe din helt egen stil.

Netop fordi puder giver et rum eller en sofa liv og stil, vil sådanne butikker naturligvis føre et godt udvalg af puder.

Læs også vores artikel om sovesofaer her.

Hvilket pudefyld er bedst til sofapuder?

Det kan være svært at afgøre, hvilken type pudefyld der er bedst. Der kan være fordele og ulemper ved forskellige typer af fyld.

Groft sagt, kan pudefyldet være enten et naturprodukt eller et kunstprodukt. Sidstnævnte kan for eksempel være et vat-agtigt produkt af polyester. Fordelen ved det er, at det er allergivenligt og tåler at blive vasket i maskine.

Pudefyld af naturprodukter vil almindeligvis være lavet af fjer eller dun eller en kombination af disse. Fordelen ved denne type fyld er blandt andet, at puden bedre vil kunne holde formen, og at det er et naturprodukt. En ulempe kan være, at visse allergikere ikke kan tåle det.

En pude, der er fyldt med kunstfuld er typisk billigere end en pude med naturfyld.

Hvad koster en sofapude?

Prismæssigt kan disse puder variere en del. Der kan være nogle forskelle, der betyder noget for prisen. Det kan blandt andet være:

 • Størrelsen på puden
 • Pudefyldets materiale
 • Pudebetrækkets materiale og produktionsmåde
 • Om betrækket er et masseproduceret eller et unikt produkt

Derfor kan det være svært at sige noget generelt om prisen på en sofapude. I grove træk vil en lille, masseproduceret pude med kunstfyld være billigere end en stor unik pude med naturfyld.

Hvis du vælger blot at skifte betrækket af, vil det selvklart være billigere at skifte sofapuderne ud, end hvis du skifter hele puden ud.

Lav dine sofapuder selv

Har du den fornødne ekspertise og tid, så er der jo også den mulighed, at du laver dine sofapuder selv. Så kan du få dem lige, som du gerne vil have dem.

Så kan du enten sy, strikke, hækle, væve eller brodere puderne. Der er, som bekendt, noget helt særligt ved ting, man selv laver.

Der kan være en meget stor tilfredshed forbundet med at have ting i hjemmet, som du selv har lavet. I forhold til sofapuder så vil de i endnu højere grad være med til at sætte stilen i dit hjem.

[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]