Hovedpude - Eurodun Comfort

Comfort Moskus 3 kammer hovedpuden er dejlig blød og luftig. De 3 kamre gør, at puden tilpasser sig til faconen på dit hoved og nakke, så du får støtte de rigtige steder. Denne pude er en str m.

Hovedpude - Änglamark

Består våret af 100% økologisk bomuld, der også er mærket med Oeko-Tex Standard 100. Det er din garanti for at våret er udviklet, så det lever op til miljø- og sundhedsmæssige krav.

Balance

Balance har en række certificeringer, der er din garanti for et sundt kvalitetsprodukt. OEKO-TEX® sikrer sunde tekstiler og dun uden sundhedsskadelige stoffer. NOMITE®-certifikatet betyder, at dynen er fri for støvmider

Mayan Latex

Der er få ting, der er værre at få forstyrret sin nattesøvn med, end en hovedpude, der har mistet sit fyld eller sin form. Heldigvis risikerer du ikke det med Mayan Latex. Som navnet antyder består hovedpuden af en fyldig latexkerne, der giver behagelig hvile til hoved og nakke.

Hovedpude 

Med en ny hovedpude kan du være sikker på, at din nattesøvn får den opmærksomhed, som den har brug for. Hvis du sover dårligt om natten, kan det påvirke ikke bare din døgnrytme, men også din dagligdag. En god nattesøvn vil give dig det fornødne overskud til at klare hverdagens strabadser, uanset hvor uoverkommelige de nu kan være.  

Din nattesøvn starter ved hovedpuden. Det er din hjerne, der skal hvile og slappe af, derfor skal den også have et godt underlag at ligge på. Der findes masser af hovedpuder, der passer til alle slags mennesker. Her kan du læse meget mere om, hvilken hovedpude du skal vælge, hvis du savner den rigtige og ergonomiske støtte, der får dig til at gå ud som et lys.  

Hvad er en hovedpude?  

Først og fremmest, hvad er en hovedpude for noget? Det er den pude, som dit hoved hviler på, når du lægger dig i sengen. Hvad er en pude så? Det er et stykke blødt stof med fyld indeni, så den får en blød og fyldig konsistens. Det er en god støtte til alle dele af kroppen og i særdeleshed dit hoved, som du skal passe rigtig godt på.  

Hovedpuden behøver du ikke altid bruge til at sove på heller. Den kan også bruges som støtte, hvis du ser film eller læser en god bog. Hvis du har hund eller kat, kan de sådan set også bruge den til at ligge på.  

Vigtigst af alt kan en hovedpude dog bruges til, at du får den optimale nattesøvn, som du har behov for. Det kan støtte din nakke i en ergonomisk position. Samspillet mellem dit hoved, nakke og det, du ligger på, er enormt vigtigt, og derfor er ergonomiske hovedpuder også i høj kurs hos danskere, der prioriterer deres nattesøvn 

De kommer også i mange slags, aflange hovedpuder, store hovedpuder og ikke mindst billige hovedpuder. Du kan alligevel regne med, at den bedste hovedpude er den, du sover allerbedst med. Det er din søvn, der bestemmer, hvilke gode hovedpuder der altid passer til dig. Sover du dårligt om natten, så kan det være, du skal skifte. Sover du godt, så kan du tage det som et tegn på, at du er på rette vej.  

Hvilke typer af hovedpuder findes der?  

Der findes mange slags hovedpuder på markedet. Du behøver ikke altid investere i de billige hovedpuder hele tiden. Der findes nemlig hovedpuder, der går ind og støtter din krop om natten.     

  • Lange hovedpuder 
  • Korte hovedpuder  
  • Ergonomisk hovedpude 
  • Hovedpude til dårlig nakke 

Højden  din pude er vigtig, når du skal sove om natten, men det er størrelsen også. Lange hovedpuder kan være en fordel, hvis man bevæger sig meget, når man sover. En ergonomisk hovedpude er en hovedpude, der tilpasser sig din anatomi, så du ikke spænder i nakken, når du sover.   

Hvilken hovedpude skal jeg vælge?  

Når du sover, skal du sørge for, at din nakke ligger i forlængelse af din ryg på en naturlig måde. Hvis du bøjer leddene for meget, så sover du også forkert. Det skal helst være så smertefrit som muligt. Hvis dit hoved ligger for højt i forhold til din krop, så kan det være, du skal have en ny hovedpude.  

Der er flere faktorer, du kan vælge en hovedpude ud fra. Størrelsen er en af dem. Du kan få både store og aflange hovedpuder. Og så kan du få hovedpuder til dårlig nakkeEn god hovedpude er en pude, der giver dig en rette støtte, men samtidig sørger for, at du sover i den rette temperatur. Derfor er materialet også enormt vigtigt.  

Hvilken type materiale skal min hovedpude være? 

Du kan få hovedpuder i mange slags materialer som 

  • Dun – De fleste hovedpuder er fyldt op med dunDet giver en blød, let og medgørlig hovedpude, som er meget allround til dine søvnbehov. God til at sove på maven og siden. 
  • Latex – Det er et godt materiale til udluftning. Hvis du sover for varmt, er latex et fremragende materiale til at køle kroppen. Det giver en fastere pude, og derfor anbefales det, at man sover på siden frem for ryggen eller maven, da puden ligger højere end andre. 
  • Skum – Denne pude former sig efter kroppen. Hvis du har dårlig nakke, er det her materialet til dig. Ligesom med latex er puden lidt hårdere end dun, og derfor er det en god ide at sove på siden med denne type pude.  

Udover at være støtte for dit hoved og nakke, så afspejler de forskellige materialer også forskellige grader af hårdhed. Hårdheden er en smagssag, den kan både være med til at forbedre og forværre din nattesøvn, så det er ikke noget, der har nogen direkte ergonomisk effekt på kroppen. Til gengæld anbefales det, at man sover på siden med faste materialer som latex og skum, da det giver den optimale effekt.    

Kan jeg vaske min hovedpude? 

Ja, det kan du nemt. Selvom du bruger pudebetræk, så kan din hovedpude stadig nå at blive fugtigt  over tid særligt om sommeren, hvor vi naturligvis sveder mere. Der er forskel på, om du skal vaske en pude med dun eller latex og skum, da det er forskellige materialer, der reagerer forskelligt. En pude med skum eller latex kan du vaske som et andet stykke tøj, og det anbefales, at du tørretumbler den bagefter. En pude med dun kræver en længere proces.  

Hvordan vasker jeg min dun hovedpude? 

En pude med dun kan tage op til 8 timer at vaske og tørre. Når du vasker din pude, er der flere gode råd, du skal følge, inden du giver i kast med opgaven: 

  • Tjek syninger, så sørger du for, at der ikke kommer dun og fjer ud over det hele, når du vasker.  
  • Brug enzymfrit vaskemiddel, da det ikke fjerne dunenes naturlige fedtlag, der varmer og isolerer.    
  • Vask ved 60 grader, da det slår eventuelle bakterier ihjel.  
  • Når du lægger hovedpuden i tørretumbleren, så husk et par tennisbolde eller tre. De slår til puden, mens de tumbler rundt, og forhindrer at dunene klumper sammen under tørringen. Tennisbolde fordele dunene jævnt over hele dynen, og du mærker en stor forskel.   
  • Vej din pude, inden du tager den i brug. Hvis den vejer mere, end den anslåede vægt, så kan det betyde, at der er vand og fugt tilbage i dunene. Det er vigtigt, at du får tørret din hovedpude ordentlig, for kun på den måde kan du forhindre, at der går mug i den.   

Du kan altså sagtens vaske din hovedpude, du skal bare huske at gøre det på den rigtige måde. Det samme gælder i øvrigt for din dyne, bare husk at vaske dem hver for sig.  

Kølige hovedpuder 

Hvis du skal have en hovedpude, der lufter godt ud, så afhænger det udelukkende af materialet, din hovedpude er lavet af. Ofte vil latex være det mest kølende materiale, der er på markedet, når det kommer til hovedpuder, men andre materialer som skum og dun kan også fås i kølende udgaver.  

Alligevel hvis du skal have en almindelig hovedpude af dun, så virker den oftest varmeisolerende. Dun holder nemlig på varmen med deres naturlige fedt, som virker isolerende. Til gengæld kan den hovedpude af latex virker naturligt afkølende, da den er bedre til at aflede varmen væk fra dit ansigt, så du sover bedre om natten.